Радев: Да работим така, че нашият регион да стане привлекателен

Президентът откри инициативата "Три морета"
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Расте интересът към инициативата "Три морета" далеч от нейния географски обхват, заяви президентът Румен Радев, който откри конференцията "Инициатива "Три морета“ - единство, иновации, свързаност", в която участват водещи експерти от транспортния сектор.

След месец България ще бъде домакин 6-тата среща на върха, на която ще присъстват държавните глави и делегации от всички 12 страни-участнички. "Ще имаме много по-голям успех в развитието, ако обединим нашите усилия", заяви държавният глава пред участниците в инициативата.

Според Радев страните от тази инициатива са изправени пред сходни предизвикателства, а "Три морета" се е родила като идея именно като един инструмент за социално и икономическо сближаване чрез транспортна, икономическа и социална свързаност.

"Вече от няколко години, в рамките на годишните срещи на президентите, стигнахме до извода, че политическото говорене не е достатъчно. Трябва да работим така, че нашият регион да стане по привлекателен", посочи още президентът, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че към инициативата вече има създаден и инвестиционен фонд, който да финансира проекти в трите приоритетни области.

"Ние стъпваме на всичко, постигнато до момента като усилия да увеличим нашата свързаност. България погледна отвъд географския и времеви обхват на тази инициатива", коментира още Радев, който подчерта, че на срещата среща на върха в София гост ще бъде и президентът на Гърция, въпреки че южната ни съседка не е част от нея.
 


124
Още от Общество
Прогноза: Ще се откажем от "авантюрата" за машини по цял свят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
6
 
! Отговори
Ами хайде преди 1 седмица
Народа вече пет години чака. Последните три години не сме видяли нищо друг освен черен ПР. Май е време да освобождаваш терена.
94
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вожда не е откраднал нито една стотинка .......виновни са Румен Радев, Тодор Живков , Владимир Путин и бай Пешо от Берковица !
93
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рашков е едно от остриетата на този кабинет . Мирише ми, че ще остане на този пост и след 11-ти юли .Би било хубаво по-ефективните в разобличаването на шайката министри да запазят постовете си, засега действията им са повече от адекватни, но е отхвърлена може би 1/100 от работата.Да не съм чул от герболяка лоша дума за министрите на Радев - лично Бойко Методиев Борисов от Банкя ги похвали като отличен избор на президента и им пожела успех!Да им пожелаим и ние.
92
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Над 16 милиарда са загубите за България от кражби и корупция. Ако този грабеж бъде намален с около 30-40%, пенсиите и заплатите ще се увеличат между 2 и 3 пъти. Това е съвсем реално, ако се постигне възстановяване на справедливостта, съд за виновните за националната катастрофа и модернизация на икономиката. Други го направиха. Да го направим и ние.
91
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
4. Арест и повдигане на обвинения за корупция, злоупотреба с власт, пране на пари, неплатени данъци и укрити доходи на: 5. Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владислав Горанов и Сотир Цацаров. Едновременно да бъдат задържани още около 300 техни consigliere (доверено лице) и caporegime (ръководители на групи и по места). С Доган да се разговаря и ако не разграничи ДПС от мафията, да се приложи законът. 6. Разследване на обществените поръчки и договори, по които са платени десетки милиарди и има съмнение за корупция; 7. Изолация на ГЕРБ като партия, която докара България до дъ
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
*** Черепов, докато ти водиш парада, нито един инвеститор няма да стъпи в България, напротив изнасят се още когато вдигна юмручето в защита на своя спонсор-Череп Божков.
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България е корумпирана, завладяна държава. И това трябва да се знае от всички български граждани и всички евроатлантически партньори на страната.През последните седмици научихме нещо, което отдавна подозирахме - мафията очевидно е навсякъде. Разкритите подробности, макар и само малки парченца от огромния пъзел, рисуват картина, която надхвърля въображението.
88
1
 
5
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 1 седмица
Да работим така,че който все още е в БГ до днес,панически да си събере багажът и на терминал 2,дока курица не птица управлявана от мен все още е в юрисдикцията на ЕС!Дрогарят Путин ми са обади,че подготвя тристранния договор,СССР,Беларус и БГ за подписване и за анексиране на черноморското крайбрежие от Варна на север,тъй като е заселено предимно с руско говорящи и трябва да се гарантират техните права на собственост и проживание!!Гласувайте за мен Па ляци,а аз ви обещавам Адът с баджанаците!!
87
1
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 седмица
Ха,ха?!Че тоз кога пък е работил,че толкоз смело да се изказва за неща дето не са му ясни?!Кажи му шофьор на руски таралясник и не го обиждай!!
86
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещата тръгнаха в правилната посока и връщане назад-няма! Тук има 7-8 човека в служба на старото статукво, и всеки един от тях, използвайки старите селски номера да пише под различни псевдоними и аноними, злослови по адрес на Президента, Служебното правителство и всичко свързано с него. В това правителство фигуранти няма! Министрите сами си вършат работата, дават интервюта и брифинги, без да стои до тях Министър председателя и да говори от тяхно име. Фигуранти бяха предишните министри-всичките!!
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми работи де. Какво прави 5г? Ти да не си доктор на стадион ? Нали за това вземаш заплата да работиш.56
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП да не пипа БНТ защото Чашата ще Прелее
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП ДА не ПИПА БНТ
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев Това го прави Бойко Борисов не моли като тебе народа. Направо ще санира ЦЯЛА България ГЕРБ и всичко ще се нареди
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев Предлагам да направим ЛЕНИНСИСЪБОТНИК през целия мандат на БСП която ще управлява следващите 10 годоно малко кзах извинявай следващите 50 години
80
2
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 седмица
Недоразумението от Дондуков 2 до такава степен иска да се хареса на новите си господари, че е на път да стане най-големият "русофоб", що се отнася до американските стратегически проекти като Три морета!
79
2
 
18
 
! Отговори
Учуден преди 1 седмица
Аз не искам в моята държава Локашенко 2...или по-лошото Ким Чен
78
4
 
1
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 1 седмица
Ще направим всичко възможно България да стане привлекателна за другите!Само че България няма да е привлекателна за българските граждани благодарение на управлението на страната през последните 32 години!Благодарим ви неуважаеми политици и народни предатели!
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радеф ти сега ли се сети? 5 години по 15 бона на месец за какво ги взимаше?
76
13
 
3
 
! Отговори
ГЕРБОАКТИВИСТ преди 1 седмица
Само като прочета Радев....и се насирам и от яд, и от злоба, и заради правилната партийна позиция и спазване на инструкциите. Повече от десетина години постигнахме такива успехи - на първите места по свобода на словото, с един от най-високите стандарти в ЕС, с преборена и прогонена корупция, с перфектно здравеопазване, образование, правосъдие, абе всички ни се възхищаваха и се учеха от нас. Заради Баце чуждите лидери и български зеха да учат...А тоа Радев иска да хапе ръката на Баце дет сочеше