Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ

Партийният лидер сам се произнесъл за всяка една от кандидатурите
Обновена: 7 юни 2021 09:26 | 7 юни 2021 09:26, Камелия Цветанова
318
Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ
Снимка: Facebook

Близо половината от досегашните лица в листите на ГЕРБ ще бъдат подменени от младежи на 20-30 години. Това е резултатът от продължаващите вече месец постоянни срещи на бившия премиер и лидер на партията Бойко Борисов с младежките структури.

Още по темата

За влизането на всеки един от младите в листите Борисов се бил произнесъл лично след разговори, разкриха източници от партията пред „24 часа“.

Водачите засега остават същите като на 4 април. Борисов ще е начело в 25-и МИР в София и в Пловдив, Костадин Ангелов във Варна и Търново, Любен Дилов-син - в Бургас. Нов ще е само водачът в 24-и МИР - бившият външен министър Даниел Митов, а в третия софийски район начело ще е лидерът на СДС Румен Христов.

“Новите млади попълнения, които влизат в партията, трябва да ги подготвим за общински съветници, кметове, областни управители. Аз приветствам решенията на Нунев и във Враца, и в Русе, и в Ямбол точно такива млади хора да се изваждат

на позиции, на които реално от тях да зависи, а не само да лепят плакати и да правят шатри, като дойдат избори”, каза Борисов пред областните ръководители и част от кметовете на ГЕРБ.

Стари знакови лица вече се оттеглиха и тази вълна продължава. Менда Стоянова и Красимир Велчев изпаднаха от листите още за 4 април. На предстоящия вот няма да участва и Вежди Рашидов, а позицията му в пловдивската листа заема Пенчо Малинов. Той е бил 2 мандата общински съветник.

Само 21-годишен, Георги Кръстев замени Пламен Нунев в Русе не само в листата, но и като областен координатор. Той още учи право в Русенския университет.

Друго ново лице е 25-годишният учител по математика в класическата гимназия Георги Георгиев.

Той заема избираемото четвърто място в 24-и МИР - София. Родом е от Варна и завършва математика и информатика в Софийския университет. В ГЕРБ е от 2015 г., а желанието му да се присъедини дошло още докато е в гимназията.

“Тогава постоянно чувах, че България е на последно място в разни класации, че страната ни е неприятна и всички трябва да емигрираме. Исках тези думи да се премахнат от обществото, да останат в миналото. Исках България да заема първото място в добри класации и да бъде давана за пример като хубаво място за живеене”, обясни Георгиев.

Само на позиция по-надолу в листата на 24-и МИР също е поставен младеж на партията. Драгомир Младенов, на 29 г., е възпитаник на класическата гимназия, завършва история и геополитика на Балканите в СУ. Занимава се с търговия на платове. Драгомир влязъл в ГЕРБ след загубата на президентските избори през 2017 г. “Привърженик съм на партията още от 2009 г. Тогава не можех да гласувам и убедих баща ми да гласува за ГЕРБ с аргумента, че Бойко Борисов като кмет освети църквата срещу нас”, разказва младият гербер. Той вече има опит на избори. На 4 април бе в същата листа, но под номер 16. Тогава събра 164 гласа. Въпреки това при последната си среща с Борисов получи похвали за работата си.

Драгомир и Георги са единствените членове на партия в семействата си. Това не е така за 7-ия в листата за 26-и МИР в София-област. 29-годишният лекар д-р Антонио Тенев е специализант по детска хирургия в “Пирогов” от 3 години. Баща му - също лекар и майка му, която е адвокат, са членове на ГЕРБ. Антонио е от Костинброд, завършва столичния Медицински университет и се присъединява към партията преди 10 г. Разказва, че за да попаднеш в листите, трябва да си реализиран в професията си.

“На 18 г. нямаш много представа какво представлява ляво, какво дясно. Основното, което ме водеше да се занимавам с политика и тогава, и сега, е желанието да помагам на другите хора. ГЕРБ е показала, че е отговорна партия”, каза Антонио пред “24 часа”. Неговата политическа кауза е качественото здравеопазване. За да попаднеш сред младежите, които са новите лица в ГЕРБ, трябва първо да си изявен в професията си, споделя Антонио наблюденията си от срещите с Борисов.

Наполовина е подменена с млади хора листата на ГЕРБ в Плевен. От нея са извадени Пламен Тачев и досегашният областен лидер Мирослав Петров, който освободи и предаде партийния пост на Валери Лачовски от общинската структура в Кнежа. 37-годишният специалист по икономика и здравен мениджмънт бе осми в априлската листа, но сега ще е на по-добра позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
Интелектуалец преди 2 години
Харесаха ми червените маратонки на Георг. Стилът му на обличане е добър.
10
6
 
17
 
! Отговори
аз преди 2 години
До ОТЛИЧНО БОКО... И какво ще направите с тая победа? Пак няма да има с кого да се коалирате. 75% от хората ви мразят!
9
6
 
21
 
! Отговори
аз преди 2 години
За кога да влизат в политиката? ПП ГРОБ вече получи присъдата на народа. 25% ги подкрепят, - 75% им казават да ходят на м..на.а си. Факта че печелят най-висока подкрепа си е захвалба, но това че не успяха да направят правителство е показателен че на 75% им е писнало и искат промяна!
8
4
 
40
 
! Отговори
Вчера преди 2 години
ГЕРБ младежи си спретнаха семинар на тема:"Първи стъпки в корупцията".Лектор беше заслужилият крадец Борисов.
7
19
 
8
 
! Отговори
ОТЛИЧНО БОКО... преди 2 години
ПАК ЩЕ ПОБЕДИМ , НАКРАЯ ....ХА,ХА,ХААААААА...НЕИЗБЕЖНО Е!
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
алчността кво не прави..
5
8
 
31
 
! Отговори
Пешо Плешо преди 2 години
Да са ни честити новите герберски из ро ди.
4
6
 
30
 
! Отговори
Каунь преди 2 години
Първо да ги научи как се краде и после замита та да не се излага младежта.
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С които и да смени старите муцуни ГЕРБ е загубена кауза. След изборите САЩ ще го обяват и него като част от корумпетата в списъка на закона Магнитски !!!
2
6
 
41
 
! Отговори
Даам преди 2 години
Старите сменя с децата им . По лесно се манипулират, а диктатора си остава ЕДИН.Ай Марш вече от полит сцената...
1
6
 
45
 
! Отговори
смяна на караула преди 2 години
Борисов заменя себе си със себе си.