Защо бе уволнен шефът на ДАНС - мотивите

Георгиев действал пристрастно в политически смисъл
Обновена: 27 май 2021 14:10 | 27 май 2021 14:08, Камелия Цветанова
43
Защо бе уволнен шефът на ДАНС - мотивите
Снимка: БГНЕС

Публикуваха мотивите за освобождаване на шефа на ДАНС. В тях се казва, че "подадената молба за отпуск от май до септември е демонстрация на нежелание на председателя да изпълнява служебните си задължения и да работи със служебно правителство".

Още по темата

„Подадената молба за отпуск в периода от 07.05.2021 г. до 06.09.2021 г. (123 дни) е демонстрация на нежелание от страна на г-н Георгиев да изпълнява своите служебни задължения и функции на ръководител на ключова структура от системата за защита на националната сигурност в контекста на перспективата да работи със служебно правителство“, посочва правителството.

Според кабинета това давало основания да се допусне, че Георгиев действа пристрастно в политически смисъл, нарушавайки принципа на политически неутралитет.

В мотивите пише още, че това дава основания да се допусне, че Димитър Георгиев действа пристрастно в
политически смисъл, нарушавайки принципа на политически неутралитет.

Освобождаването му кореспондира с необходимостта да се гарантира устойчивостта на системата за защита на националната сигурност в условията на специфична динамика на вътрешнополитически процес, пишат още от Министерски съвет.

Президентът Радев късно вчера подписа указ, с които освобождава Георгиев като председател на ДАНС, и друг, с който назначава на поста Пламен Тончев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо лошо в това решение, просто вече има прецедент и работодателите вече могат да уволняват работници които искат да излизат отпуска, досега това се правеше но се водеше незаконно уволнение, сега просто вече не е незаконно тази много използвана практика от работодатели.
27
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 2 години
До 1,сигурно руски,защото американските са акредетирани,в България,те са с имунитет,от герб-комунисти.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички герберастки копои, които пребиваха децата ни миналото лято, лично по заповед на Чекмеджиев - на бунището
25
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Майора,майор ли си или подпоручик,но тиквата също,така уволняваше,не също като комунистите,а защото,самия то е комунист,още на 18 г.прегръща комунистическата червена идея.
24
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До 4epa,какви шпиони,те подгониха,руски,или американски,не може ловец на руски "шипиони"да излиза 4 месеца неплатен отпуск,той да не се е надявал,на началника си слънце,но и него народа го пусна вечен отпуск,без по-вече да се връща на власт.
23
6
 
7
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ГЕОРГИЕВ Е РАБОТИЛ Е ЗДРАВАТА ЗА ДА РАЗКРИЯТ ШПИОНИТЕ РАБОТИЛИ ЗА РУСИЯ- ТОВА СИ ОСНОВАТЕЛА ПРИ4ИНА !!!!!!!!!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на ГЕРБ пак синхронно, в атака :))
21
8
 
8
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Много лесно се уволнява човек , но в заповедта да пише, щял да нсправи и т. н. Няма какво да се лъжем , върви пълна подмяна на кадрите и то по комунистически , по сталински , без да се искат обяснения и без да се казва защо !Илакто и предния път указите нс президента се подписват по тъмна доба! И това ако е демокрация и промяна , здраве му кажи!
20
3
 
13
 
! Отговори
недоволен преди 2 години
Стига с тия глупости, че службите били деполитизирани! Всяко ръководство си пази властта с тях! Естествено , че досегашния ще е бил верен на ББ! Новия ще е верен на когото трябва! Кво толкова?Дъра бъра, два чадъра! Хората ще колонизират Марс вече, ние още се караме "кой да води бащина дружина"!
19
5
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
С тази отпуска, този сам си вкара автогол иначе трудно биха го махнали. Севда много грешки почна да прави и Боко потъва с всеки ден.
18
7
 
10
 
! Отговори
dfhgxdh преди 2 години
Направо вони на фекалии от кабинета на Бойкьо Рашковия-в момента руско-бесепарски *** се опитват да убеждават обществото, че видиш ли -нямало нищо страшно задето му бил отнет достъпа до класифицирана информация-щото като министър получавал автоматично право на това?!?!?!Ама другари-проблема не е в това!ПРОБЛЕМЪТ е в това, че лице на което му е отнето правото на секрeтно инфо-НЯМА КАК ДА БЪДЕ назначен на пост даващ му подобно право!Бойкьо Рашков е предател и агент на руската ***,Радев тоже
17
8
 
10
 
! Отговори
dg преди 2 години
Тази история започва много да смърди откъм преЦедентството и новия МС!!! Направо вони на фекалии от кабинета на Бойкьо Рашковия-в момента руско-бесепарски *** се опитват да убеждават обществото, че видиш ли -нямало нищо страшно задето му бил отнет достъпа до класифицирана информация-щото като министър получавал автоматично право на това?!?!?! Ама другари-проблема не е в това!! ПРОБЛЕМЪТ е в това, че лице на което му е отнето правото на секртено инфо-НЯМА КАК ДА БЪДЕ назначен на пост даващ муТази история започва много да смърди откъм преЦедентството и новия МС!!! Направо вони на фекалии от
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рухва Боковия зайчарник. Калинки цвъркат, прасета кви чат. Весело е. Дано не спрат с тормоза. Гербаджиите са най-гнусното прераждане на БКП - ДС ченгели, милиционери и мутри.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекият наследник в ДАНС Недялко Недялков остава в ДАНС като зам.-директор. Докато е там, промяна не може да има. Бойко Борисов употреби Димитър Георгиев /бел. ред. уволненият председател на ДАНС/ като мюре.
14
6
 
13
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 години
Заради руските шпиони. Ако имаше смислен мотив, щеше да се изкаже. А те, уронване на престижа. С такъв довод може да те изритат отсякъде и за всичко/нищо.
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде айде, всички знаем че е заради руските шпиони. Много почна да лъже този премиер. За два месеца да видим колко поразии могат да направят. Аз искам качествени промени, а те правят глупости, даже не могат нормален довод за едно уволнение да дадат.
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО ДА ПИТАМ :"ТОЗИ ПРЕДСЕДАТЕЛ" БИЛ ВЕРЕН НА БОРИСОВ- ОСНОВНО ОБВИНЕНИЕ- ПО ТОВА ВРЕМЕ, КОГАТО ТОЙ Е БИЛ ВЕРЕН НА БОРИСОВ, БОРИСОВ НЕ Е ЛИ БИЛ РЕДОВНО ИЗБРАН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ И ОЩЕ НЕЩО АКО Е БИЛ ВЕРЕН НА КРЕМЪЛ ЩЕШЕ ЛИ ДА ОСТАНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС?
11
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко герберче на хранилката е задължително зависим и с престъпен манталитен. Който квото иска да си обяснява
10
7
 
15
 
! Отговори
Парамун преди 2 години
Хе-хе, че то ако службара може да върви 3 месеца без него , защо да се връща и кому е потрябвал освен на тиквения си господар.
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кaктo ГДБOП ce изпoлзвaшe зa изпълнeниe нa мoкри пoръчки cрeщу пoлитичecки и икoнoмичecки кoнкурeнти прeз cпeциaлизирaнитe нaкaзaтeлни cъдилищa. Кaквa нaциoнaлнa cигурнocт, кaкви бългaрcки интeрecи?! Вcичкo прeз пocлeднoтo дeceтилeтиe бe кoрупция, злoупoтрeби-финaнcoви и влacтoви, кaлинки и купищa пaри зa oлигaрхичния кръг, кoмутo бe дaдeнo дa изтoчвa цялaтa икoнoмикa + eврoфoндoвeтe.