Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП

Разграждането на този модел изисквало много сериозна промяна
Обновена: 30 май 2021 13:46 | 30 май 2021 13:19, Камелия Цветанова
170
Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е останала подведена от Татяна Дончева. „Водехме преговори с нея, но тя избра друг път“, каза Нинова по БНТ. „Не се разбрахме“, допълва тя. Исканията на Дончева били несправедливи спрямо другите партньори на левицата.

Още по темата

„Време е да се избира не толкова с емоция, а с разум, защото е важно какво ще се случи на 11 юли“, призова Нинова. Според нея трябва да се обърне внимание на политиките на партиите и дали те ще могат да ги отстояват. Смятам, че в следващия парламент не може да има правителство без БСП. „Ако партиите на промяната искат да има такава, не може без БСП“, категорична е тя.

Връщането на Жан Виденов в политиката не я притеснява.

„Нека да опита, успех желая на всички в състезанието“, казва тя, но се пита защо именно сега. В нея има съмнения, че се цели да се отцепят част от избирателите на БСП на предстоящите избори. Не знае обаче кой стои зад това.

Категорична е, че БСП не е партия на статуквото, както бе определена в 45-ото НС. „Във всеки сектор мога да посоча каква промяна искаме, която да доведе до сигурност“, казва Нинова.

Все по-малко вероятно е според нея Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ да се върнат в управлението.
„Разграждането на този модел изисква много сериозна промяна. Позволете ми да развенчая твърдението, че това служебно правителство може да работи и след изборите“, казва Нинова. За истинска промяна според нея трябва редовно правителство с 121 депутата мнозинство. Все пак оценява положително работата на служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: БСПниноваправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
6
 
! Отговори
истина преди 2 години
Точно от това ме е страх.
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътят на България е един, довеждане декомунизацията до край и скъсване пъпната връв с Русия. Това предполага че БСП е една излишна партия на българската политическа сцена. Иизборите на 11 юли за БСП ще са решаващи за нейното съществуване и за това накъде е поела България дали към Европа при по-малко от 15% за БСП или към сатрапите от Азия при по-висок процент.
63
1
 
15
 
! Отговори
х преди 2 години
Евала на синята другарка съсипа столетната *** хаха
62
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, колко й се иска да вземат властта, ох, ох, ох... Не се наяде тая, не се наядоха всички комунисти.Нинова, няма да я бъде тая, колкото и да ти се иска.
61
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП активистите ще гладуват за Виденов и Нинова ще олекне с още 2-3 процента така че ще се закове на 10-11% вераятно 5-та политическа сила или в най-добрия случай 4-та. На българите честито за поредното отлагане на руското робство.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво толкова протестирахте какво променихте. *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА Сега пак БСП ще е на влас стара песен на нов глас
59
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб не е дясна партия , а клиентелиска и корумпирана банда!!
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите със зъби и нокти се впиват а тая кокошка не се предава и седи начело на партията. Никога до сега те не са били 3 ти такъв бой не бяха яли
57
4
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТЕЖКО И ГОРКО НА НАРОД КОЙТО ГО УПРАВЛЯВА БСП
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дясна партия трябва да има, за да има баланс, не може без дясна партия, не е добре да се изтрива изцяло ГЕРБ, трябва да има управляващи и опозиция, ако няма опозиция, следва диктатура, особено ако управляващия е някой некадърник
55
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спрете да пиете вода от пералната.. БСП са изпята песен сега ако хванат 10% ще са герои
54
2
 
10
 
! Отговори
Тодор Живков преди 2 години
Права е. Не че съм много развълнуван от това, но е факт, че Слави ще трябва да седне на масата с партията-майка, иначе на трети избори ГЕРБ ще смаже ИТН.
53
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Може,може,ако Слаффчо с разсъхналата...гъдулка вземе 121 депутатски места в Парламента.Ако са 119,пак ша са...откаже и тогава БСП-то е на...ход.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анко преди 2 години
Задавате ли си въпроса,че в следващият,условно наречен парламент,в жалка България твърде е възможно да няма българи?Резултатите ще са същите,но живи и работещи хора при трети тур на изборни кражби.няма и няма да има!Последен танц Нинова,Бойко ви насади на пачи яйца!Не само ялови,но и много миризливи!От 01.06. до 11.07.-40 дни на...успение!
51
1
 
2
 
! Отговори
Ами Ганювице преди 2 години
Бъркаш са нещо..
50
2
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
С братската партия ДПС ще управляваме завинаги !!! Венсеремос ПРЕЗИДЕНТ Радев и КОМУНИЗЪМ !!!
49
4
 
1
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Ся да ви кажа аз: реалният избор на българинът е силно ограничен откъм възможности. Всички са Слуги на САЩ и Израел. Изборът по време на избори е какъв тип Слуга ще си избереме,а именно по-малко ангажиран с пасольства США и пряко ангажиран с пасольства США;))) Едните ги наричаме русофили, другите русофоби, хахахахаха, но и двете крила са ангажирани с пасольства США, инак не биха съществували. Например чисто пробългарска партия ратуваща за тотална национална независимост не би се родила никога;)
48
1
 
9
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Ама и таа пуснала гуша като на каракачанката
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък съм убеден, че Нинова ще я изгонат от БСП след грандиозния провал на 11 юли. Властта в партията ще поеме cвинaра от Пловдив.
46
2
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Агент провокатор на Мавъра !Оставка на предателката Нинова!!! Венсеремос,комунисти !!!