Минеков иска справка за изразходваните от театрите пари от от 2015 г.

Кани на среща театралните директори заради недостига на средства
44
Минеков иска справка за изразходваните от театрите пари от от 2015 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният министърът на културата проф. Велислав Минеков е поискал справка за изразходваните от театрите и оперите средства от 2015 година до момента. В Пловдив, където беше на посещение в Археологическия музей и Голямата Базилика, той съобщи, че утре е поканил на среща театралните директори, за да обсъдят въпроса с недостига на средства.

"Искам да видя какво се е случвало всяка година, независимо какво е спестявано от публичния поглед", каза служебният министър на културата, като подчерта, че разбира много добре трудностите от периода на пандемията.

"Няколко броя директори всяка година правят дългове, които са необясними, и всяка година държавата прощава този дълг, а често пъти продължават да увеличават дълга и тъй като са политически назначения, бивши, на тях им е опрощавано всичко и никой не им е казал дума",обясни той, цитиран от БНР.

"За пари в изкуство, което е субсидирано от държавата, трудно се говори, често дори не е възможно. За това разчитам много на утрешния разговор с театралните директори", каза още Велислав Минеков, като избегна въпроса ще се закриват ли губещи театри.

"Нямаме графове, нямаме барони. Държавата ще помага, задължена е, но доколко да помага? Защо един театър, който е извън София - театърът в Плевен, може да има този успех? Защо един театър от другата страна на "Хемус" затъва всяка година в ужасни дългове, въпреки че до него има два университета и добре работеща община? В центъра на София един театър, който върви прекрасно, и на един километър от него друг, който губи редовно. Искам да знам причините", посочи министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Минековтеатър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Е убаво де като му я направят ще може ли да я прочете тая справка? Нали видяхме какво направи на наградите за 24 май...
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2021 - браво - много точен коментар - тия се готвят да управляват и в следващите месеци, защото явно юли месец отново няма да имаме правителство и този служебен кабинет ще продължи с управлението (нищо чудно поне до 2022) и дори ще организира изборите за президент - като на Радев така президентското място му е в кърпа вързано
17
2
 
6
 
! Отговори
2021 преди 2 години
това с какво ше помогне за провеждане на честни избори ? тоя клуб на фигуранта се взе много на сериозно , някой им е обещал че ше управляват България .
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къф министър на културата е тоз прастак ве - довчера замерваше сградите с културно знаение с домати, яйца, вкиснала риба и тоалетна хартия, играеше покер и белот на пътното платно на орлов мост, влачеше кошове за *** да блокира улица, разнясяше ковчези по площада и върляше бесилки там където Апостолът на свободата - Левски е загубил живота си
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавни служители ПАК
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Артистите трябва да са свободни хора тва да не е да работиш от осем до пет
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театъра написал съобщение тва да не е кинкалерия че няма да работи
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя иска да смени всички директори на всички театри, за да сложи свои хора
11
0
 
1
 
! Отговори
Ае къш преди 2 години
Бе!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя мраснек какво иска - да затвори театрите ли, какво против има че държавата помагала на театрите с дълговете им
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В НАТФИЗ, Музикалния театър и вариететния в Дружба са потънали най-много пари.
8
3
 
5
 
! Отговори
от село преди 2 години
Ега си му и културогена където иска среща с директорите ,все едно *** да ги ритне на бос крак.
7
3
 
21
 
! Отговори
Сигурно Минеков иска преди 2 години
в предприятията,наречени театри,екипът да бъде сменен(не са правили пърформанси с яйца и домати,което е повикът на новото време и гражданска позиция).Да бъдат назначени на тяхно място хора-активисти,млади и бойки,като Йоло Денев,отец Нафърфорий и други труженици от този род.Маса постройки има в София,които плачат за освежаване на фасадата.В момента може да се намерят ягоди по за 3лв,цена съизмерима с доматената.И паметникът на съветския окупатор отдавна не е пребоядисван.Може много да се стори.
6
3
 
17
 
! Отговори
Евгени МИХАЙЛОВ преди 2 години
мен, когато ме разпитваше часове следователят от ДС Бойко Рашков за "дали танковете да дойдат" си спомням, че Мине.т.ков беше в Райкома на БКП и те даржаха да кажа, че "най добре е Станко да дойде"
5
2
 
15
 
! Отговори
режисьор преди 2 години
Защо само от 2015г. Да се върне назад от 1990г.
4
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се изненадам ако касират изборите и обявят военно положение и президентска диктатура.Фуражкаджиите газят наред и ще се завърнат най тъмните моменти от българската история.
3
7
 
19
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Най ме е страх от културата, на Министъра на културата.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука правителството ще удари на камък, този министър е доста спорно да е от културата. Считам, че този най бързо ще си иде в Университета. Да надъхваш младите, не е като да се изправиш срещу опитните.
1
6
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Кофти работи иска тоя