Радев: Прокуратурата зае страната на статуквото

След санкциите от САЩ тя трябва да си свърши работата, смята президентът
245
Радев: Прокуратурата зае страната на статуквото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова прокуратурата да свърши сега своята работа по темата с шестимата българи, на които САЩ наложиха санкции.

Още по темата
"Според вас редно ли е отвъд Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, крупни финансови престъления, а нашата прокуратура да не ги вижда? Ние няма как да продължим напред, ако прокуратурата не си свърши работата, но тя вече дълго време отказва категорично да си свърши работата, особено с последните акции на прокуратурата, тя вече зае ясно, категорично страна - страната на това статукво, което доведе до тази нечувана корупция", заяви президентът, цитиран от БНР.

По думите му с наложените санкции, американските власти посочват, че системата у нас е "тотално прогнила".

Държавният глава приветства решимостта на американското правителство да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност.

Радев и американският посланик Херо Мустафа присъстват на демонстрация на военни способности на полигона "Корен" край Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
31
 
! Отговори
За късмет преди 2 години
Малко му остана на Фигуранта на Божков
151
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Физиономията му е на типичен ***... Излъчва само... посредственост...
150
4
 
24
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА РУМЕНЧО.. преди 2 години
ВЗЕМИ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ НА мама ХЕРО , ГДЕТО ТЕ ЗАПАЗИ ОТ РАЗКРИТИЯТА НА ЧЕРЕПЧЕТО ЗА РУШВЕТИТЕ ТИ ОТ НЕГО ....ТЯ , ПАК ЩЕ ТЕ СПАСИ И НЕМА ДА КАЖЕ НИЩО , ЗА "КОРУМПИРАНИЯ ВИШ ДЪРЖАВНИК"....А , МОЖЕ И ПРЕД ГЕШЕВ ДА ТЕ ЗАЩИТИ....ДАВАЙ , РУМЕНЧО , ОПИТАЙ....
149
3
 
29
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
ЦРУ има значително по-голям ресурс от родните разузнавателни служби. Има информация и я предоставя, защото има интерес да го направи. И този интерес не е само платонично приятелски, а определено прагматичен. Какво щеше да прави Радев без любимите си дъвки - статукво, прокурор, б.борисов? Нямаше да има за какво да говори.
148
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президена живее с времето , че като е военен и е най велик Елит в Държавата. Може и разбира от всичко. И като е подкрепен от Москва е най прав.Да , но живота се е в постоянно развитие. Демокрацията е жива и се развива в въпреки нежеланието му.
147
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурор Татарчев каза " Над мен е само Господ".
146
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата власт сега е в ръците на Радев, а той се държи като пресаташе на руското посолство. Той знае много добре, че посоченият от САЩ по закона "Магнитски" Божков привлечен от Главния Прокурор като обвиняем за корупция, за иманярство на артефакти, и заплахи за убийство, но се намира извън страната, в държава с която България няма договор за правно сътрудничество. Въпроса е: Защо до сега Радев като държавен глава не опита да съдейства на Прокуратурата, като призове ОАЕ за екстрадиране на Черепа ?
145
6
 
34
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Радев,продължаваш да дрънкаш глупости и празни приказки.Съдебната система е независима и не е необходимо да е подтикваш да си върши работата.Просто не е нужно,а и не ти е работата.Иска се просто да не им се пречи и да се заблуждава общественоста.Бойкотът на твоя министър и вице Рашков спрямо Прокуратурата е престъпление.Те заедно са тези които трябва да борят корупцията,а не да се правят на велики.
144
0
 
10
 
! Отговори
поискай прошка преди 2 години
Живот ли е да го опишеш. Разровиш ли го ще мирише . . .Ншия живот се определя от решенията които вземаме . . .Ти имаше време и взе много погрешни решения. Времето настъпва неумолимо. От теб се очаква решение. Твоя живот ще се определя от твоите решения! Не забравяй това. Ще ти подскажа: Работата за народа е благодарно решение. Все още можеш да поискаш прошка. Всички очакват самопризнания и действия.
143
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най слабият от всички до тук.
142
4
 
40
 
! Отговори
Радев загуби преди 2 години
Гешев вече пита ВСС дали може да заведе дело срещу Фигуранта и ВСС му каза че докато е президент не може. Той затова организира метеж и се надява да стане пожизнен президент или поне да удължи агонията. Но каквито и успехи да постигне, той знае че е укорим и живота му ще бъде вечен страх. От закона, от недоволни служители, от внезапна промяна на политиката на Русия. В края на краищата дори Путин не си позволи да става пожизнен президент. Живот във вечен страх, като пропъдено краставо куче.
141
3
 
25
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
Момче,успокой се! Ще докараш някой аневризъм на г-жата,после кой ще харчи за тоалети,силикон и дронове?
140
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка приказка има край. Дойде и краят на приказката"Корупция и кражби". Дойде време да връщат парите, че трябва да се оправя тази държава.
139
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че този Убавец излезе днес да каже някоя смешка .Понеже доскоро речовитите Йорданов от ИТН,Капон, Дончева,Манолова нещо се изпокриха.Снощи отново имаше хумор,осигурен от Хаджигенов и Бабикян. Списък за подслушване.. някакви формуляри за лични документи на човек, приличащ на Арменския поп..Замалко да ни убедят, че било "почти" СРС.Почти...Статукво,к'во да ги правиш :-))
138
2
 
30
 
! Отговори
Васил Божков преди 2 години
Румене кажи си!
137
3
 
29
 
! Отговори
прокурор преди 2 години
фигурант , и ти знаеш за руските шпиони но зе страната на мълчанието . на това какво се казва ?
136
5
 
9
 
! Отговори
Диди преди 2 години
Аз се страхувам за Радев
135
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Закона МагнитскиКОГО ЩЕ СЪДИШ БЕ ***. ПОДАЙ СИГНАЛ В ПРОКУРАТУРАТА ЩОМ МИСЛИШ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ УРОНВАЩИ ПРЕСТИЖА НА НАРОДА И СТРАНАТА. ИЛИ ЗА ДРУГО НЕ СИ СПОСОБЕН ОСВЕН ДА ЧУКАШ ПО КЛАВИАТУРАТА И ДА РЪСИШ ПРОСТОТИИ. ДАЙ ДОКАЗАТЕЛСТВА. ТОВА ИСКАТ В СЪДА ЧЕРНО НА БЯЛО А НЕ БЛЯ-БЛЯ.
134
2
 
30
 
! Отговори
Чурката! преди 2 години
От момента на публикуването на бана на Шестте Президент Радев рязко се изнерви. А триото и набедения реформатор на съдебната система ХрИ направо са готови с голи ръце да отнемат живот. Спокойно, момчета, каквото можахте - направихте. Поиграхте си, а сега се разкарайте и ни оставете да ви оправяме бакиите. Чупката.
133
5
 
28
 
! Отговори
Закона Магнитски преди 2 години
Десито се побърка в резидентството. Не може да измисли подходящ колаж. Радев е в паника. Трябва да го държат далеч от огнестрелни оръжия за да не завърши дните си като Салвадор Алиенде. Трябва ни жив за да го съдим!