Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава

Санкциите по "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната, смята бившият външен министър
Обновена: 6 юни 2021 11:36 | 6 юни 2021 11:10, Красимир Ангелов
391
Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава
Снимка: БГНЕС

"Санкциите по закона "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат България, срам ги е да живеят в тази държава". Това заяви бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси пред bTV.

Още по темата
Той посочи, че решенията срещу България са най-мащабното действие на закона досега.

"Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Законът е приложен по мек начин, понеже сме съюзници", подчерта бившият външен министър.

Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти са предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На сащ им пука за корупцията в България и още как, това е като игра на борса, чака се благоприятния момент, когато те ще спечелят от българската корупцията. Моментът е сега преди изборите.
191
2
 
8
 
! Отговори
А, такова, Симеон... преди 2 години
Един от санкционираните не тръгна ли от младежката организация на партията, на която външен министър беше?
190
0
 
7
 
! Отговори
Слаба памет имаш преди 2 години
До Анонимен 203От 2001 до 2005 г. Соломон Паси беше ВЪНШЕН МИНИСТЪР в кабинета на Симеон II-ри. После от 2005 до 2009 г. беше председател на КОМИСИЯТА ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА КЪМ НС. През този период българо-руските отношения процъфтяваха. И американците и руснаците помнят това."Не ме слушай какво приказвам, гледай ме какво правя"
189
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..Абе кукло,ТИ надраска "Съде герп,обичам лойко"!!..ТИ и си наблъска "минусите",за да можеш да изкудкудякаш..""просото е много зле"...Толкова си ..ЗЛЕ,че само пораждаш СЪЖАЛЕНИЕ!...Ега ти мазохистката дето си!!../ мога да ти кажа за един сигурен лек за неврастенични недоклатенигоспожици..Но ТУК не му е мястото../
188
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то тези санкций така като гледам ще има същият ефект върху България както и ако и ние наложим санкций да кажем на Афганистан,последното десетилие САЩ и НАТО санкционират,корумпират и нападат малки държави които не могат да са защититят,а на силните и мощни държави нищо не могат да направят.И ние като държава отгога спед под юрисдикцията на САЩ,някой от форума ако може да каже...
187
2
 
17
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
САЩ не се интересуват от нас и 0 %. Целта им е да вредят на Русия, да спрат Балкански поток, затова притискат Бойко и Доган. Дреме им за българската корупция. Тяхната е 1 000 000 000 000 пъти по-голяма от нашата. Соломон им е евтино платено глашатайче.
186
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За просото само минуси, много е зле горкото, живее в паралелна реалност.
185
13
 
2
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Много правилно заключение! Браво Мони!!! За тези които се опитват да правят сравнения с баща му, единия е философ, другия е математик и политик и двамата с принос за страната ни. Мони е основна фигура за приобщаването ни в НАТО, като последен акорд с НВ Симеон II.
184
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ ни налагат санкции понеже сме член на нато. Ако в брюксел си сменят приоритетите тогава би било възможно и от там да получим санкции. В момента приоритет на брюксел е слугинаж на сащ, ес не е самостоятелна организация. Така че американските санкции ще бъдат подминати от брюксел като полезна работа свършена от по-големия брат. Те още не са толкова пораснали да са самостоятелни, а и едва ли някога, защото ес е различна структура от сащ, това са много различни държави с хлабави връзки помежду.
183
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 години
Найстина ли някой вярва че свободата на словото в Турция е по-голяма отколкото в България.Наистина ли някой вярва че корупцията в Турция и Гърция е по-малка отколкото в България.САЩ ви манипулира.
182
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврейско лъжливо овчарче. Корупцията е български проблем и трябва да се решава от хората, които вземат заплата за това. Отговорност за тези санкции носи главният прокурор. Самият борисов е корумпясал и не веднъж са ставали скандали заради него. Тези хора не си вършат работата и трябва да бъдат уволнени. Санкциите са единствената полза от членството ни в нато. Всичко друго е вредно за България, понеже противоречи на нейните геополитически интереси.
181
2
 
18
 
! Отговори
Аз Клавдии преди 2 години
Монка, за тебе електрически стол брат, ти подписа и продаде цялото оръжие на държавата, трябва да ти потърсят отговорност и към тебе жал не трябва да има...
180
0
 
12
 
! Отговори
Пострадал преди 2 години
През 2018 г. бях блъснат в Благоевград на пешеходна пътека и ми счупиха ръката. Дадох последните си спестявания от 1000 л.за лечение. Съдията оправда подсъдимия, ром с такси, който раздава пари за книжки и други, с мотиви случайност. Оттогава не вярвам на съда.
179
14
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Само ГЕРБ! Бойко, обичам те!
178
5
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Вие сте се побъркали!!!!!!!...Какви са щатите на една държава от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ?!?!?!...Ние си имаме ЕК,ЕП, стриктна система за управление и влияние!!!...КРАВАРИТЕ НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ПРАВО да налагат каквито и да са "санкции" на страна ОТ ЕВРОСЪЮЗА!!!...НИКАКВО!!!!...На България могат да "Дръпнат ушите" от Брюксел,Берлин,но НЕ и от Кравария!!!!!!!...Фашингтон да си гледа проблемите в щатскатакочина!!!!...Ако имаме въпроси към тях,ще ги зададем!..Ама пусто ПРОДАЖНИБЪЛГАРСКИЕНИЧЕРИ!..
177
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Педофилията никой не я приема за нормална.В САЩ даже кастрират педофилите. Но за Македония си прав.За Инстанбулската Конвенция ,ще има санкции от ЕС ,а не от САЩ.Македония да е в ЕС е най-важно не за САЩ,а за нас и това трябва да е приоритет за България.Но за да разберете защо ,трябва малко повече интелект.Анти-Българска политика е налагането на ВЕТО на Македония.
176
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България има нужда от политици като Мони Паси да мачкат русофилно-кумунуидната гмежж до посиняване.
175
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мислете,че няма да има санкции, ако не се предприемат мерки срещу корупцията.САЩ са доста справедливи.Скоро ще има и нови неща.Поне така се надявам и такава е логиката.Докато не се оправим няма да я бъде.Няма как ние да се водим партньори и да не изпълняваме европейското законодателство.А вие тук си пишете каквото си искате и мечтайте си за корупция.Но вече няма,спираме Ви кранчето.До тук бяхте крадци на народни пари.Само САЩ!!!
174
5
 
7
 
! Отговори
bar преди 2 години
Всичко това се случва на България, защото НЕ ПРИЕХМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, не пуснахме Македония и не сме приели геи браковете и педофилията за нещо нормално. От там идва атаката срещу България. Разберете го най-после. Руснаците се възползват както винаги от слабостта ни в момента.
173
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Ама не притеснявайте еврейчето ,моля !..Баща му,леля му,...Толкова може Соломончо,толкова прави!...И реването от щастие също носи дивиденти ..в подходящите ситуации....Обаче като мерна тоя ,винаги си спомням за един пасаж от "Швейк",когато един стар евреин ПРОБУТАЛ стогодишна крава на армията..Та като се прибрал ,рекъл на жена си :-"Мило Елзенце,войник било много глупав,а твой Натан-много хитро".....Та еврейски работи...Помислете защо в цялата история на света тия са били презирани и гонени!