Проданов, БСП: Корупцията не е ставала без политическа подкрепа

Не може крадците да са по министерствата и да управляват, заяви той
82

"Къде са били българските институции през всички тези години? Нали се сещате, че всички тези обвинения за корупция по високите етажи на властта, всичко ставало от лицата, споменати в доклада, не става без политическа подкрепа и политическо попечителство", заяви Христо Проданов от БСП в ефира на Bulgaria ON AIR по повод наложените санкции от САЩ на шестима български граждани.

Той се надява, че българските органи, призвани да се борят срещу корупцията - прокуратурата и спецструктурите, ще влязат в своите функции и ще изкарат истината докрай.

"България е една похитена държава, сега сме в процес на освобождаване и връщане на органите и доверието към държавата и държавността", посочи Проданов.

На въпрос защо докладът на САЩ излиза точно сега, доскорошният народен представител от групата на "БСП за България" определи като "просто съвпадение", тъй като американците не са знаели предварително, че 45-ото Народно събрание ще трае само месец и че изборите за 46-ото НС ще настъпят толкова скоро.

Скандалът с подслушванията

"Политиката не е шоу и не бива да се превръща в шоу, защото в последните няколко месеца тя наистина се превърна в шоу. Истината е, че тези които са призвани - службите, МВР, те трябва да си свършат работата докрай. Ако има доказателства, те трябва да кажат кои са подслушваните лица", коментира Проданов, визирайки изнесената от Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов информация, че са били подслушвани от службите за сигурност.

Той коментира и рокадите във властта

"Тези рокади водят след себе си до излизане на истината, а тя е грозна, защото... Съгласете се, но не може крадците да са по министерствата, по агенциите и да управляват държавата. Крадците трябва да бъдат в затвора", категоричен е представителят на БСП.

За да бъдат разкрити, те трябва да бъдат сменени, обясни Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: Христо Проданов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
АПЛАУЗИТЕ КЪМ БеСиПи -ПАРИТЕ -ТРАБВАДА СА : " КОРЕКОМ -КОРЕКОМ -КООРЕЕ КОМ " !!!!!!!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя, корупцията е от 30 години. Да не ни внушават, че се е появила последните 12. Божков е герой от 1990 г, Пеевски малко по-късно. Аз в Пеевски не виждам толкова много акъл, той е подставено лице свързано с Илия Павлов, ДПС, и ченгетата от ДС, така наречените " библиотекари" .
33
0
 
7
 
! Отговори
Джон Ленин преди 2 години
ДРУГАРЮ ПРОДАНОВ ... НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ СА В ПАРТИЯ БКП / БСП ... ИСТОРИЯТА ГО Е ДОКАЗАЛА ...
32
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Дами и господа прав е ДРУГАРЯТ - ами ако не беше огромния политически чадър спус нат над другарката Нинова то сега тя нямаше да се наслаждава на двата си Импекса, на ли ?! От друга страна нека не забравяме,че всичко свършено от други лица и партии в очите на ДРУГАРИТЕ винаги е неправилно и винаги те търсят " под вола теле ".И в този случай слушаме същата осквернена вече през многото гопдини досега плоча : хит на политическия терен " - те така,те онака...а ние,честните все сме...ощетени :)))
31
0
 
7
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
Тъкмо се наслаждавам на комунистическата плеймейтка Велислава Дърева. Трудно е да определиш от кой пол е, но пък няма значение пола на комуниста.Това е безполово същество доста далеч от човешката еволюция!
30
0
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Щом казваш със сигурност е така.От вас по запознати как стават тези работи няма.Имате "безценен" опит и сте отракани в тази област.
29
0
 
13
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Илко Желязков чии е бе?Ваш после на ДПС и подкрепян от.НДСВ.Нагледци
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва бесепарите са много прости и изкуфели дъртаци. Не били на власт от 30 години.Васил Божков и Пеевски да не са от вчера бе другари? още от времето на Станишев са олигарси.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29Брей. Как изчисли, че сега била 10 милиарда, а при бай Тошо 1 милиард?
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер е виновен ако си стоеше в Германия и нямаше Холокост и спазваха 10 годишния мирен договор с СССР Рибентроп Мoлотов руснаците нямаше да са в източна Европа нещата щяха да са други трябва да има ако щото ако няма ако организма се отравя
25
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Само за протокола: фашисти са в Италия, а национал-социалисти в Германия! Другото са разсъждения по тема!
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 1944 се правихме на фашисти и депортирахме евреите от окупираните територии за концлагерите в Полша
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи кой предпочиташ за шеф на ДАНС: 1. Пеевски 2. ЦецоУ ???Да не забравяме, че т. нар. "протести" против Орешарски започнаха, след като Пеевски се закани на ЦецоУ, че ще го разследва ... Нещо по този въпрос ... ???Глу'пако ... ???
22
3
 
15
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Проданов по кое време корупцията беше повече, а да не говорим за това че лично вашта любома Корнелка е уволнена за корупция!Аколкото до отровното трио , тоя казал , оня чул , ясни са ми те за нищо не стават! Чудя се как лъжлив Бабикян не е подведен под съд заради лъжлива информация!
21
0
 
13
 
! Отговори
Гледай си кочината преди 2 години
Радев направи опозиция на ГЕРБ Славчо, Ристе и Мая. А вас ви качи на пързалката и маргинизира. Никой никъде вече не ви приема на сериозно. На другите избори ще сте след ДПС
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един много стар въпрос към другарите от БСП. Кой предложи и избра Пеевски за шеф на ДАНС?
19
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доверието е сринато само към Вашия Чекмеджан ... Към България не е .. Има известна разлика, ако все пак можеш да четеш ...
18
5
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 15Ами БСП бяха на власт в купонната система на Луканов. После Жан Валжан, дето ни направи милионери с 5$ заплата. После Тройната Коалиция с гея Серж. След това Орешака. И къде викаш, че БСП не били на власт от 20-30 години? :))) Всички ли комунисти сте толкова изпушили тук бе :)))
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А лагерите след 1944 какво са тогава се правеха комунистите на по комунисти от руснаците сега се правим на по американци от американцитеПриемаме вината с мезета
16
6
 
6
 
! Отговори
соца е вреден преди 2 години
Социалистическата идея като такава е корупция. Борбата през всичките тези години беше да се отърсим от социализма във всичките му форми и да върнем България в ръцете на трудещите се хора. Това че КН крещеше от трибуната на НС че се крадяло, по никакъв начин не бори извръщенията. Трябват доказателства, а такива не виждахме.