Рашков за класифицираната информация: Преподавах в УНСС

МВР шефът не бил имал нужда от такава
91
Рашков за класифицираната информация: Преподавах в УНСС
Снимка: БГНЕС

Към онзи момент, за който се пише в медиите, аз съм бил завеждащ катедра „Наказателно-правни науки“ в УНСС. Не съм имал абсолютно никаква служебна необходимост да имам достъп до класифицирана информация“. Това заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод казаното от бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, че той е с отнет достъп до класифицирана информация за срок от три години, като отнемането е преди две години.

Още по темата

„Пита се в задачата защо към онзи момент не са обявили този факт в медиите? Защо този човек обявява този факт, ако е факт, сега, когато аз заемам длъжността вицепремиер и министър на вътрешните работи? Кому е нужно това след няколко години да се изнася в медиите?, попита Рашков.

Той допълни, че Георгиев не може да го уязви, защото „е твърде скромен в много отношения“.

По закон със своето назначаване всички министри придобиват достъп до класифицирана информация.

„Преди да се изказват такива като Димитър Георгиев, добре е да се справят със закона. Поне този текст да бяха научили от Закона за защита на класифицираната информация и когато се изказват, да се изказват компетентно“, заяви Бойко Рашков.

Той бе помолен да коментира и казаното от отстранения директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков, че оказва безпрецедентен натиск върху служители на МВР.

„Не виждам смисъл да коментирам изказване на служител, който вече не се ползва от моето доверие. Аз съм снел доверието си от него по сериозни причини“, каза вицепремиерът.

Банков заяви и че Рашков е искал от него шефът на полицията в Пловдив да бъде арестуван в болницата.
„За това вече ще му потърся отговорност, тъй като няма нищо вярно“, заяви силовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е отдавна в системата, изглежда стабилен :) Радев е военен, уважава го народа, ама не си мисли че е некакъв "гений" :) Бокича се самозабрави, това му беше грешката, помисли си, че държавата е негова, тази болест на властта ви е позната, нема нужда да обяснявам :))
50
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек без право на достъп до класифицирана информация, няма право да става министър. Защо са го назначили питайте служебният министър председател.
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинПрочети си в закона за специалните служби на кого не се дава достъп до класифицирана информация, това са хора извършвали шпионаж в полза на чужда държава или извършвали престъпления на наша територия.
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
51- НЕ НЕ СА ГИ ЛИШИЛИ ОТ НИЩО ПРЕДВАРИТЕЛНО- ЧЛЕН 39 ОТ ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ....АВТОМАТИЧНО ДАВА ДОСТЪП НА ПРЕЗИДЕНТ, МИНИСТРИ,МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ....
47
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както и да го въртят и сучат в момента групата на проруските слуги, мекepета и измeкяри Радев, Янев и Рашков правят преврат в служба контраразузнаване с незаконни средства под натиск от Москва. Факта че атакуват само ДАНС и забравиха окончателно за ДАР, недвусмислено говори за невиждан руски натиск върху податливи на русофилски забежки хора антидържавници като групата на споменатата тройка сваляща българските *** пред Русия. След тоя погром никой няма да смее да каже копче на руските шпиони.
46
16
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Значи тези бивши управляващи от ГЕРБ,са вързали ръцете,на всички които имат правото до такава информация! Тоест,предварително са ги лишили от това право,без самите отстранени,да са знаели! Е това не е ли ,защото са се извършвали некоректни подслушвания? И всеки от правоимащите е можел да разбере и ги види?-:) Тези Гербери,са се подготвяли,да ни клатят 100 г а?!-:) Нямат шанс вече!-:)
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достъпа се отнема на база определени документи. Не е нужно да се информира лицето, на което е отнет достъпа. Информира се началника му, ако лицето борави с класифицирана информация. А когато избираш подчинен, проверяваш дали има забрана за достъп. Иначе може да си търси правото на достъп в съда, но нивото е национална сигурност, разузнаване и пр.Там игрите са дори ниво НАТО, и наш съдия няма да се противопостави заради политически мераци на местни елити'
44
3
 
12
 
! Отговори
НОВИЯТ БЕРИЯ преди 2 години
РЕЖИМЪТ НА РЕЗИДЕНТЪ ЩЕ СЕ ЗАПОМНИ МНОГО ДЪЛГО- НИКОГА,НИКОГА БЕРИЯ В МВР.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руско *** си, затова нямаш достъп до класифицирана информация.
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време преди 32 г преименуваха Народната Милиция в Полиция. Но Милиционерите не харесваха това и поискаха да останат милиционери. Доста милиционери напълниха редиците на ГЕРБ и я превърнаха в най-милиционерската партия - Маноил Манев, Главчев, и др
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдбата на КТБ била решена на ТАЙНА СРЕЩА по време НА ДОМАКИНСТВОТО на СЛАМЕНОТО човече Роско Листчето с Цацата и гуверньора на БНБ.СРЕЩА, осъществена 10 ДНИ ПРЕДИ НЕЖНАТА акция / АТАКАТА на Банката от цацаратурата.
40
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившият шеф на дирекция Вътрешна сигурност Стефан Банков, познат в средите на МВР като Стефчо, случайно или не се оказа натиснат от медиите. Доскорошният началник се възползва от неудобната ситуация, за да разгърне артистичня си потенцииал и да ни съобщи с уплашен поглед и пресъхнала уста, че министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е насилник и терорист, защото върху него бил упражнен натиск да напусне поста си. Бомба!, би написала със сигурност някоя пиклива медия.
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преподавах в УНСС Научен комунизъм и нямах нужда от достъп до секретна информация.
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези служби по сигурност са обслужвали само сигурността на кухатаТиква! Наглецът Георгиев бил председател на ДАНС при пет правителства - може би има предвид три на ГЕРБ и две служебни, по времето на които е бил в отпуск?!
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Службите за сигурност не са публични, моето момче.
36
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е защо Рашков е с отнет достъп, при Станишев той постоянно се занимаваше като шеф на Следствието с подслушване на неудобни политици, най вече на Румен Петков. Цялото управление на Тройната коалиция беше под знака на Бойко Рашков и неговите интриги.
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя, Димитър Георгиев, да го пращат в ареста за лъжите, които изсипа. И да седи там докато цялата дейност на ДАНС не стане публична. Утре ще се изцепи, че ми бил взел достъпа до банката и ще иска ареста на ... портиера, че е вдигнал бариера, нищо, че ходя пеша.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПише се - риторичен въпрос, а не рЕторичен
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изнесеното от шефа Вътрешна сигуроист в МВР показва много ярко какво се случва в монета в държавата.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този ред на мисли, Шехерезада,ти и Влади ще трябва да давате показания за целта на редовните си посещения в покоите на Васил Божков.Не, че някой се интересува от интимния ти живот, а защото се касае за подкупи и злоупотреби в особено високи размери.В случай на отказ от ваша страна да съдействате на следствието, или опит за подаване на невярна информация, съществува висока степен на вероятност да бъдете включени в раследването, но вече в качеството си не на свидетели.