Проф. Кантарджиев: Не сме взимали 35 хил. лева заплата в НОЩ

Обвинението бе отправено от Мика Зайкова
31 май 2021 20:55, Нели Христова
142
Проф. Кантарджиев: Не сме взимали 35 хил. лева заплата в НОЩ
Снимка: БГНЕС

Проф. Тодор Кантарджиев отрече пред БГНЕС да е взимал огромни суми в размер на десетки хиляди левове всеки месец като член на Националния оперативен щаб /НОЩ/.

Не са 35 000, а 39 000 лева, но истината е съвсем друга, намери сили да се пошегува проф. Кантарджиев и добави: „Никога не съм взимал заплата и не знам колеги от оперативния щаб да са взимали пари за денонощната си работа в продължение на 12 месеца. Мисля, че и проф. Венцислав Мутафчийски, и доц. Ангел Кунчев също не са взимали“.

„Смятам, че не е етично да се взимат пари за здравето на българския народ, когато отдадохме последните си сили и възможности да направим така, че да има по-малко заболели и починали българи“, каза още проф. Кантарджиев.

Мика Зайкова от „Има такъв народ“ заяви по-рано пред БГНЕС, че България се намира в дълбока криза заради пандемията и това се дължи на факта, че бившото правителство и членовете на НОЩ не са се справили с нейното овладяване.

„Пандемията не е отминала, само е затихнала. Някои не могат да управляват кризи, а тази криза беше много дълбока. Този някой е бившото правителство и така нареченият щаб. Те взимаха по 30-35 хиляди лева заплати на месец, което е немислимо и за най-елитните IT специалисти в България, а на практика не вършиха никаква дейност. Виждате цялата бъркотия в здравната система“, каза Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
3
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Мика Зайкова, с тези фантастични изказвания ме изгубихте от ИТН като гласоподавятел. Може и да не съм ви контингента де... явно с такива популистски изказвания се цели да се съберат хора които се запознават със света и новините от него чрез Фейсбук...
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И затова няма за пенсии и за бедните хора.В хазната също няма.35 *12=370.Това са 370 000 лв. На година. За една година се дава средно 3600 лв. Пенсия на човек.това са пенсиите на 100 човека в България.Браво на ГЕРБ и ВМРО.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
35 хиляди лева ,аз не съм спести за 25 години работа и 10 хиляди лева.А работим двама и имаме едно дете.А те за месец раздават.Между другото новия шеф на болница ИСУЛ е от ГЕРБ и е на не повече от 35 години и ходи с кола ламбурджини на работа.Той имал още няколко подобни автомобили.Майка му и баща му са също от ГЕРБ и са директори в други две болници.Така ,че 35 хиляди са възможни.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам такава заплата за една година.Не ми трябва нищо.друго.Този щаб е създаден отдавна ,не е създаден заради ковида.Те отдавна получават пари за този щаб,така наречен НОЩ.И всички членове са ГЕРБ-ави.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината се разбира с доказателства нека се направимпроверка на сметките им и ще се разбере.Като се знае ,че всички които гледате по телевизора до преди два месеца са ГЕРБ-ави,има такава вероятност.Но и да са взимали нищо.няма да им направят,защото не са крали,а Бойко е наредил да се дават такива пари.Като сигурно две от тези заплати отиват в касата.Като цяло помия и.каша са ГЕРБ и ВМРО.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано Краси Гигов не е направил пак някоя далавера и да накисне хората от щаба
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Заккова злобните изказвания и обидите, които раздава безплатно, не й отиват на възрастта.
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо Зайкова, според шефа ви Славчо, дето се крие във Фейсбук, вирус няма. Сега пък било дълбока криза. Е има ли го или го няма, синхронизирайте си глупостите поне.
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така безплатни сте работили , какво ядохте цяла година? Не вярвам!
74
2
 
7
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
До 1: Може, той беше министър-председател, обаче Зеления чорап е вземал 38 000 като льотчик, два пъти повече, отколкото като президент! И не е имало вийна, но пандемията все още не е овладяна. Що не ходиш Радев да те лекува? А КукуМика е съвсем изкуфяла, мисли се за Цола Драгойчева. Е*ати новите лица на Сл. Тр, сега ще видиш как се манипулират избори
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мика Зайкова съвсем изкуфя. Не разбирам защо котаракът Леополд трябва да се оправдава, вместо нефелната бабка да даде доказателства.
72
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Dinosaurus,защо си мислиш,че пожарникара,с розовия чорап,е взимал по-малко от 17000лева
71
7
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"Проф. Тодор Кантарджиев отрече пред БГНЕС да е взимал огромни суми в размер на десетки хиляди левове всеки месец като член на Националния оперативен щаб /НОЩ/".Зеления чорап не отрича, че взема по 17000 на месец в продължение на целия мандат, нито че взе 230000 лв при пенсионирането си, което са 6 заплати по 38000 лв! Знайкова не отрича, че си направиха по 10000 лв заплатите в НС още пътвия ден, ама те са "правилни', те ЧЕГЪРТАТ! И кукуРашков е правилен, ура дърти другари
70
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
При Мика Зайкова има чудно съчетание между опаковка и съдържание. Нима може да се забрави срама при откриването на 45-то НС предизвикан от просташкото и' държане?
69
6
 
30
 
! Отговори
Трифонов преди 2 години
Скъпи зрители, не гласувайте толкова много за нас. Нашата цел е да вземем 7-8%, не повече, колкото да влезнем в парламента и да си клатим краката, евентуално да натискаме някое бутонче със златен пръст. Не ни натоварвайте с отговорности да управляваме държавата, защото нямаме капацитет за това, а и е много по-лесно да си от страни и да критикуваш вместо да водиш парада.
68
3
 
2
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
За бившата или хубаво или нищо, ама като разбрах, че е набоцкала себе си, майка и, и леля и със Зенека.... още повече ми падна в очите.Дано да са здрави...
67
7
 
7
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 2 години
ДА ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ РАЗБОЙНИЦИ!
66
18
 
18
 
! Отговори
Мика Многознайкова преди 2 години
Колко ли пари е гушнала да плюе по НОЩ?
65
13
 
7
 
! Отговори
И ся ко? преди 2 години
Нема шкафчета и кюлчета и сичкото гербер цъфнало в розово. Когато кацаха самолетите в началото на кризата щаба блееше баирите и сетне си дрънкаше макарите. Усещането бе, че се събира материал за ковид кризата. Майтапчийски пък миналото лято отиде в Гърция да си пече кълките и затова изтърва есенно-зимния пик щото му разбира чутурата герберска.
64
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не са вземали да, верваме ви, ама друг път. Това денонощно облъчване и насяване на страх го правихте безплатно, защото сте извратеняци. Не е за пари. Да, верваме ви.Ако знаете само каква ще е сметката...По добре се помолете да ви прости Бог!