Радев: Да работим така, че нашият регион да стане привлекателен

Президентът откри инициативата "Три морета"
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Расте интересът към инициативата "Три морета" далеч от нейния географски обхват, заяви президентът Румен Радев, който откри конференцията "Инициатива "Три морета“ - единство, иновации, свързаност", в която участват водещи експерти от транспортния сектор.

След месец България ще бъде домакин 6-тата среща на върха, на която ще присъстват държавните глави и делегации от всички 12 страни-участнички. "Ще имаме много по-голям успех в развитието, ако обединим нашите усилия", заяви държавният глава пред участниците в инициативата.

Според Радев страните от тази инициатива са изправени пред сходни предизвикателства, а "Три морета" се е родила като идея именно като един инструмент за социално и икономическо сближаване чрез транспортна, икономическа и социална свързаност.

"Вече от няколко години, в рамките на годишните срещи на президентите, стигнахме до извода, че политическото говорене не е достатъчно. Трябва да работим така, че нашият регион да стане по привлекателен", посочи още президентът, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че към инициативата вече има създаден и инвестиционен фонд, който да финансира проекти в трите приоритетни области.

"Ние стъпваме на всичко, постигнато до момента като усилия да увеличим нашата свързаност. България погледна отвъд географския и времеви обхват на тази инициатива", коментира още Радев, който подчерта, че на срещата среща на върха в София гост ще бъде и президентът на Гърция, въпреки че южната ни съседка не е част от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
5
 
! Отговори
DB преди 2 години
Привлекателен за бомбите и ракетите...
38
2
 
3
 
! Отговори
Новият Кордон преди 2 години
100 години от първия кордон срещу Русия.
37
6
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахааа, че Рундю кога е работил? Цял живот пърдял по поделенията, а сега и в президентството. Какво свърши за 5 години? Нищо :)))))))))))))))))))))))))))))) Ааа да, изхвърлиха го като кирлив ф е с от Естония :)))))))))))))))))))))))))))))
36
4
 
15
 
! Отговори
Народ Будали! преди 2 години
Радев търси под вола теле! България е много богата държава но това се пази в тайна. Народа си няма и идея какви полезни изкопаеми има на нашата територия. Навремето СДС закриха Националната Геоложка Служба напълно умишлено. България има полезни изкопаеми за трилиони долари. Освен златото коеото е по известно имаме още поне 15 други редки метала някой дори по скъпи от злато. Имаме газ, имаме и нефт. Но това е в графа "строго секретно". Американците знаят къде са всички залежи и скоро ще дойдат.
35
5
 
20
 
! Отговори
Ловец на глави преди 2 години
От САЩ казаха има корумпиран действащ политичесйки лидер! Кой е той? Помислете - назначил любовницата си на два държавни щата /доказано/, не е летял но получил 25000 лв. народна пара за нищо /доказано/, взел комисионна по нереализирана сделка / ако се разрови сигурно ще се докаже/, обещал на Слави някои неща за медийни позиции / полу-изказано от самия Слави/. Ако се поразгледат още неща ще има и други зайчета.....
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ГО ТУРЯ НА ММАЙКА ТИ ИЗЗРРОД ММАФИОТСКИ
33
5
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Значи и за Румката България не е държава, а просто някаква незначителна част от някакъв, никому неизвестен, регион.
32
1
 
10
 
! Отговори
вижте картата преди 2 години
По времето на соца преднамерено не се развиваше инфраструктурата север - юг. Целта беше всичко да преминава с посредничеството на Русия. Това се отнасяше както до свързаност между държавите например България - Полша например, така и вътре в държавите. Като Русе - Пловдив например. Показателно е че правителството на РР още с встъпването си в длъжност прекрати строителството на тунела.
31
4
 
16
 
! Отговори
Special Agent преди 2 години
Ние отдавна станахме привлекателни за Интерпол, Европол, ЦРУ и ООН, товаришч Зеленочорапов.
30
2
 
6
 
! Отговори
Народ Будали! преди 2 години
Привлекателен регион но за кого? Нашият "регион" и сега си е привлекателен. Хората чак от Канада дойдоха да копаят нашето злато. Направиха една от най големите златни мини в Европа. Миналата година откриха трета мина която вече има добив който надмина всички прогнози. Междувременно и друга фирма от Канада вече е заявила терени и прави проучвателна дейност. Хората си идват и си копаят злато и др. работи и си изнасят милиардите и всичко е точно. След още някоя година ще "открият и Газ и нефт...
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев Работи ТИ че смо ла ла ла
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
vlady, най-адекватният ти коментар, и без да пишеш за презвитери
27
4
 
24
 
! Отговори
Наблюдателен преди 2 години
Не му се сърдете на Радев ! Той толкова си може ! Наивния български народец е за бой ! Този който е носил фуражка на главата - НЕ СТАВА за държавник ! Тях във военните училища са ги учили, че срещу тях винаги има враг. А в политиката и особенно в държавността трябва диалогичност, плурализъм, обединение и уважение и на мнението и на другите. Тогава ще имаме силна демокрация и държава ! Като го гледам него, пък и марионетките му в правителството - това е невъзможно !
26
5
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
***, с всичко, което правите и ти, и служебното ти правителство само отблъсквате и хората, и инвеститорите. От един месец в страната се е настанил страх, хаос, напрежение и в институциите, и сред обикновените хора. Ама ти не го виждаш в сляпата си омраза и ярост към Борисов и ГЕРБ. Но тъпкано ще ти се върне.
25
25
 
6
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 2 години
Няма по достоен президент,милеещ за държавицата ни! Поклон г-н Радев!
24
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Три морета" е инициатива на САЩ. Правилно. И ЗАТОВА РАДЕВ НЕ МОЖА ДА ОПЛЕСКА НИЩО. И слава богу, защото без малко да ни натика за 16та републка.
23
4
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
НАШИЯТ РЕГИОН ЩЕ СТАНЕ ПРИВЛЕКАТЕЛЕН КОГАТО ИЗГОНИМ ТЪРТЕИ КАТО РАДЕВ ОТ ПОЛИТИКАТА, ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, НАУКАТА, ОБРАЗОВАНИЕТО, ПОЛИЦИЯТА И АРМИЯТА.... И ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЪЩО.
22
4
 
23
 
! Отговори
ГЕРОАКТИВИСТ преди 2 години
Само като чуя името Радев и *** хваща диария. И да повръщам почвам. И бяс *** фаща. Не моем си намера място и обикалям и се блъскам в стените. Излиза ми зелена пяна на устата и очичките ми кървясват. Спрете вече с тоа и руски и американски и китайски и секакъв агент
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо ДАНС не влезе в президентството *** провека, смятам, че ще намери интередби неща - аферата с Грипените, аферата с високопрпходимите автомобили за Гранична полиция?
20
4
 
24
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Как да работиш след като нищо не си направил досега , освен да назначиш правителство по поръчка и да изпълнява целта- всички служби да бъдат обвзглвени и начело да стоят удобни на теб хора!И какво признание имаш след като всичко в международен аспект се дължи на ББ!Ти освен да отричаш всичко направено досега знаеш ли? Говориш за кпрупция , а назначи съпругата си на 2 длъжности,прикри записа с ген. Стойков , избран бе с помощта на Решетников! На на това здраве ми кажи!