Маринела Арабаджиева ще се бори за депутатско място

Кандидатира се от листите на Движение Заедно за промяната
7 юни 2021 14:58, Нели Христова
125
Маринела Арабаджиева ще се бори за депутатско място
Снимка: БГНЕС

И Маринела Арабаджиева последва примера на обвиняемия бизнесмен Миньо Стайков да се кандидатира за депутат, съобщават от "24 часа". И тя като него е избрала да се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен район като пета в листата на Движение Заедно за промяната, чийто лидер е Александър Томов. В Бургас водач е Николай Росенов Колев.

Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев е обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Двамата бяха пуснати под домашен арест след като излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за проследяване.

Няма проблем да се кандидатира, тъй като няма влязла в сила присъда и не е под запрещение. Кандидатурата й като депутат я брани от задържане и повдигане на ново обвинение по време на предизборната кампания до окончателното обявяване на резултатите, коментира пред "24 часа" председателят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия мотив избирателната комисия вече пусна за участие в изборите бизнесмена Миньо Стайков, който също е обвиняем по дело, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

Кандидатурата на Маринела за депутат обаче не означава, че срещу нея ще отпаднат досега повдигнатите обвинения, коментираха юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Всичките мутри - кандидат депутати в новата партия "Мутри вътре".
90
3
 
11
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Тази партия яко е ударила дъното щом този Николай, таксиметров шофьор в Англия, е водач на листата им за Бургас, ама то май с премиер пожарникар няма нищо чудно и в депутат "бакшиш"
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да заповядат да се кандидатират Маджо, Галевите, Очите, Баретата, Пилето и Пръча. А може и Жоро Главата, Румен Пашата, Алексей Трактора, Дучето и всички останали с цветущи названия.
88
1
 
5
 
! Отговори
е, как преди 2 години
нали всички от народа искат "нови лица" в политиката! Ето сега, олигарсите пак се разплакаха за народната либоф! Искат да са сред народа. Дугарят Божков напира с партии, а по-рано другарите Баневи драпаха за президентския апартамент. Другарчето Пеевски пък поиска ДАНС-а! Не помните ли!
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МУТРИТЕ ВЪН! МУТРЕСИТЕ под СТРОЙ под ЮМРУКА НА РАДЕВ! НАЛИ Сашо АПАШО ПОДКРЕПИ РАДЕВ ЗА ВТОРИ МАНДАТ! ТИЯ СЕ ОС ...РАХА МНОГО БЪРЗО! НЯМА 20 ДНИ И сринаха държавата! Божковата, културист, крадец на ДДС,СЕГА И МУТРЕСА! БЕСОВЕТЕ ВИЛНЕЯТ!РАДЕВ ГИ ВОДИ!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как Маринела Арабаджиева ще се бори за депутатско място? Нали става въпрос за съпругата на В.Арабаджев, дето спецпрокурорите на Каскета едва не я умориха в ареста! Тези спецпрокурори, бивши кадри на И.Г действаха и действат на принципа: всички, които шефът е посочил с пръст, вътре в ареста 1,5 - 2-2,5 години и дори СНС да не ти издаде осъдителна присъда, от ареста излизаш не човек, а ***...
85
1
 
10
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Тези хора не бяха ли НЕизличимо болни!?!?
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ударихме дъното - дали ще копаем още надолу - ______________ - зашо не, иманярска работа, може пък да излезе нещо отдолу!
83
1
 
1
 
! Отговори
Ударихме дъното преди 2 години
Въпросът е дали след като ударихме дъното ще се оттласнем нагоре или ще копаем още надолу.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази къде е тръгнала? Депутатите трябва да допълнят Изборния закон, че нямат право да се кандидатират следствени и осъдени. Как така ще става представител на народа някакъв, за когото има съмнения за непочтеност. Да си изчисти името първо.
81
2
 
21
 
! Отговори
имунитет преди 2 години
много и тежко болна , но ше се жертва за благото на България :):):)
80
1
 
19
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ВИЖТЕ КОЯ Е ПАРТИЯТА И СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ КОЙ Е АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ!!! А дали ще бъде избрана - зависи САМО ОТ ВАС, ГРАЖДАНИТЕ!!!
79
2
 
20
 
! Отговори
доживях преди 2 години
Куцо,кьораво и сакато тръгнало да управлява майка България, и какво е постигнала тази?
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе томов събираш ги все такива като теб..Кой еал баба си кой баща си кой макя си и все в парламата се натискат да влизат. На хранилката от по 10 бона. А ние които им сърбаме попарата на такива айдуци опъваме каиша и се чудим как да нахраним и облечем децата си. Май е време да ловиме тоягите че нещо почнаха да гният.
77
3
 
3
 
! Отговори
кофти преди 2 години
До Анонимен-77 Васил Левски-Дякона , и Христо Ботев е доказано че са били СОЦИАЛИСТИ , и кво праИМ !
76
0
 
7
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Може да не е морално , но според ''закона'' в България е ЗАКОННО !Такива са ни законите , боли те зъб ''уШ'' , и хоп ---УСЛОВНО , или на лечение до като мине давността на делото !И лафът :''ТУКА Е ТАКА '' ...
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васил Левски-Дякона и той бил престъпник и накрая Революционер , така се става известен в България от край време , нищо ново
74
1
 
11
 
! Отговори
системата ! преди 2 години
Сиситемата на Бисеров ! Защо не бе осъден Бисеров ?Защо гл. Прокурор не разследва Лиляна Павлова , за източването на парите за язовира в Перник ?
73
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не означава, че ще отпаднат обвиненията срещу нея? Нали за това отива в НС, за да получи имунитет. След това ще кажат делото се прекратява поради изтекла давност. Когато влезат в НС всички престъпници наедро в НС на България - ще си подменят законите. Това е целта им. Но погледнато от друг ъгъл си е чиста проба 24 карата подигравка с Конституцията и данъкоплатците. Това е свръх наглост.Но се стига до тук защото се точат с години делата с тези престъпници.
72
0
 
30
 
! Отговори
Маг Минчо преди 2 години
И тя ли, Господи?Нали беше на умиране в ареста?Само там на нашите олигарси им идва просветление "как ще работят на полза роду".А кога пълнеха кутиите за обувки с пачки банкноти, хич не мислеха тъй....