По времето на Борисов имало "невиждани висоти в корупцията"

ДАНС политически обслужвала задкулисието, заяви Методи Андреев
102
По времето на Борисов имало "невиждани висоти в корупцията"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По време на управлението на Борисов България е достигнала „невиждани висоти в герберската грандкорупция“. ДАНС политически е обслужвала задкулисието – Делян Пеевската държава, държавата на Доган и Борисов. Това мнение изрази пред БНР бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Още по темата

„Непрекъснато скандални обществени поръчки, непрекъснато схеми за източване на европейски фондове. Именно по време на мандата на досегашния шеф на ДАНС Георгиев, който е специалист по финансови престъпления и данъчни измами, станаха едни от най-корупционните проекти – случаят с „Автомагистрали“ и „Турски поток“. Това е причината хората да не вярват на ДАНС и да смятат ДАНС за служба, която прикрива, а не разкрива престъпления“, каза Андреев.

Според него е нелепа тезата на Георгиев, че е отстранен от ръководното място в ДАНС заради разкриването на руски шпионски мрежи.

„Ако въобще някой е проспал мрежите, шпионските, в случая и руските шпионски мрежи, това е именно той. Нека не забравяме, че той повече от 6 години управлява ДАНС и изведнъж в последната година и половина се събудиха и започнаха да хващат руски шпиони. Това са глупости“, отсече Андреев.

„Доброволно или не чак дотам доброволно той и неговите колеги – шефовете на ДАНС, се поставиха в полза, частна и политическа полза, за частна политическа употреба. ДАНС отдавна не е онази служба, която трябва да носи гордото име Държавна агенция за национална сигурност. ДАНС е място, където се събират компромати за политици. Тези компромати се събират в техния архив и когато е необходимо, съответните компромати влизат в употреба“, изтъкна Методи Андреев.

„Сменя се властта, сменя се премиерът на България, сменя се правителството. Ако той (Димитър Георгиев) се чувства действително началник на национална служба за сигурност, той би трябвало в деня, в който дойде новият премиер, да бъде при него на доклад. Защото новият премиер, за да вземе решения, трябва да е информиран не от кой да е – от съответния шеф на ДАН, на ДАР, на Военно разузнаване. Така постъпват нормалните ръководители на служби в нормалния свят“, каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
7
 
! Отговори
АЙДЕ , ДЕ .... преди 2 години
А , КАКА КОРИ С ВЪШКИ ЛИ КУПИ "ТЕХНОИМПЕКСА"....ИЛИ С ЦЕЛИ 3- АНЕКСА КЪМ ДОГОВОРА ЗА ПОКУПКА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНАТА...??!......ДАЛИ ОБАЧЕ САМО ЗА ДУПЕ--СА И НАМАЛИЛИ ЦЕНАТА , ИЛИ СИ Е ПЛАТИЛА...??!АБЕ ...И НИЕ СМЕ "ВИЖДАЛИ" , НЕШО ,БЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААА
77
2
 
13
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
КОРУПЦИЯТА ПРИ ГЕРБ ВЕРНО Е "НЕВИЖДАНА"--ЗАЩОТО НИКОЙ ДО ДНЕС , НИТО Я Е ВИДЯЛ, НИТО ДОКАЗАЛ....А ,НАЙ-МАЛКО ТОВА СЕ ОТДАВА НА СЕСТРА ГАЛЕВА И НЕЙНИТЕ "КОШАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛИ" С ПО 100-хил.дка. ОРНА ЗЕМЯ , ПОЛУЧЕНА НЕЗНАЙНО КАК ....!
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак невиждани, и при БСП, беше така, преди да паднат от власт. Само не мога да разбера какви са тия хора дето гласуват и за двете партии и също и за ДПС, това са некадърници при които сме последни по всичко в Европа.
75
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достъп до класифицирана информация на всички нива се издава ex officio - за целите на заемана длъжност и за периода на заемането й.Например в момента Бойко Методиев от Банкя не би трябвало да има такъв достъп.Циркът, който разиграха с "отнетия" допуск на Бойко Рашков, ги изобличи като отмъстителни дребни душици, които в напъването си да се харесат на Боса (а той ги лъже, че след юли се връща на бял кон) забъркаха пореден скандал, нанасящ репутационни щети на България.
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ДАНС и ДОТИ е ясно, че са правили "услуги" на ББ и Главната прокуратура , нищо чудно и на КПКОНПИ. Но къде забъркаха дирекция "Вътрешна сигурност", която има съвсем друга дейност?!
73
3
 
12
 
! Отговори
гладни преди 2 години
Манолова предложи Пеевски за шеф на ДАНС Сега ни пускат пердета да не гледаме от къде грабят парета.
72
5
 
18
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аааа, то при Орешарски нямаше корупция и всичко цъфтеше и вържеше... Сърбахме им попарата на тия, сега пак наглеят.
71
1
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
От корупция на дребно през соца, сега на едро според възможностите. Като няма кой да бие през ръцете, що да не вземат, като им дават. Един ден ще се задавят.
70
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказателства имаш ли Андреев? Или плюеш, защото ГЕРБ не те включиха в листите за народен представител?
69
3
 
13
 
! Отговори
СТАНОЙЧУ преди 2 години
ДРАГОЙЧУ- НЕ СИ РАЗБРАЛ- ЧЕРЕПЪТ РАЗДАВА КОВЧЕЗИ И КРЪСТОВЕ ПРЕД ТЕЛЕФОННАТА ПАЛАТА В СОФИЯ- А ПОСЛЕ КАТО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ЕДНИ ФЕРАРИТА АМА ДРУГ ПЪТ, ОБАЧЕ ТОЙ ИМАЛ ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ ЧРЕЗ СЕКРЕТАРКАТА НА КАБИНЕТА НА МИНИСТЪРА НА МВР ЕЛЕНА ФИЧЕРОВА- ТЯ МУ КАЗАЛА ЧЕ БИЛЕ ПОДСЛУШВАНИ 32 ЧОВЕКА, ПОСЛЕ СЕ ПОПРАВИЛА НА 82 ЧОВЕКА- АМА ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ- ПИТАЙТЕ ЧЕРЕПА ТОЙ ЗНАЕ ВСИЧКО....
68
4
 
10
 
! Отговори
ДРАГОЙЧУ преди 2 години
ЧАЛГАРЯТ РАЗДАВА ФЕРАРИТА ПРЕД ПАЛАТАТА НА БИТА- ОБЕЩАЛ ДА НЯМА КОРУПЦИЯ.
67
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адмирации за казаното. И за това, че се отдръпна от мутренското блато герб.
66
4
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Няма невиждани висоти ами всичко е видимо.Но няма кой да ги прати в затвора
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И НА МЕН ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИЗАНИ МИ ОБРАХА СПЕСТЯВАНИЯТА, КОИТО МОИТЕ РОДИТЕЛИ БЯХА МИ ПОДАРИЛИ НА СВАТБАТА , А ПОСЛЕ И ТИЯ В КТБ- ТАМ ВЯРНО УСПЯХ ДА СИ ВЪРНА АМА ГОЛЕМИ СТРАХОВЕ ПАДНАХА КАТО ЗНАМ 1995.97Г КАК ФАЛИРАХА БАНКИТЕ И КАК НЕ ИЗПЛАТИХА НИЩО- ТА МРАЗЯ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ И НИКОГА НЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ.
64
10
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
продължава се налагането на мнението колко лошо е било при Борисов . обвинения без никакви доказателства , всички те са че някой казал на някой и тоя някой казал на някой да каже на мая общата . другаре , при вас даже хляб нямаше !
63
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРТези общински съветници от кога ги имат тези хотели?Доналд Тръмп също има хотели.Всички политици трябва да са въшливи голтаци като тебе ли?
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КОРУПЦИЯ навекиЯ припомни ни един умен и почтен, че нещо наистина съм забравил и не мога да си спомня.
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66Корупция и кражба не са синоними.Не се излагай.
60
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо купешката дума Корупция има звучна Българска дума за това определение. А тя е Кражба. Защо не се използва от медиите или не я знаят. Корупция ми звучи като коркова тапа. Кражбата в БГ съществува от векове. Най много се краде през последните 30 години.Не остана почти нищо което беше създадено с кървава пот от родитеите ни. 45 години работиха за да има какво да Крадат нашествениците пишман демократи. Най лошото че всички са пребоядисани Комунисти. На такива вяра никаква. Това са айдуци.
59
3
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Щом общински съветници имат много хотели, какво остава за висши чиновници на държавна хранилка...