ИТН показала, че не е за парламента, нямала капацитет

Претенциозно и смешно било шоумен да се откаже от депутатско място
311
ИТН показала, че не е за парламента, нямала капацитет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шоуменът и лидер на ИТН Слави Трифонов обяви, че няма да се кандидатира за депутат.

„От това, което видяхме като поведение от него в предишния парламент, не беше логично сега да се кандидатира за депутат, защото очакванията на повечето хора бяха, че това е логична линия на поведение, която той ще запази“, коментира по този повод политологът проф. Румяна Коларова пред bTV.

Още по темата

Според нея отказът на Слави Трифонов да оглави листите е логично продължение и на цялата линия на поведение на „Има такъв народ“ в парламента.

„Ние видяхме, че тази партия като че ли не е за парламента. Тя не показа, че има структурата, капацитета и компетентността да участва активно и да налага някаква парламентарна стратегия. Мисля, че ИТН има основен проблем – участието в парламентарния процес“, смята тя.

„Логично е за държавни глави да кажат, че няма да се кандидатират за депутати, но е претенциозно и доста смешно, когато един шоумен го каже“, допълни тя.

Социологът Първан Симеонов е на мнение, че очевидно има някакви лични причини, заради които Трифонов не може да ходи на работа всеки ден в парламента.

„В този ред на мисли това, което прави, е честна позиция. Това обаче вероятно ще намали вота за ИТН. Те ще разчитат вече не толкова на вота за Слави, а на това, че част от гласуването аз ИТН беше анти-ГЕРБ. Те ще се надяват да минимизират щетата от отсъствието му“, смята Симеонов.

Относно отдръпването на лидерите на патриотичното обединение „крачка назад“ Първан Симеонов коментира, че едно цяло политическо поколение „чува ясно, че народът иска някакво освежаване и се опитва да го направи“.
Според Румяна Коларова обаче едно е лидерите да се дръпнат назад, другото е – да се сменят.

„Големият въпрос е дали тази стъпка е подготовка за смяна на лидера, или е просто тактичен предизборен ход“, допълни политологът.

„Голямата лява коалиция беше, преди да се разпадне БСП именно заради политиката на Корнелия Нинова. Това по скоро е опит за частична реставрация, в никакъв не е нова голяма лява коалиция“, на мнение е Румяна Коларова.

Според Първан Симеонов обнадеждаващо е усещането за намиране на диалог и отваряне на врати.
„Тоест има символичен ефект, а не толкова аритметичен на голяма натрупване, защото партиите не са толкова големи. Предполагам, че заради по-спокойната ситуация с коронавируса би трябвало да излязат повече гласоподаватели за БСП“, коментира социологът.


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гешев Борисов Цацаров Мавродиев и Пеевски в затвора до седмица в една килия.
3
46
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това бе единствената партия, от всичките през 30-те години политически живот у нас, която не се продаде на сатанинското триглаво управление, което натика държавата в пропастта - ГРОБ, БСП и ДПС. Обещаха и го направихеа. Не държат на власт на всяка цена, защото тогава нямаше да могат управляват. Трябваше да продължат да играят по свирката на народните изедници, които с години продават държавата и грабят гражданите й.
2
44
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мнението на гробарки не ме интересува, но ще я поздравя тая с бюлетина за партията на божков на изборите :D
1
41
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ааа Чекмеджан ви плаща яко от чекмеджето,а? Мисирки!