Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ

Партийният лидер сам се произнесъл за всяка една от кандидатурите
Обновена: 7 юни 2021 09:26 | 7 юни 2021 09:26, Камелия Цветанова
318
Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ
Снимка: Facebook

Близо половината от досегашните лица в листите на ГЕРБ ще бъдат подменени от младежи на 20-30 години. Това е резултатът от продължаващите вече месец постоянни срещи на бившия премиер и лидер на партията Бойко Борисов с младежките структури.

Още по темата

За влизането на всеки един от младите в листите Борисов се бил произнесъл лично след разговори, разкриха източници от партията пред „24 часа“.

Водачите засега остават същите като на 4 април. Борисов ще е начело в 25-и МИР в София и в Пловдив, Костадин Ангелов във Варна и Търново, Любен Дилов-син - в Бургас. Нов ще е само водачът в 24-и МИР - бившият външен министър Даниел Митов, а в третия софийски район начело ще е лидерът на СДС Румен Христов.

“Новите млади попълнения, които влизат в партията, трябва да ги подготвим за общински съветници, кметове, областни управители. Аз приветствам решенията на Нунев и във Враца, и в Русе, и в Ямбол точно такива млади хора да се изваждат

на позиции, на които реално от тях да зависи, а не само да лепят плакати и да правят шатри, като дойдат избори”, каза Борисов пред областните ръководители и част от кметовете на ГЕРБ.

Стари знакови лица вече се оттеглиха и тази вълна продължава. Менда Стоянова и Красимир Велчев изпаднаха от листите още за 4 април. На предстоящия вот няма да участва и Вежди Рашидов, а позицията му в пловдивската листа заема Пенчо Малинов. Той е бил 2 мандата общински съветник.

Само 21-годишен, Георги Кръстев замени Пламен Нунев в Русе не само в листата, но и като областен координатор. Той още учи право в Русенския университет.

Друго ново лице е 25-годишният учител по математика в класическата гимназия Георги Георгиев.

Той заема избираемото четвърто място в 24-и МИР - София. Родом е от Варна и завършва математика и информатика в Софийския университет. В ГЕРБ е от 2015 г., а желанието му да се присъедини дошло още докато е в гимназията.

“Тогава постоянно чувах, че България е на последно място в разни класации, че страната ни е неприятна и всички трябва да емигрираме. Исках тези думи да се премахнат от обществото, да останат в миналото. Исках България да заема първото място в добри класации и да бъде давана за пример като хубаво място за живеене”, обясни Георгиев.

Само на позиция по-надолу в листата на 24-и МИР също е поставен младеж на партията. Драгомир Младенов, на 29 г., е възпитаник на класическата гимназия, завършва история и геополитика на Балканите в СУ. Занимава се с търговия на платове. Драгомир влязъл в ГЕРБ след загубата на президентските избори през 2017 г. “Привърженик съм на партията още от 2009 г. Тогава не можех да гласувам и убедих баща ми да гласува за ГЕРБ с аргумента, че Бойко Борисов като кмет освети църквата срещу нас”, разказва младият гербер. Той вече има опит на избори. На 4 април бе в същата листа, но под номер 16. Тогава събра 164 гласа. Въпреки това при последната си среща с Борисов получи похвали за работата си.

Драгомир и Георги са единствените членове на партия в семействата си. Това не е така за 7-ия в листата за 26-и МИР в София-област. 29-годишният лекар д-р Антонио Тенев е специализант по детска хирургия в “Пирогов” от 3 години. Баща му - също лекар и майка му, която е адвокат, са членове на ГЕРБ. Антонио е от Костинброд, завършва столичния Медицински университет и се присъединява към партията преди 10 г. Разказва, че за да попаднеш в листите, трябва да си реализиран в професията си.

“На 18 г. нямаш много представа какво представлява ляво, какво дясно. Основното, което ме водеше да се занимавам с политика и тогава, и сега, е желанието да помагам на другите хора. ГЕРБ е показала, че е отговорна партия”, каза Антонио пред “24 часа”. Неговата политическа кауза е качественото здравеопазване. За да попаднеш сред младежите, които са новите лица в ГЕРБ, трябва първо да си изявен в професията си, споделя Антонио наблюденията си от срещите с Борисов.

Наполовина е подменена с млади хора листата на ГЕРБ в Плевен. От нея са извадени Пламен Тачев и досегашният областен лидер Мирослав Петров, който освободи и предаде партийния пост на Валери Лачовски от общинската структура в Кнежа. 37-годишният специалист по икономика и здравен мениджмънт бе осми в априлската листа, но сега ще е на по-добра позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
4
 
! Отговори
До145 преди 2 години
До АнонименТочно!Вижте старите листи от 25МИР-Потомственост и приемственост.
190
4
 
14
 
! Отговори
татул преди 2 години
На снимката е на ГЕРБ родословието /братовчеди, племенници.........../Браво младежи успех с БАЦЕ.
189
6
 
7
 
! Отговори
Може да смени преди 2 години
И костюма с модел на райета , дизаинера е Рашков .
188
10
 
3
 
! Отговори
Ярки личности преди 2 години
С мъдростта на старите и дръзновението на младите! Правилно, но да не се забравя, че някой трябва и да води тежки битки. Биков, Радев, Марков, защо не Недялков/ПИК/, разбира се Дончев,защо не Близнашки!? Борисов да се огледа добре, врагът е коварен, обстановката сложна, да търси по-ярки публични личности в дясното.
187
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и,пак ДС и комунистите ще си управляват.Профилът на Учиндолския е сходен с тоя на Бойко.Соц семейство,мътна история през 90те,целуващ ръка на Доган и накрая в политиката.Не знам с какъв акъл ДБ се вързаха на това нещо,явно от слабост.Нищо не се променя.
186
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тодор Живков с група комсомолци.
185
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го сравнявам-само казвам, че и за Хитлер,и за Борисов-това е последния бой....
184
2
 
5
 
! Отговори
Българин-Славянин преди 2 години
Един ден България пак ще се възроди и ще дойде новият Хан Крум,но всичко дето са мародерствали управлявали и близали власт в последните 100г без изкл.ще се превърнат в леш и Хеопсова пирамида от позлатени черепахи. България пак ще се възроди наново с труд и познания на Австрийски Немски и Японски инженери,но тази вмирисана с-мет в момента ще бъде побита на колове в парк Нар.събрание и ще се наложат жестоки животински закони пред които Канибализма в Африка и Талмудските предписания бледнеят !!!
183
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много издигаш Бойко..Да го сравняваш с фюрера Хитлер е подигравка.Къде е Хитлер къде нашия пехливанин.Бойко си е създаден от комунизма и Доган.Обслужи ги и е ред на новия спасител,Славчо.И Доган щастлив и янките и ЕС.
182
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия младежи ако имаха акъл и ако се имаха за млади надежди нямаше да търсят нищо в тая партия. Така още от сега ни е ясно какви са. Поредните калинки.
181
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Листата е за 2 месеца, защото ГЕРП са некадърни да направят правителство до следващите избори през октомври.
180
1
 
6
 
! Отговори
виц преди 2 години
Яничаре, деца на богаташчета и женени за чужденци ще работят за България.
179
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквенюгенд...Има една снимка на Хитлер от края на март 1945г. Руснаци и американци са пред берлин ,а Хитлер се ръкува с опълчението-деца на по 12-14 г. с фаустпатрони.С треперещи от паркинсон ръце фюрерът ги изпращ в последния бой. Същата е и снимката на Вожда и Учителя на блъгарский народ-Тиквата ,беее...
178
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тези младежи станат и кажат "Ще извадим тревата от абсолютно безобразния закон "След употреба" и ще работим за нейното легализиране за медицински цели ще гласувам отново за ГЕРБ.
177
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинки, мамини синчета, чалгарки и манакенки ще са в листите на ГЕРП.
176
2
 
11
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
В България , на какви млади ''образовани'' хора може да се разчита , какви са останали в тая колония ?
175
2
 
12
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Добре че си го познаваме , ..днес е така , а утре е обратното , след 2 дни още по-друго ...Върти се като калайджийка на мегдан , все по-смешен става , не се ли усеща Борисов че е станал за посмешище чак в САЩ ?
174
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бушончета, качили се на Титаник.
173
6
 
18
 
! Отговори
к1 преди 2 години
Последен валс. Герберчета млади на къде сте тръгнали. Сега всичката мръсотия на предците ви ще се изсипе върху вас. Но не сте за съжаление, като чета мотивите ви за членуване в ГЕРБ.
172
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията ГЕРБ ще бъде унищожена тотално след няколко дни.