Василев: Няма опасност за клиентите на санкционираните дружества

Служителите им също няма да пострадат
74
Василев: Няма опасност за клиентите на санкционираните дружества
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

64 фирми влизат в "черния списък" на компании, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, на които бяха наложени санкции по Закона Магнитски. Какво означава това и доколко ще бъдат засегнати други частни фирми и държавни дружества - пред Bulgaria ON AIR отговори служебният финансов министър Асен Василев.

Още по темата

В "черния списък" на Министерството на финансите попадат 64 фирми, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, които са с наложени санкции по закона "Магнитски". Всяка друга компания, която продължи да има финансови отношения с тях, също е възможно да бъде засегната. Сред тях са и държавни дружества, които са работили с тези токсични фирми.

64 фирми, свързани с Божков, Пеевски и Желязков, попадат в "черния списък""Това, което ние правим в българския списък е да сложим, както казах, всички съдружници, управители, тоест всички, които са били директно свързани, тук даже не говорим за асоциирани, а за директна връзка – те са се подписвали на един и същ документ както се казва, тях ги слагаме в нашия списък, така че да ограничим контакта точно с оглед нарастване на този списък", заяви министърът на финансите Асен Василев.

Тъй като за първи път санкциите, които се налагат са в такъв мащаб - са необходими и извънредни действия, за да не пострада държавата.

"Българската държава към момента няма законова рамка, изградена как действа в тази ситуация, тъй като ефектът е заразен. Ако има сериозен обмен с фирми в този списък, има шанс и тези фирми да попаднат в списъка. Това, което ние можем да направим като правителство, без парламент в момента, е да предприемем една временна мярка, с която да ограничим държавните дружества и структури, поне те да не се заразят", допълни още

И добави, че в понеделник или вторник ще има вече окончателни първоначални списъци.

"Тук обхватът е много ясно дефиниран, за да няма спекулации – става въпрос за съдружници или управители", категоричен е той.

Сред санкционираните български компании попадат фирми за жилищно строителство и хазартни игри, включващи и онлайн залагания.

Исторически погледнато, санкционираните българи заемат 25% от всички срещу, които е приложен закона "Магнитски".

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: сащсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛОКИРАНА Е ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА БЪЛГАРСКО ЛЯТО- ТА ИМАМ ВЪПРОС- БОЖКОВ ЩЕ СЕ ЯВЯВА ЛИ НА ИЗБОРИ И АКО ДА НЯМАЛИ ДА БЛОКИРАТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА....ТА КОЙ ЩЕ ПЛАЩА СЕГА ПРОТЕСТИТЕ, А ВСИЧКИ ОКОЛО МАНОЛОВА И СМЪРДОЛЯН...А СЛЕД КАТО СМЕТКИТЕ СА БЛОКИРАНИ КОЙ ЩЕ КУПИ БРАТЯТА РОМИ- ЦИК ЗА 45 ПАРЛАМЕНТ- МАХАЛИТЕ В БГ СА ГЛАСУВАЛИ ПРЕИМУЩЕСТВЕНО ЗА БГ ЛЯТО И ИМА ТАКЪВ НАРОД- ТА КАКВО ЩЕ ПРАВИ БЕЛОСЛАВ- НЯМА ПАРИ НЯМА ПАРТИИ...
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както се вижда фирмите не са свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков-те са тяхна собственост.
30
2
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
За всеки *** и пульо какво казал ли трябва да занимавате прокуратурата. Аз пък казвам , *** и жена ти са ......! Сега цялата държава трябва да се впрегне, за твърдението....Айде малко по-сериозно. То малко като ония б.орсук Б.Рашков...получих оплакване, че се подслушват незнам си кой....е нямам доказателства, ама в кръчмата така ми казаха!
29
2
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Целта на санкциите по Магнитски е да се спре преврата на Смрадев и ченгетата, щото иначе ще има военно положение и тотално сриване на държавата, Смрадев е бита карта, а го чака Гешев, за да си плати за мизериите, които натвори. Евала на Херо
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да бьдат санкционирани - герб , божков твьрди че давал - 60 милиона на - горановРедно е тези твьрдения да се проверят
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятайте колко корумпирана държава сме. "Магнитски" е прилаган срещу Словакия, Литва, Русия, Саудитска Арабия...и България. Общо 24 души са попадали. 6 са българи или исторически погледнато 25% от санкционираните са българи...
26
2
 
5
 
! Отговори
Жан от невиделица преди 2 години
Няма опастност за клиентите знаем как се справихме с КТБ само ние от БСП можем.
25
10
 
8
 
! Отговори
Бившият комунист преди 2 години
Борисов само миналата година раздаде 6 милиарда на кухи фирми срещу твърд процент. Трябваше да компенсира загубите от Божков. Санкциите на САЩ ще го превърнат бедняк.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев фалира фирмата си в Лондон, може би, мисли да погаси дълга си, от 8.7 млн паунда, след "успешен" мандат, в правителството на Радев/Божков. Трябва, да се следят евентуални трансакции от Дубай, към някоя негова сметка.
23
4
 
11
 
! Отговори
САМО ПИТАМ: преди 2 години
АКО МАЯ КОСТИНБРОДСКА Е ХОДИЛА , КАТО ЕЛИТНА ПЛАТЕНА КОМПАНЬОНКА ПРИ ЧЕРЕПА ....ОЩЕ ЛИ ПРИЕМА ПОРЪЧКИ ОТ КЛИЕНТИ ??!----МОЛЯ ДА СЕ УТОЧНИ ЗА КЛИЕНТЕЛАТА .....!!!!!!!
22
4
 
11
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 2 години
Мая Костинбродска , като каква ходи при Черепа ....КАТО ЕЛИТНА ПЛАТЕНА КОМПАНЬОНКА.....ИЛИ КАТО ЗАЕМОИСКАТЕЛ??!!! .....МОЛЯ , УТОЧНЕТЕ!!!!!!
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А партиите които получаваха пари от Божков няма ли да ги санкционират?
20
1
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Преди да пишеш глупости прочети какъв е този закон и за къде и какво важи. Какъв Страсбург, кви 5 лева?
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е предател, гад?! Спецов пусна американски посланик в НАП?! Могат да се изфабрикуват фалшиви доходи, разходи, ТОВА Е КОМПЮТЪРНА СИСТЕМА, В КОЯТО МОЖЕШ ВСИЧКО ДА ФАЛШИФИЦИРАШ , ако си вътре!Пуснаха американски агент в НАП за шеф!САЩ са на пазар и ще си купят каквото искат на каквато цена си поискат.
18
1
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
До 6 - Кифла.Ако му отрежете едното или две уши - няма да ви забранят!
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов е Еталон за политик в България в служебния няма такъв политик
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От БСП Мутрата Жан която събу гащите на хората много парички загубихме
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Мутрата Луканов БКП БСП загубихме много
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли антинатовци гербери и антиевроатлантици гербери? Покажете се сега, защитете Вожда си, предатели.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо САм ще ги почука с голямата бухалка тези Червени зомбита радев и мая метлата