Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП

Разграждането на този модел изисквало много сериозна промяна
Обновена: 30 май 2021 13:46 | 30 май 2021 13:19, Камелия Цветанова
170
Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е останала подведена от Татяна Дончева. „Водехме преговори с нея, но тя избра друг път“, каза Нинова по БНТ. „Не се разбрахме“, допълва тя. Исканията на Дончева били несправедливи спрямо другите партньори на левицата.

Още по темата

„Време е да се избира не толкова с емоция, а с разум, защото е важно какво ще се случи на 11 юли“, призова Нинова. Според нея трябва да се обърне внимание на политиките на партиите и дали те ще могат да ги отстояват. Смятам, че в следващия парламент не може да има правителство без БСП. „Ако партиите на промяната искат да има такава, не може без БСП“, категорична е тя.

Връщането на Жан Виденов в политиката не я притеснява.

„Нека да опита, успех желая на всички в състезанието“, казва тя, но се пита защо именно сега. В нея има съмнения, че се цели да се отцепят част от избирателите на БСП на предстоящите избори. Не знае обаче кой стои зад това.

Категорична е, че БСП не е партия на статуквото, както бе определена в 45-ото НС. „Във всеки сектор мога да посоча каква промяна искаме, която да доведе до сигурност“, казва Нинова.

Все по-малко вероятно е според нея Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ да се върнат в управлението.
„Разграждането на този модел изисква много сериозна промяна. Позволете ми да развенчая твърдението, че това служебно правителство може да работи и след изборите“, казва Нинова. За истинска промяна според нея трябва редовно правителство с 121 депутата мнозинство. Все пак оценява положително работата на служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: бспниноваправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
4
 
! Отговори
Винаги ще има преди 2 години
До Госпожа: Тези предсказания ги чуваме и четем преди всички избори. А социалистически и социалдемократически партии има във всяка държава в ЕС. И ние, като най-бедната и корумпирана държава в ЕС няма как да правим изключение.
124
1
 
8
 
! Отговори
Госпожа преди 2 години
Г-жа Лъже беше също толкова убедена и при предишните 12 пъти загуба на избори.Бесепето , съставено от ръководство- милионери и поддръжници пенсионери си отива.
123
3
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
След тези избори ИТН, ДБ и ИМВ вече ще трябва да направят правителство. Трети парламентарни избори за една година вече ще му дойдат много на електората. Ще бъде добре за тях да съберат мнозинство, но ако нямат (най-вероятно) ще трябва да поискат подкрепа от БСП. Иначе няма да стане
122
3
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
На тези избори БСП ще има по-добри резултати. Не е толкова важно дали ще бъде на второ или трето място, по-важно е че без подкрепа на БСП т.н. партии на протеста няма да могат да съставят правителство.
121
6
 
0
 
! Отговори
Напред към нищото преди 2 години
Бойко и дружинката му вече Министерския съвет отвън ще го гледат.За три мандата на Бойко изостанахме и от предпоследните в ЕС - най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Когато по времето на БСП и Станишев влязохме в ЕС бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират че сме били по-напред. Сега сме далеч зад тях, с 30% по-малък БНП на глава от населението. Това са "големите успехи" на Бойко и ГЕРБ.Стига му толкова.
120
2
 
1
 
! Отговори
до к.124,125 преди 2 години
Засега БСП е единствената лява партия при наличие на СДС, НДСВ, ГЕРБ, ОП в десния сектор и искат или не искат тези десни партии ще трябва да се съобразяват с нея. Другият изход е да отидат при the thurks от ДПС.
119
3
 
6
 
! Отговори
Помощ! преди 2 години
Борисов е на-успешния премиер на България. Това не могат да му простят. А иначе, между Нинова, Радев и Рашков разлика няма. Еднакво жадни за власт, еднакво корумпирани, еднакво лъжливи, зли, отмъстителни и реваншистки настроени. Всеки един от тях ще донесе големи щети на България. Да пази Господ от дървен мост, неканен гост и човек *** на висок пост. Помощ, тези се канят да и управляват!
118
1
 
11
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Правителство с БСП и президентчето Радев ще бъдат най-голямата трагедия за България. Нинова, уволнена от Станишев като зам. министър заради корупция, иска да бори корупцията и паралелната държава, които са създадени от БСП и бившата ДС. Смях!!! Ако това се случи, тогава България ще види как се краде и какво значи осъвременена диктатура. Бог да ни пази от такива пребоядисани лъже демократи!
117
2
 
10
 
! Отговори
Не е модерно преди 2 години
Вече не е модерно да гласуваш за ИТН, ДБ и ИМВ, а за БСП е направо губене на време, те самите не знаят лява, дясна партия ли са, партия на трудещите се или на олигарсите!?
116
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво по-хубаво от това един прекрасен ден БСП да изчезне!? Но преди това по 10 тояги на редовите членове, по 50 тояги на рег. ръководители, и затвор за централното ръководство на тия разбойници...
115
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова е таен агент на Костов, внедрен в партията столетница, за да я съсипе и унищожи.Справя се чудесно и скоро партия БСП няма да я има!
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарката Нинова да не бъде толкова уверена, за да не я уверят нея в обратното.
113
2
 
7
 
! Отговори
Друг пенсионер преди 2 години
Може,Нинова,и още как може !И ние,част от пенсионерите,спираме да гласуваме емоцио нално за теб и БСП,защото вече ни писна от твоите постоянни извъртания и не на после дно място и от факта,че ние си бяхме бедни и си останахме бедни,а ти и кохортата ти станахте с много имоти и си играете с парици-нещо не ти ли се струва,че положението ни не е равностойно след толкова години впрягане в хомота на БКП=БСП ?! Ама кой ни е виновен като ние сме некадърни,а другарката е повече от кадърна ...
112
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 117 Знаеш ли колко трудно става екстрадиция от САЩ? И каква бюрокрация е? Ще отнеме години, ако въобще се стигне дотам.
111
1
 
7
 
! Отговори
толкова закъсали? преди 2 години
Защо ДБ така напират да се предлагат за прислуга на бе-се-***!
110
1
 
11
 
! Отговори
до 117 преди 2 години
Как от къде е взела пари за обучението на сина си в САЩ, та нали тя прибра милиони от приватизацията ня Техно-импекс и точно затова ще отпочине в Сливенския, а ако замине за САЩ, нали затова сме членове на Интерпол.
109
1
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До БРАВО! Какъв Сливенски, бе, тя щом усети, че пари под краката й, ще се качи на самолета и ще отлети за Ню Йорк при сина си, той там вече работи. Не пожела да каже откъде извади пари да плаща за обучението му в САЩ...
108
1
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Другарко Нинова, ти унищожаваш партията си. Ами унищожавай си я, щом те обичат, да си те търпят. Но власт няма да видите с вашите мижави проценти.
107
2
 
9
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Приватизанорката Нинова може и да участва в следващия кабинет на Радев, но през май догодина, в по-следващия кабинет, няма да може да участва, защото по това време ще бъде на почивка в Сливенския...
106
0
 
12
 
! Отговори
Тази е изкукала преди 2 години
Ако се надяват само на математически умувания, че без тях няма да има правителство, това доказва, че всички партии са люспи на БКП и тази другарка затова мисли така, че които да са на власт, все комунисти ще са! Къде са умните млади, до кога ще търпят дърти комунисти да ги водят за носа?