Кацаров благодарил на Кантарджиев, но навършил години за пенсия

Двамата са разговаряли тази сутрин
172
Кацаров благодарил на Кантарджиев, но навършил години за пенсия
Снимка: БГНЕС

Проф. Тодор Кантарджиев не ръководи Националния център по заразни и паразитни болести от днес поради навършване на пенсионна възраст, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
По-рано тази сутрин в разговор с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров проф. Кантарджиев е предложил за временно изпълняващ длъжността директор, до провеждането на конкурс, да бъде назначен неговият заместник - проф. Ива Христова.

Във връзка с провелия се пред МЗ протест с искане проф. Кантарджиев да остане директор на НЦЗПБ, министър Кацаров се е срещнал със служители на Националния център.

Като аргумент за решението си здравният министър е посочил навършването на пенсионна възраст на проф. Кантарджиев и изказал признателността на Министерството на здравеопазването за дългогодишното успешно ръководство на НЦЗПБ и за професионализма му при управлението на COVID кризата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
26
 
! Отговори
питам се преди 2 години
Мика Зайкова умна или повече е допринесла от професор Кантарджиев ли ,значи тя може да виси с памперс в народното събрание ,а лекарят доказан професионалист и специалист го пенсионират? Срам и позор и жална ни майка от такъв комунистически реваншизъм .Даскала става пъдар ,пъдара писар ,че познава буквите.
95
2
 
21
 
! Отговори
Некадърност преди 2 години
Този некадърник министъра е срам за професията! Злобата скоро напълно ще го изяде отвътре, но идва и Видов ден...за него и неговата "велика консултантка". Какво невежество, какво аморално поведение само...да посегнеш на професионализма, на един достоен професор!Само едно самоизяждащо се човече,и то министърче,е способно на такава низост!
94
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък всички областни управители са едни младежи.... И министрите, с малки изключения... И самият Радев, и самият Янев, за дедикът Бойко Рашков да не говорим Младежи! Дрън-дрън-дрън.
93
12
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо преди 2 години
Дай път на младите.Катран! А и професор Мишо Костантинов,и др .Мн.професори брей и виждаш колко добре е държавата?
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е заради възраст, защо назначават заместничката му, която освен че е пълвн ритард, ще се оенсионира също след година. Това ли е дългосрочната стратегия? Човека е от малкото налични специалисти в областта си, каква алтернатива имат за него? Тази леличка със зле боядисаната коса не е адекватен отговор
91
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да не наричаме проф. Кантарджиев стар човек. Той си е младеж по душа и нямам съмнение, че ще си намери добро място да се реализира дори в пенсионна възраст. Проблемът не е в това, че него го ощетяват, дори не е в това, че се отнасят с него пренебрежително, а е в това, че уволняват кадърни хора, за да назначат на мястото им бойко-рашковци, според които за професионализъм се счита ЕДИНСТВЕНО омразата към ГЕРБ.
90
0
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Даа, рекъл му "благодаря, че си навършил години за пенсия".
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смущава ме това че на сайта на ЦЗПЗ не публикуват коментари каквито и да са все пишат че са дълги ей това ме смущава ??!! Старите хора не трябва да се изхвърлят те имат опит нека го узнаем иначе че това че някой няма да е директор някъде си не ме вълнува но ако този някой има опит нека този опит не си отива с него
88
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство трябва да организира избори, а не да си развява байрака. Като гледам само това за което са назначени няма да свършат. Смешници. Всички летуващи в други държави ще могат да гласуват, а ние българите в България няма да имаме това право, ако сме на почивка в собствената ни държава.
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше една притча не изхвърляйте старите хора те са с опит нека си предат опита на младите а това че не е директор не е загуба
86
3
 
22
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Ми проф. Мира Кожухарова е само на 71, а е съветничка на Кацар ли е, Бъчвар ли е.Злоба и реваншизъм е в това правителство на Радев. Демократична България се оказаха много червена партия.
85
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миризливките на Радев такива ще ги свършат - Рашков, Спецов, Кацарски, Комитова и още знайни и незнайни комунисти и агенти на ДС - вонят от километри.
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78: Мика Зайкова не е над 80, а е на 79г, родена е през 1942. През същата година е роден и Джо Байдън.
83
20
 
6
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До АнонименМного си заблуден! Кой харесва Кунчев, Кантарджиев и Мутафчийски? Само пазачите на чекмеджетата, защото оттам им плащат!
82
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Назначенията на Радев не са калинки, защото са миризливки - но не като известния на всички фермери вредител по растенията - Palomera prasina (смрадривка, миризливка, вонещица), а като вредител, миришещ на непрани зелени чорапи. Уфффф.
81
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога гни дата Кантарджиев трябваше да заема мястото ? Може би той трябваше да си посочи сам - 2,3,5 или 10 години след пенсия?Може би доживотно? Няма други професори по биология ли?
80
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не гласувайте за Радев !
79
17
 
7
 
! Отговори
ууу преди 2 години
ГЕРБ - в паника -- няма власт. Трролловете им в паника -- няма да има пари. Минусите ми ще покажат броя им.
78
20
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Кантарджиев не е добряк. Един добряк никога няма да стигне до директор на национален институт. Кантарджиев е ехиден ***, който подпомагаше с лъжи уйдурмите на Боко и за собствено удоволствие се подиграваше на хората с маймунджалъците си. Познанията на Кантарджиев са колкото един гимназист да седне и да чете един ден марериали по вирусология от Уикипедия.
77
2
 
4
 
! Отговори
Да е...... преди 2 години
Кацата ти да...е....