Спряха процедурата за избор на европейски прокурори

Няма кандидат, който да е получил шест или повече гласа подкрепа
44
Спряха процедурата за избор на европейски прокурори
Снимка: БГНЕС

Прокурорската колегия реши на днешното си заседание да прекрати процедурата за избор на европейски делегирани прокурори от България. Причината е, че няма друг кандидат, от досегашната процедура, който да е получил шест или повече гласа подкрепа, както е разписано в правилата досега, и съответно от колегията не могат да изпратят веднага нови кандидатури към Европейската прокуратура.

Още по темата

Членовете на колегията коментираха, че преди да се прекрати процедурата и решението да влезе в сила, не може да започне нова. Те решиха, след като това стане, да обсъдят въпроса дали ще започне нова процедура за подбор на кандидати и налага ли се промяна в правилата за избор.

Европейската прокуратура, която започна работа на 1 юни, отхвърли шест от общо десетте избрани и предложени от България делегирани прокурори. Причината е, че те не отговарят на съответните изисквания.

"Положението в Румъния е същото като в България", заяви Стефан Петров от Прокурорската колегия. Той съобщи, че в Румъния от предложените 15 делегирани прокурори са избрани 6, а за останалите 9 в момента до 27 юни се провежда конкурс по подаване отново на документи, а после предстои избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б.си и излагацията. Няма калинки, не ни ги щат хората, то не е като у нас. Само такива да се назначават. А от професионалистите ги е страх да пратят, да не им изкарат кирливите ризи!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърна работа. Щом техните хора не стават, други няма да има.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тая Кьовеши от ри години само чета Кьовеши това , Кьовеши онова. Да не мислите че на празни приказки ще ви се вържи . Този казал как чул по телевизията , само ще ви се изсмее.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да попитам , защо Полша и Унгария няма да участват в тази европейска прокуратура. Нали са по добре от нас , как така .
18
3
 
4
 
! Отговори
НЯМА ..НАШИ И ВАШИ! преди 2 години
БРЮКСЕЛ ---ДИРЕКТНО ЩЕ НИ НАБЛЮДАВА ВЕЧЕ....КЬОВЕШИ ИДВА У НАС!
17
0
 
4
 
! Отговори
В БРЮКСЕЛ... преди 2 години
ЦЕДКАТА Е ДОСТА ГОЛЯМА ВЕЧЕ .....МЯСТО ЗА ЧЕРВЕНИ КАЛИНКИ НЯМА!!!!!!!!А , ЧЕ ЗА МАЙТАП...И КЬОВЕШИ ИДВА У НАС....ХА,ХА,ХААААААААААА
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Х. Х. 26Викаш друго нещо си е другарят Лукашенко, а ? Демократ, кадърен, широко скроен и мил човек.Само човек да не каже и дума против него, че праща директно изстребители.Ех руский б ляд.
15
0
 
5
 
! Отговори
До Хр. Хр. преди 2 години
Ти четеш както дявола евангелието, явно си фен на Бойкикев, всичко което пишеш е изопъчено, изкривено, невярно и манипулативно, сигурно си адвокат и взимаш пари за да изкарваш престъпниците невинни.
14
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Проблемът на нашите юнаци е, че имат само калинки, а в Брюксел се търсят хора, които да вършат работа, и там калинките много много не виреят. Отсяват ги още на входа.
13
1
 
4
 
! Отговори
Голям смях. преди 2 години
Само да уточня защо е целия цирк - гешевчетата не са отговаряли на минималните изисквания, като: да са водили наказателни дела, да имат опит в дела срещу корупция, да не са част от съдебната система. Нашите юнаци са им предложили съдии по граждански дела за постовете с малък или без никакъв опит. Явно няма как да минат тези кандидатури, въпросът е какво правим оттук нататък.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЖороИнтересно: коментира се разговор м/у черепа и Стефанов - 2 частни лица, но записите на премиера - те се игнорират. А и автора на статията нещо не може да смята - българските кандидати - от 10 - 6 не отговарят на изискванията, а 4-ри не са одобрени - 100% провал. Румъния - 15 кандидати - 6 одобрени, 9 още се разглеждат - но нещата били еднакви.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе, свършиха ви калинките ли, разлетяха се и не останаха калинки за пращане тук-там.Пък и както се видя в европрокуратурата не всяка калинка минава. Не е като тук състезание с един кон за главен прокурор.
10
9
 
3
 
! Отговори
гражданин на София преди 2 години
Заради егото на Христо Иванов ще се върнем години назад в развитието си, а руската червена хунта може да ни накара да излезем от ЕС! А по-долу има толкова откровено злобни и неподлежащи на никакво нормално поведение коментари, че все повече си мисля, че явно има много изтрещяли хора!
9
0
 
9
 
! Отговори
А пък Вучич ни вика преди 2 години
Смешна малка държава.
8
6
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Всички фенове на Черепа Осрашков и Смрадев, които бълват гнусна помия, знаете ли че Кьовеши е уволнена от румънския президент по предложение на министъра на правосъдието. Знам че ви е трудно да мислите, но направете сравнението :Смрадев предлага на Осрашков и така смениха всички шефове на служби, а записа от законно СРС между Огнян Стефанов, аген от ДС и съдържтел на гнусен сайт, и Черепа забравих те ли го, където се обсъжда отстраняването на Гешев
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре не избирайте и премиер, само се излагате с тези мутри и чалгари. Европейците вече ви гледат, като мамуни. Даже вече не е смешно, бай *** Балкански е истински джентълмен и благородник с изтънчени маниери, в сравнение със сегашните ви делегати в Брюксел.
6
0
 
18
 
! Отговори
Наши Ваши преди 2 години
По-добре да не взимат никакви от БГ, така ще ни наблюдават чужденци.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правете си изводи колко корумпирана е прокуратурата в България. Не могат да намерят един, който да става за пред Европата.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе излиза, че от толкова каскети няма шест от които да става нещо.
3
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
Това е още едно доказателство,че съдебната ни власт е корумпирана,и затова са протестите ,пред прокуратурата.