Гълъб Донев: България първа в ЕС започва да прилага решение по "Магнитски"

Няма индикации за спиране на еврофондовете, посочи той
183
Гълъб Донев: България първа в ЕС започва да прилага решение по "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

"Ние сме може би първата държава в ЕС, която започна да прилага решение по закона "Магнитски". Това, което сме направили, е да защитим държавните предприятия, за да не се допускат отношения с лицата, посочени в списъка със санкции на САЩ". Това заяви пред БНР служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев.

Той обясни, че засега няма индикации за спиране на еврофондове за България заради санкциите на САЩ срещу български физически и юридически лица.

Още по темата
"Всичко, което прави правителството, е прозрачно и професионално, няма лица и фирми под санкции, които да са в близък контакт с правителството", коментира служебният министър.

Вицепремиер Гълъб Донев обяви, че е факт констатацията, че няма сериозни нарушения в Министерството на труда и социалната политика. "Това е факт след извършените одити и оценки на независими одитори", посочи той.

По думите му служебното правителство е изготвило програма за 2,5 милиарда лева, с която бизнесът ще бъде подкрепен чрез кредити през търговските банки, което министър Донев подчерта, че е използване на свободен ресурс в търговските банки, като държавата става гарант за тези кредити:

"Тези нови мерки все още са в проектен етап. За всяка една от тези мерки ще бъде необходима нотификация от държавата пред ЕК, това ще са мерки, които да подпомогнат бизнеса и заетостта през есенния сезон".

Донев уточни, че за да бъдат ефективни мерките, трябва да бъдат разработени в няколко варианта, в зависимост от конкретната ситуация на развитие на пандемията.

"Досегашните мерки, прилагани от началото на пандемията, дават добър резултат по отношение на запазването на заетостта. Към днешна дата безработицата в страната е на ниско ниво, върнахме се на нима от преди Covid пандемията", посочи служебният социален министър.


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Г-н Стоилов преди 1 месец
Много грозни картинки съм виждал през живота си, обаче като тия през последните 30 години тук не се изтриват от главата лесно.Някога в Африка два плешиви лъва убили към сто души,викнали двама ловци да ги убият, единия май и него го разкъсали, да не спомням как беше.И тук опира въпроса за онова срамно *** върху българската държава Симеон 2 и БПЦ, но не това е въпроса - каквото е акумулирала нацистката фекалия и какво са акумулирали чрез него - колко от това може да си приберем?
101
1
 
2
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
До 65Не ме заблуждава й. Не съм от простите, които се разбират с вас. Законите на Бойковот о НС/ създадено с фалшифицирания вот от 2017/ все още не са променени, защото няма нов парламент. И Радев иска, или не иска трябва да ме облага по тях.
100
0
 
1
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Дали ще бъде проверен произхода на парите от Диксъна или всички ще се правят на ударени?. Едни 150-200 милиона ще дойдат най-вероятно от някоя офшорка, вместо да отидат в някоя бяла държава. Ама там ще питат откъде са.
99
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казах че тези са некадърни Борисов винаги намираше пар за пенсионерите
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леви са лица без име /с ограничена собственост до жилище - без средства за производство и продукт/вярват на идеологии: марксизам, комунизъм, социализъм, Че Гевара революционер, военен комунизъм, колективно производство със средства за пройзводство на държавата.Десните са малко самостоятелни фирми със собствен продукт. Рекетирани от наши и чужди Монополи. Смазани от Нелоялна конкуренция по Опществени поръчки. И от ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА.
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гълъб Донев след като не мже да намери 590 лева за пенсинерите- Ще върнем БОйко Борисов той Може
96
6
 
2
 
! Отговори
БСП преди 1 месец
На 9 септември БСП ще има двоен празник. Победата над Хитлеро-Фашизма и победата над ГЕРБ!! ФАКТ!!
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гълъб Донев Моляте не спирай 50 педесете лева на Бойко
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП Троловете Постяно са Активирани кокала е изтръгнат за винаги от БСП САЩ ще ви бият по Канчето
93
0
 
0
 
! Отговори
Г-н Стоилов преди 1 месец
Ще дам една аналогична метафорична картина - умира в африканската савана голям слон или бик или нещо голямо като Народна Република България - сега дали слонът е бил убит или не това са доказуеми неща , дали ловецът дето го го е убил го е убил като му е убил слончето и му е счупил сърцето та умрял от мъка както се случва в дивата природа. Това е второстепенно - събират се групичка *** хиени и лъвове и лешояди и делят плячката, кое за кой ....много грозна картинка, а стадото слонове?
92
1
 
9
 
! Отговори
до БСП л'айното преди 1 месец
Герб ще загуби изборите, когато ти се появят гънки по мозъка.
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Донев намери пари за пенсионерита умираме от глад парите отиват за лекарства МОЛЯТЕ не спирай 50то лева
90
6
 
2
 
! Отговори
Бай Миле преди 1 месец
Само да попитам вече сме станали Щат на САЩ, че прилагаме техните заповеди, закони, що ли?! Я да си ходят американците веднага, нямат работа на Балканите
89
12
 
0
 
! Отговори
БСП преди 1 месец
На 11.07 когато ИТН спечелят изборите, тогава ще е краят на ГЕРБ!! И България ще е свободна!!
88
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До Сата НАТОНяма ли сега да протестираш на Орлов мост срещу тази несправедливост, нали си много принципен?-=====- Срещу коя несправедливост и защо на Орлов мост?
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БСПНяма как Бойко Боросв да плаща данъци за Фотошоп манипулации. Виж кредитните милионери на БСП от 90 тте години възкръсват с такива като Румен Спецов, укривателя на ДДС.
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той каза - Държавните предприятия остават.Това е значи караме като в Соца. Бавничко, бавничко, яваш ,яваш. По старому. Без промени.без преватизация , без пазарни отношения.Колектовно крадене на левите партии със собствани предприятия , на олигарси , мутри. С роби на болшивизма и колхозници, с гласоподаватели около 2- 2,5 милиона. Лева ръка десен джоб.
85
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герберските тролове са се активизирали. Явно Тиквата е извадил една пачка от чекмеджето..
84
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 11.07 ще стане ясно, дали ще бъдат окончателно спрени парите от Европа за България...Гласувайте... пак за чалгопитеците, комунистите и реваншистите...
83
0
 
0
 
! Отговори
Кажи на прасетата преди 1 месец
Че не ми се слушат грам глупости ...