Керемедчиев: САЩ ни приравни с Русия и Венецуела, срам ме е!

Асен Агов: Нашите служби са мълчали и не са действали!
98

САЩ наложи санкции на 6 физически лица и 64 фирми и организации в България по закона "Магнитски", а ЕП изпраща мисия в България. Какъв знак дава с това Вашингтон, какъв е отзвукът и какви са последствията?

"Като български гражданин ме е срам, че България, като единствена страна членка на ЕС, върху която толкова мащабно се разпростират санкциите по закона "Магнитски", се приравнява с държави като Русия, Венецуела и партията на президента Мадуро, като Мианмар и хунтата, като Беларус", каза за предаването "Брюксел 1" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него, по абсолютно еднакъв начин се налагат санкции, както върху икономически субекти, така и върху политически лица.

"В изброените държави този закон е един и същ, не разпределя хората по някакъв друг признак, освен това, че има срастване на олигархията с администрацията, обяснява Керемедчиев. - Така че, действията на закона "Магнитски", дали към България или към Мианмар са едни и същи – блокиране на сметки, забрана за влизане в страната и официално оповестяване, че тези хора са корумпирани".

Според Милен Керемедчиев "България влиза в този срамен списък, от който не може да излезе. Колкото по-бързо органите на ЕС преразгледат случая с тази разяждаща обществото "язва, толкова по-бързо ние ще можем да изчистим нашето име", казва бившият зам.-министър на външните работи.

Журналистът Асен Агов коментира скандала така:

"Нашите служби са мълчали и не са действали. Всичко, което се съобщава от американците, се възприема като публична тайна. Бездействието на службите, които събират тази информация, е характерен белег на управлението през последните 10 години на "слугинстване" към управляващото мнозинство, към правителството. Това представлява не служба на обществото, което плаща на тези служби, а е служба на определени хора".

Според Агов именно това е причината българската демокрация да бъде сбъркана и по-скоро клони към хибридна, "тъй като цялата държава е обърната в услуга на онези, които са на върха в държавната йерархия. Пропастта между гражданите и онези на върха е станала огромна", категоричен е Асен Агов.

Целият разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" на 5 май от 17:30 часа в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като им застопорят милионите в офшорките, значи ги взимат.А на Бойко Борисов, лидера на ГЕРБ управлявал еднолично 12г. направили ли са нещо?
13
9
 
9
 
! Отговори
Йоп преди 2 години
Къде е тръгнал този от снимката да се сравнява с Русия, не е дорасъл. Защо не каже, че при управлението на ГЕРБ избуя корупцията в страната.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще им вземат парите катосна Нуриега. Това е.
11
0
 
14
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
САЩ СЕГА ГЛЕДАТ ОТСТРАНИ КОЛКО ДЪЛБОКО ЩЕ НАГАЗЯТ В ЛЪЖИТЕ НЯКОИ ХОРА!!! ИМЕНАТА СЕ ЗНАЯТ И ЩЕ БЪДАТ ОПОВЕСТЕНИ ЗАЕДНО СЪС ЗАПИСИТЕ И ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, НЕ СЕ СЪМНЯВАМ В ТОВА!
10
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
!!!!!!! На Небе БОГ, а на Земле РОССИЯ поставленная БОГАМ !!!!!!!!
9
0
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Е СЕГА САЩ КАТО СА КАЗАЛИ А, ДА КАЖАТ И Б, ЩОТО ВСЕКИ ТЪЛКУВА МАГНИТСКИ В СВОЯ ПОЛЗА!!!!
8
5
 
17
 
! Отговори
ми така е преди 2 години
Навремето руснаците казваха,че ни обичат,но не ни уважават!Сега американците откровено ни презират!Въпроса е защо е така!?
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Ага дума за последните две петилетки, а е пропуснал да спомене предидущите 20 лазарника, когато БеГе Мафията разпределяше територията чрез яки сблъсъци и трепане между охранителите-рекетьори и техните кукловоди - офицери и генерали от ДС и МО (МНО)
6
9
 
4
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Процентът на хората с умствена недостатъчност в РБ е много висок!Само така може да бъде обяснено броят на избирателите-комунисти гласували за първия и втория отбор на БКП!Те са БСП и ГЕРБ!
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То хубаво, ама не е вярно. В прокуратурата има заведени дела по част от обявените лица преди да ги включат в списъка. А обмяна на информация между прокуратурата ни и представители на съответните служби в САЩ, по партньорска програма е официално зарегистрирано. Така че, с баница от прокуратурата ни, в САЩ някой прави помен.
4
2
 
11
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Хахахааа..този господин явно е много недобре.Абе кви мушмороци плават в пумияята на т нар демокрадция!Плават отгоре като онези неща в септична яма!
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пък много срамежлив бе, мушморок. Значи 30 и кусур години се точи яко от държавата и не те беше срам, сега изведнъж - срамувал се.
2
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един Троянски кон на Русия не може да бъде приравнен с Русия и Венецуела. Факта че Фигуранта се нахвърли върху нашите контраразузнавачи за разкриването на руските шпиони в министерството на отбраната, вместо да ги награди е показателно, кой защитава интересите на Кремъл в ЕС.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант !
1
29
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А главния готвач от ГЕРБ дали го е срам, че забърка такава манджа...???