Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ

Партийният лидер сам се произнесъл за всяка една от кандидатурите
Обновена: 7 юни 2021 09:26 | 7 юни 2021 09:26, Камелия Цветанова
318
Смяна на караула: Борисов заменя стари депутати с младежи от ГЕРБ
Снимка: Facebook

Близо половината от досегашните лица в листите на ГЕРБ ще бъдат подменени от младежи на 20-30 години. Това е резултатът от продължаващите вече месец постоянни срещи на бившия премиер и лидер на партията Бойко Борисов с младежките структури.

Още по темата

За влизането на всеки един от младите в листите Борисов се бил произнесъл лично след разговори, разкриха източници от партията пред „24 часа“.

Водачите засега остават същите като на 4 април. Борисов ще е начело в 25-и МИР в София и в Пловдив, Костадин Ангелов във Варна и Търново, Любен Дилов-син - в Бургас. Нов ще е само водачът в 24-и МИР - бившият външен министър Даниел Митов, а в третия софийски район начело ще е лидерът на СДС Румен Христов.

“Новите млади попълнения, които влизат в партията, трябва да ги подготвим за общински съветници, кметове, областни управители. Аз приветствам решенията на Нунев и във Враца, и в Русе, и в Ямбол точно такива млади хора да се изваждат

на позиции, на които реално от тях да зависи, а не само да лепят плакати и да правят шатри, като дойдат избори”, каза Борисов пред областните ръководители и част от кметовете на ГЕРБ.

Стари знакови лица вече се оттеглиха и тази вълна продължава. Менда Стоянова и Красимир Велчев изпаднаха от листите още за 4 април. На предстоящия вот няма да участва и Вежди Рашидов, а позицията му в пловдивската листа заема Пенчо Малинов. Той е бил 2 мандата общински съветник.

Само 21-годишен, Георги Кръстев замени Пламен Нунев в Русе не само в листата, но и като областен координатор. Той още учи право в Русенския университет.

Друго ново лице е 25-годишният учител по математика в класическата гимназия Георги Георгиев.

Той заема избираемото четвърто място в 24-и МИР - София. Родом е от Варна и завършва математика и информатика в Софийския университет. В ГЕРБ е от 2015 г., а желанието му да се присъедини дошло още докато е в гимназията.

“Тогава постоянно чувах, че България е на последно място в разни класации, че страната ни е неприятна и всички трябва да емигрираме. Исках тези думи да се премахнат от обществото, да останат в миналото. Исках България да заема първото място в добри класации и да бъде давана за пример като хубаво място за живеене”, обясни Георгиев.

Само на позиция по-надолу в листата на 24-и МИР също е поставен младеж на партията. Драгомир Младенов, на 29 г., е възпитаник на класическата гимназия, завършва история и геополитика на Балканите в СУ. Занимава се с търговия на платове. Драгомир влязъл в ГЕРБ след загубата на президентските избори през 2017 г. “Привърженик съм на партията още от 2009 г. Тогава не можех да гласувам и убедих баща ми да гласува за ГЕРБ с аргумента, че Бойко Борисов като кмет освети църквата срещу нас”, разказва младият гербер. Той вече има опит на избори. На 4 април бе в същата листа, но под номер 16. Тогава събра 164 гласа. Въпреки това при последната си среща с Борисов получи похвали за работата си.

Драгомир и Георги са единствените членове на партия в семействата си. Това не е така за 7-ия в листата за 26-и МИР в София-област. 29-годишният лекар д-р Антонио Тенев е специализант по детска хирургия в “Пирогов” от 3 години. Баща му - също лекар и майка му, която е адвокат, са членове на ГЕРБ. Антонио е от Костинброд, завършва столичния Медицински университет и се присъединява към партията преди 10 г. Разказва, че за да попаднеш в листите, трябва да си реализиран в професията си.

“На 18 г. нямаш много представа какво представлява ляво, какво дясно. Основното, което ме водеше да се занимавам с политика и тогава, и сега, е желанието да помагам на другите хора. ГЕРБ е показала, че е отговорна партия”, каза Антонио пред “24 часа”. Неговата политическа кауза е качественото здравеопазване. За да попаднеш сред младежите, които са новите лица в ГЕРБ, трябва първо да си изявен в професията си, споделя Антонио наблюденията си от срещите с Борисов.

Наполовина е подменена с млади хора листата на ГЕРБ в Плевен. От нея са извадени Пламен Тачев и досегашният областен лидер Мирослав Петров, който освободи и предаде партийния пост на Валери Лачовски от общинската структура в Кнежа. 37-годишният специалист по икономика и здравен мениджмънт бе осми в априлската листа, но сега ще е на по-добра позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 годишни с по 10 годишен опит по инвестициите, като онази от инвестициите! Донесла била 1 милиард инвестиции, които се оказаха оценки за инвестиции и нито една стотинка не е инвестирана! Баце размазва/мачка собствената си партия и будалите гледат и клатят глави! Е за това са и прокажени - никой не ги иска за партньори! Това е краят на ГЕРП - чрез само изяждане!
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като почетох Любен Дилов син и спомним Дилов старши какво излиза все наши хора......
229
0
 
3
 
! Отговори
комсомол,комсомол... преди 2 години
- ти летиш като сокол - по заводи и мини, през поля и градини ти летиш като сокол...
228
0
 
4
 
! Отговори
угоени прасенца преди 2 години
Хранениците на Бойко!
227
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъко моя мъко моя.... Единият искал да оправи България и влязъл в партията, която я закопа, а на другия бибитко му осветил църквата (и откога е с духовен сан)? Това ли са новите лица? Ми те по-лоши от старите бе (които пък бяха пълна отврат)!
226
0
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Отврат
225
0
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Скоро ще изчезне тази престъпна група, а тия деца на бивши депутати и министри също ще влязат в затвора, младите хора ще влязат в партията на безпартийинте като се създаде
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко остана Русия да ни включи в списъка на враговете си. Просто мандатът на това изключително вредно за България правителство свърши, външната министърка с отровна пяна на устата си трябваше да напусне поста и да прекрати позорната си дейност. А наградата, която получиха за слугинажа не закъсня -- санкции за корупция, които гарантират, че следващото правителство няма да е на герб и прокурорът, който не си върши работата ще бъде сменен от новата власт.
223
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези промени какво постига -- замитане на следи от предишни провали и надежда, че избирателите са късопаметни. не съм чул досега да говори на тема бъдещото развитие на страната. Лидерът на тази партия е национален предател, доказал го е с дейността си. Тези млади кадри са като заблудени в паяжината на хищен паяк. Докато ги залъгва с някаква дейност, кораби от военния ни флот са изпратени на военни учения с други натовски страни близо до Крим с цел да провокират руската брегова охрана.
222
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е лидерска партия, т. е. няма идеология, върти политически бизнес, прибира пари за политическа дейност от бюджета, а и не само оттам, в досегашната си дейност няма никакви успехи, критерият е общественото развитие на страната, в ес страните се конкурират, а България е на последно място по основните показатели, генерира корупция в големи размери. При нейното управление досега цялата власт бе узурпирана безцеремонно от лидера й. Такива модели има в централна Азия.
221
2
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
В последните дни на войната на Хитлер така са му водели разни 12-13 годишни "войници", за да се чувства подкрепян и обичан. Така и с лудия крадлив шоп от Банкя.
220
3
 
9
 
! Отговори
асдаа преди 2 години
Кои бяха ГЕРБ? Аааа... някакви лузъри. Свърши се ГЕРБ
219
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клеха ли се вьв безусловна вярност кьм - фюрера
218
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо от Русе е син на комунистка от Гроб! Дядо му член на БКП. Няма какво повече да се каже за него! Дъртите комунисти като осъзнаха, че никои не ги иска решиха да заложат на децата си, отгледани като заклети комунисти! Да бяхте сложили млади хора които не са от партията, а не индивиди с партийни книжки издадени преди акта за раждане!
217
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това трябва да е най-долната извадка от българската младеж. Едно време тоя тип хора ставаха комсомолци - чираци на комунистите. Такъв е бил и Тулупа.
216
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво, като са млади да им измием краката? И те ще остареят. Никой няма да ги остави да управляват сами, ще има стари около тях, които ще ги научат на ганювски номера.
215
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
П'омиярите се съюзяват със себеподобни, а лъва може и сам...
214
21
 
14
 
! Отговори
верно бре ... преди 2 години
Смяна на караула , всичките партии в управлението , само ГЕРБ в опозиция !
213
3
 
19
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
"За да попаднеш сред младежите, които са новите лица в ГЕРБ, трябва първо да си изявен в професията си, споделя Антонио наблюденията си от срещите с Борисов."Въх! Как човек на 25, който още учи, се е доказал в професията си? На тази възраст е или съвсем начинаещ, или стажант(носи кафета в офиса), с точно НУЛА опит. Поне да имаха по 5-10 години стаж и да са минали на експертни позиции... Но то в ГЕРБ на 23-4 ставаш директор, на 30- министър като Влади Бездомния, та....
212
3
 
13
 
! Отговори
''ДЕЦАТА Н преди 2 години
Децата на нацията , наследяват КОРУПЦИЯТА , НА БАЩИТЕ НА НАЦИЯТА !Е, нали учениците стават по-''добри'' , от учителите си !