Проф. Тодор Кантарджиев отива в пенсия, от днес не е шеф на НЦЗПБ

Постът поема проф. Ива Христова, която му беше заместник
Обновена: 7 юни 2021 14:03 | 7 юни 2021 14:03, Камелия Цветанова
214
Проф. Тодор Кантарджиев отива в пенсия, от днес не е шеф на НЦЗПБ
Снимка: БГНЕС

Проф. Тодор Кантарджиев е освободен от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Новината потвърди самият той пред bTV.

Официалният мотив е, че е навършил възраст за пенсиониране. Заповедта за освобождаването му е връчена днес.

На негово място ще застане проф. Ива Христова, която досега му беше заместник, съобщиха от Министерство за здравеопазването.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Тодор Кантарджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
11
 
28
 
! Отговори
лекар преди 2 години
Спомнете си как протекоха нещата в Бергамо.Хора лекувани в палатки,военни камиони извозващи ковчези.Ужас! Направих справка -Бергамо през 2016 е бил с население 120 000 човека.Бил е 15 пъти по малък от София.Ако тук епидемията беше с такива размери нашата армия не би смогнала да извози ковчезите, и място за толкова палатки нямаме!Ако в България не видяхме ужасите на Бергамо това го дължим точно на специалисти като професорите Кантарджиев,Мутафчийски,Кунчев!Аз съм им благодарен.Мерките ни спасиха.
48
3
 
14
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
няма щаб, няма Бойко, няма вирус
47
3
 
11
 
! Отговори
Математик Томов преди 2 години
Математик Витанов също е пътник!
46
11
 
5
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Стамотс да се пенсипнират честни и достойни хора изнесли битката с коронавируса! Жалко ппд юмрука на фигуранта се правят смени и чистки в негов интерес! Тогава защо не махне Рашков и себе си , нали и двамата са пенсионери!
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно са го пенсионирали ,мяма да бачка до 90. Млади хора да сложат
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте огладняли - блъскате и бързате за да се докопате до евро проектите:)))
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професори не се уволняват бе Кацаре?Ти какво разбираш от паразитология и виросология примитив до.лен.Поръчков министър на фуражката!Тези хора една година не са мигнали,пандемия икономическа криза,болници,оборудване,ваксини,тестове,обслужеане,лекрства,как не ви е срам ,лешояди?
42
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ред е на Майтапчийски
41
3
 
11
 
! Отговори
Да са ни честити! преди 2 години
Не се съмнявам, че както винаги се действа избирателно. Вижте министъра на екологията - над 70 години. Върнати са няколко двойки от сорта батко и братко, майка и дъщеря, баща и син. Наместили се удобно по време на тройната коалиция от квотата на БСП, после минали към Герб, а сега се сетили за партията майка - БСП. Били уволнени, а сега при служебното правителство - върнати на удобните местенца за да си получават европарите.
40
10
 
10
 
! Отговори
Короноскептик преди 2 години
Айдеее, хипохондрици и маскаджии, кажете последно сбогом на дедо ви Лъже! Да се стяга Мутафчийски!
39
1
 
13
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
Американците пенсионираха ли Вернер фон Браун,професор Виден Табаков,професор Петър Петров,професор Иван Ночев?А ти дали въобще знаеш те кои са и какво са направили!
38
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутренското управление на Фигуранта продължава.Създава комуна от подлушковци на негово" величество" юмручния по подобие на Георги Димитров резидент.Събрал от кол и въже милиционери от дс и комунисти ,създатели на корупция и олигарси и ще вървим към демокрация,как не!Отврат!По лошо от подмяна!
37
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободени ли са всички останали работещи пенсионери на държавна/обшинска служба? Или пак се действа избирателно? С нищо не са по-добри от гербавите, просто всеки си кътка своите. В текущата ситуация да бърникат в здравеопазването е много голяма грешка. Септември е близо
36
17
 
21
 
! Отговори
безпартиен преди 2 години
Обзалагам,се ,че следващият пенсиониран ще е Шефът на градските тоалетни.Само него май не са махнали.И на 9 септември 1944 такава чистка не е имало!Господа червени,гнус ме е от вас!
35
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мвр началници и тн разбирам да ги разшъткат, обаче бива ли епидемиолог, каквито имаме в малка България сигурно двама на кръст, да го пенсионират? По правило съм против работещите пенсионери, но има ли млада алтернатива в случая? Не. Безмислено беше това освобождаване
34
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поклон,дълбок поклон!Заслужил циркаджия.
33
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е каква е работата.Другарката Йотова е заповядала на другаря Радев от утре КОВИД да няма и да не се споменава вече за него!За целта всички неудобни и непослушни ги премахват.След изборите ще ни управлява директно Путин.
32
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не може да принуди професора да се пенсионира на 65 г.Дори и да е достигнал възраст това зависи от неговото желание Тези омразни никаквци посягат на един достоен човек с много опит и квалификация,само защото са нагли и кариеристи.Позволяват си прекалено много,но това ще рекушира срещу тях.
31
17
 
13
 
! Отговори
Бунтар преди 2 години
Време беше бай Шиле да си ходи, стига е ръсил мозък
30
19
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
За народното възмездие пенсионна възраст няма.