Керемедчиев: САЩ ни приравни с Русия и Венецуела, срам ме е!

Асен Агов: Нашите служби са мълчали и не са действали!
98

САЩ наложи санкции на 6 физически лица и 64 фирми и организации в България по закона "Магнитски", а ЕП изпраща мисия в България. Какъв знак дава с това Вашингтон, какъв е отзвукът и какви са последствията?

"Като български гражданин ме е срам, че България, като единствена страна членка на ЕС, върху която толкова мащабно се разпростират санкциите по закона "Магнитски", се приравнява с държави като Русия, Венецуела и партията на президента Мадуро, като Мианмар и хунтата, като Беларус", каза за предаването "Брюксел 1" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него, по абсолютно еднакъв начин се налагат санкции, както върху икономически субекти, така и върху политически лица.

"В изброените държави този закон е един и същ, не разпределя хората по някакъв друг признак, освен това, че има срастване на олигархията с администрацията, обяснява Керемедчиев. - Така че, действията на закона "Магнитски", дали към България или към Мианмар са едни и същи – блокиране на сметки, забрана за влизане в страната и официално оповестяване, че тези хора са корумпирани".

Според Милен Керемедчиев "България влиза в този срамен списък, от който не може да излезе. Колкото по-бързо органите на ЕС преразгледат случая с тази разяждаща обществото "язва, толкова по-бързо ние ще можем да изчистим нашето име", казва бившият зам.-министър на външните работи.

Журналистът Асен Агов коментира скандала така:

"Нашите служби са мълчали и не са действали. Всичко, което се съобщава от американците, се възприема като публична тайна. Бездействието на службите, които събират тази информация, е характерен белег на управлението през последните 10 години на "слугинстване" към управляващото мнозинство, към правителството. Това представлява не служба на обществото, което плаща на тези служби, а е служба на определени хора".

Според Агов именно това е причината българската демокрация да бъде сбъркана и по-скоро клони към хибридна, "тъй като цялата държава е обърната в услуга на онези, които са на върха в държавната йерархия. Пропастта между гражданите и онези на върха е станала огромна", категоричен е Асен Агов.

Целият разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" на 5 май от 17:30 часа в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Агов, къде беше да питаш за дрямката на американските служби преди години, когато Асанж и Сноудън казваха публично истината за корупцията и подслушванията в САЩ и по света? Удобно мълчеше.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уволнение веднага на ръководствата на нашите служби, които удобно слугинстваха на Джипко Бибитков срещу определени облаги. Съд и затвор за Лойко и Каскета. Само така ще успеем да дръпнем напред. И да върнат парите, които са окрали.
52
0
 
2
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
Мързеливите и продажни българи можеш да ги работиш както си искаш!
51
1
 
8
 
! Отговори
коптор преди 2 години
Господин Агов ако през последните десет години службите са бездействали дали преди това са били дейни и са борели корупцията ?Нямам такъв спомен!
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Божков-черепа бил казал.... И, ти ли, като Румен Радев, вярваш на Черепа? Ами той е обвинен в множество престъпления и се крие от правосъдието в Дубай. нещо повече, всички знаят, че точно Черепа от една година финансира унищожението на държавата, замерянето на държавни сгради, разнасянето на ковчези, опъването на бесилки, блокирането на кръстовища, тормоза над гражданите. И, защо мислиш, че го прави? За да си докара фигуранти на власт, и да избегне затвор и наказание....
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Американ 56. Лъжеш. Нито едно от лицата посочени от САЩ не е от Герб, нито една от посочените фирми не е собственост на лице от Герб. Напротив: Пеевски и бившия на ДАНС са от ДПС, Черепа е от БКП-БСП, останалите също... Предполагаемите политици, които са получили пари от Черепа са от БКП и от Мутрите вън-вътре.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Логични са санкциите на САЩ. Г.н Агов, твърдите, че проблемите с корупцията, срастването на политиците с олигарсите, подслушването и бездействието на съд и прокуратура са от 10 години? Аз, твърдя, че сте лъжец! Последните 10 години ли се създадоха олигарси? Последните 10 години ли олигарсите късат от България, преди е нямало кражби, заменки, измами, така ли? По вашето време е най-големия скандал с подслушвания-Атанас Атанасов шеф на МВР подслушваше политици и магистрати, дори главния прокурор.
47
2
 
3
 
! Отговори
Американ преди 2 години
САЩ не ви е приравнил с Венецуела и Русия, вие сте се приравнили, чрез ГЕРБ и сие..
46
4
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Тия санкции са типично американска работа в стил "Бий самара,да се сеща магарето!".Истинските виновници организирали и ръководещи схемата(Доган и Борисов) така и не бяха посочени.Ясно защо-САЩ се надяват Борисов да се върне на власт(с патерици,примерно) и тогава те ще имат 100% зависим и подчинен премиер!Ако някой си мисли,че на американците им пука за българската корупция е пълен будала.Впрочем същото е и с Брюксел.Затова-на 11-ти Юли Боко и патериците трябва да изду*хат су*пата!
45
0
 
1
 
! Отговори
Изобщо преди 2 години
Другарите от САЩ извършиха много добро дело в помощ на нашата родина България! Перфектна работа! Мошениците се чудят и маят, някой ли ни бутна или сами паднахме! Ревизии, мевизии ето, отвори ви се работа! Ще падне чегъртане с озъртане! Чертайте кръгове! Ха-ха-ха-а-а!
44
1
 
4
 
! Отговори
ще стане преди 2 години
Срам не срам, докато има ***, ще е така. Време е бавно и полека народа да израстне и да се отърси от гнусната русофиристия която го е налазила.
43
0
 
2
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
отново двойни стандарти, когато арабелите утрепаа Кашоги или както там му беше името бай Дончо ходи си стискаха ръцете с тях щот купуваха от щатите за милиарди оръжие, европейците малко помрънкаха че трябвало да се направят санкций ама нищо нестана... та кокошката си е кокошка а лъвът лъв, иначе наистина корупция без политическа подкрепа няма... тоест внимавайте за кого гласувате на изборите...
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хубаво изтрихте всички коментари! Или нямате място на сървъра?
41
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама простите български избиратели мно-о-ого харесваха корумпираната мутра борисов,той беше верен слуга на сащ, сега се оказа че простите български избиратели не стават за нищо освен да живеят в бедност защото са прости. Такава е зависимостта между простотия и бедност. По една или друга причина в сащ точно сега са решили да задействат техния закон Магницки, защото сега е най изгодният момент за тях, те печелят от него. А губи българският народ, който си избира негодни управници като борисов.
40
6
 
7
 
! Отговори
олекна ми преди 2 години
Един от неспоменаваните ефекти на тези санкции е че Румен Радев няма да може да фалшифицира изборите както много му се искаше. Ще има наблюдатели. Сметките на Слави и сие трябва да бъдат под зоркото наблюдение на ДАНС. Трябва да бъдат наблюдавани за да не извършат ново претъпление.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия двамата с тези си изказвания са някакви много гъвкави клоуни. Защо си мълчаха досега, всичко е ставало със знанието на премиера борисов, какво е направил той ипрокурора му -- едно голямо нищо. Защото са замесени и сега герб се канят пак да участват в избори и вероятно да правят още по-голяма корупция. А какво правят евродепутатите на герб в европарламента? Защитават корупционера борисов. Тозичовек е или корумпиран или живее в друга реалност и не е годен изобщо за поста.
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков го каза,налагат му санкции,защото е давал пари,под рекет,рекет от Борисов.Санкционират рекетираните,а рекитьорите са борци за демокрация.
37
4
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
това си е чиста кражба на имуществото на богатите хора които са имали неблагоразумието да изнесат част от богаството си в сащ защо не санкциониратбогатите в силициевата долина или да закрият офшорките на тяхна територияами казината в лас вегас там няма корупция всички са чисти като момина сълза
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С венецуелския софтуер на машините много ясно, че ще си приравнят с Венецуела. Тези шменди капели машини, за които настояваха партиите на опозицията, за да изперат вота - са изхвърлени от цял свят. Но България като сметището на света, където кой откъдето има контейнери с отпадъци ги пращаше в Б-я как да ни приравнят? Какво стана с Бобоковите отпадъци от Италия? На кеенеф ни обърнаха корумпираните комунистически приватизатори. Още перат парите от приватизацията. Само лустрация- не Магнитски !!!
35
3
 
12
 
! Отговори
Добре, че преди 2 години
САЩ драги ми Керемидчиев се намесиха, за да предотвратят преврата и промяна на Евроатлантическата ни ориентация! От твоя срам ме срам! Ако някой ми беше казал преди година, че е възможно някой да ни върне към СССР, щях да се изсмея. Как властите у нас са проспали тази подривна дейност, че да е възможно няколко олигарси и един държавен глава да унищожат европейското ни бъдеще?! Това наистина си е за срам, но американците знаят какво и за кого го правят!Добре, че сме им необходим партньор,че иначе