Приносът на България за НАТО: Усилване на въздушната охрана

Сраната ни участва "пълноценно и активно" съобразно ресурсите си
2 юни 2021 09:20, Ния Христова
47
Приносът на България за НАТО: Усилване на въздушната охрана
Снимка: БГНЕС
Усилването на охраната на въздушното пространство по Източния фланг на НАТО е част от приноса на България за укрепването на присъствието на Алианса в Черно море. Това заявиха за БГНЕС от Министерството на отбраната в навечерието на срещата на върха в Брюксел.
 
Срещата ще се проведе на 14 юни. МО ще бъде представлявано от служебния министър на отбраната Георги Панайотов.
 
От военното ни ведомство припомнят, че по време на срещата на върха на НАТО през 2014 г. беше одобрен План за готовност за действие в НАТО, в който са заложени за изпълнение различни мерки за гарантиране на сигурността на съюзниците. Една от тях е усилване на охраната на въздушното пространство по Източния фланг на Алианса.
 
"Тя се осъществява чрез разполагане на военни самолети от страна-членка на НАТО на територията на други съюзници по Източния фланг. Продължителността на мярката зависи от нивото на сигурност в района, за който се прилага, и нейното прекратяване е обект на решение на всички страни-членки на НАТО", заявяват от МО.
 
Нарастващата руска активност в Черно море през последните години се превръща в едно от основните предизвикателства пред НАТО и България. Тя изисква адекватен отговор, който е свързан с повишаване на отбранителния потенциал. За целта се провеждат учения за увеличаване на оперативната съвместимост и подобряване на координацията и взаимодействието.
 
От МО уверяват, че България участва "пълноценно и активно", съобразно наличните си ресурси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,хаха, едно време всяко дете, ако не е имало, е можело да си направи хвърчило при нужда и да защити въздушното пространство на страната, а сега дори не знаят какво е това хвърчило, а самолетите са виртуални, та приноса ни е смеене хахахаха
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кем трейлс"От както сме в НАТО и ЕС ни тровят с кем трейлиКато русофилските партии вземем властта..." ____________________________. То вие русофилите ни облъчвахте с радиация от Чернобил, която още е в земята ни....за стотици години още!!! Че и ни лъжехте, да не разберем!!! Ама сега други били виновни...
16
2
 
5
 
! Отговори
мишо бирочето преди 2 години
за родину.... ползите ни от нато какви са? за един приятел питам.
15
2
 
9
 
! Отговори
В денят на Ботев преди 2 години
и загиналите за свободата на България ни "зарадваха" с новината, че у нас ще се дислоцират за постоянно чужди бойни самолети. Срамота! Чужди войници тия дни нападнаха граждански обект и си позволиха да насочат заредени оръжия срещу цивилни невъоръжени граждани! Столтенберг вчера се изпляска, че за да се развивали трябвало да се инвестира. По нашенски това ще рече: "АКЪЛ НЕ ЩА, ПАРИ МИ ДАЙ". Т.е. на 14-ти юни ще ни натискат да им платим още грешни народни пари. ТОВА НЕ ТРАБВА ДА СЕ ДОПУСКА!
14
4
 
6
 
! Отговори
ТУРСКИ САМОЛЕТИ преди 2 години
ще ни пазят от ОСВОБОДИТЕЛИТЕ. Внимайте какво подписвате, че после да няма НАРОДЕН СЪД 2
13
5
 
8
 
! Отговори
Патриота преди 2 години
От както сме в НАТО и ЕС толкова ни пазят ,че НЕБЕТО ни е пълно с МАНА НЕБЕСНА (ХИМИЧЕСКИ СЛЕДИ/ХИМИЧЕСКИ КОКТЕЙЛИ) . От както сме в НАТО и ЕС толкова е хубаво ,че храните ни са пълни с ГМО , зеленчуците и плодовете с ПЕСТИЦИДИ , ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН СМОГ и т.н. !!!
12
6
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Този 145 милионен народ разполага с най-голямата територия в света но все някога нашите западни технологии ще ни позволят да неутрализираме руското ядрено оръжие и тогава ще бъде другояче. Тогава на руското народче ще остане това което му се полага спрямо числеността - територия с размерите на Полша. А останалата територия ще се подели справедливо по братски между другите цивилизовани демократични страни.
11
6
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Това е добре, трябва постоянно да се оказва натикс и да се дразби Русия, да бъде винаги заета и да отслабва.
10
2
 
5
 
! Отговори
до баба мара преди 2 години
За банани и да можеме да бегаме на запад.
9
3
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
престанете с тези глупости каква отбрана защо зорлем се бутаме между шамаритение сме в нато и ес без референдум така че не ме интересуват техните учения азмишена на руските ракети не желая да ставам на мен русия не ми е враг това не голи разбрахте вече учения само в прериите там прескачаите оградите на ранчотос кравите тука на балканите около русия не
8
5
 
10
 
! Отговори
АРЕСТ ЗА НАТО ЛИДЕРИ преди 2 години
Срочно тестове за спец нaркотици у лидерите на NATO . напомнят се терористи и диверсанти окупираха нагло Украйна 2014 и подпалиха Сирия,Либия,Йемен с помоща на престъпници живеещи в някой държави активни членки на НАТО.В Братска Украйна са отровени десетки милиони наши братя вкл с спи активни зомби нарко съставки подавани чрез шоколади ,бонбони,зомби пиво ..Подставени на власт в Окупирания КИЕв убиха десетки хиляди братушки в Донбас вкл с самолети и ракети.
7
4
 
2
 
! Отговори
4epa преди 2 години
СЪС ГРИПЕНИТЕ НА РАДЕВ !!!!!!!!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези няколко милиарда похарчени за самолети, курвети и т.н. България можеше да стане лидер в НАТО в областта на киберотбраната. Най-добрите български ИТ специалисти трябваше да бъдат наемани в българската армия със заплати почващи от 20.000 лева на месец. Отбраната през 21ви век е в интернет. Хайде цъкайте минуси и се карайте дали Су или Ф е по-як.
5
7
 
10
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Хаха "Руска активност" в Черно море.А тя Американската активност не е спирала във всяко едно море. Най-големия световен агресор си остава САЩ. Първо създават заплаха на малки и незначителни държавици като нашата. А след това им предлагат сигурност, продавайки скъпите си оръжия.
4
2
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
А нашите западни партньори много ни харесват, но не са изпълнени с доверие към нас. Защо ли? Поне за мен е "непонятно". Особено като гледам какво става в последно време? Кой би искал да даде технологии на зле пребоядисани комунисти? Та така. Формално сме в НАТО, реално сме смехотворни. Бойната "мощ" на армията ни е направо гротеска. Въоръжение - съветско - над 40 годишно. Желание голямо - възможности - никакви. Такива работи.
3
2
 
4
 
! Отговори
Mydyr neutralitet преди 2 години
Schveirariq ne sa glupavi da znaete.
2
1
 
3
 
! Отговори
CHestit prinos преди 2 години
Schte se biqt na naschte iztochni teritoriii zapadyt ne iska front i razruxa axmaci takiva sme iztoka.
1
2
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
А то една въздушна "мощ", трудно е за описване Близо десет "Месершмита" и два годни за полет полу разпадащи се Миг 29! Както и още сили обаче някой друг ден. За тях сега се "прави" производствената линия.