Радев: Да работим така, че нашият регион да стане привлекателен

Президентът откри инициативата "Три морета"
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Расте интересът към инициативата "Три морета" далеч от нейния географски обхват, заяви президентът Румен Радев, който откри конференцията "Инициатива "Три морета“ - единство, иновации, свързаност", в която участват водещи експерти от транспортния сектор.

След месец България ще бъде домакин 6-тата среща на върха, на която ще присъстват държавните глави и делегации от всички 12 страни-участнички. "Ще имаме много по-голям успех в развитието, ако обединим нашите усилия", заяви държавният глава пред участниците в инициативата.

Според Радев страните от тази инициатива са изправени пред сходни предизвикателства, а "Три морета" се е родила като идея именно като един инструмент за социално и икономическо сближаване чрез транспортна, икономическа и социална свързаност.

"Вече от няколко години, в рамките на годишните срещи на президентите, стигнахме до извода, че политическото говорене не е достатъчно. Трябва да работим така, че нашият регион да стане по привлекателен", посочи още президентът, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че към инициативата вече има създаден и инвестиционен фонд, който да финансира проекти в трите приоритетни области.

"Ние стъпваме на всичко, постигнато до момента като усилия да увеличим нашата свързаност. България погледна отвъд географския и времеви обхват на тази инициатива", коментира още Радев, който подчерта, че на срещата среща на върха в София гост ще бъде и президентът на Гърция, въпреки че южната ни съседка не е част от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
6
 
! Отговори
Ами хайде преди 2 години
Народа вече пет години чака. Последните три години не сме видяли нищо друг освен черен ПР. Май е време да освобождаваш терена.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** Черепов, докато ти водиш парада, нито един инвеститор няма да стъпи в България, напротив изнасят се още когато вдигна юмручето в защита на своя спонсор-Череп Божков.
77
1
 
5
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Да работим така,че който все още е в БГ до днес,панически да си събере багажът и на терминал 2,дока курица не птица управлявана от мен все още е в юрисдикцията на ЕС!Дрогарят Путин ми са обади,че подготвя тристранния договор,СССР,Беларус и БГ за подписване и за анексиране на черноморското крайбрежие от Варна на север,тъй като е заселено предимно с руско говорящи и трябва да се гарантират техните права на собственост и проживание!!Гласувайте за мен Па ляци,а аз ви обещавам Адът с баджанаците!!
76
1
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Ха,ха?!Че тоз кога пък е работил,че толкоз смело да се изказва за неща дето не са му ясни?!Кажи му шофьор на руски таралясник и не го обиждай!!
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми работи де. Какво прави 5г? Ти да не си доктор на стадион ? Нали за това вземаш заплата да работиш.56
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП да не пипа БНТ защото Чашата ще Прелее
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ДА не ПИПА БНТ
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев Това го прави Бойко Борисов не моли като тебе народа. Направо ще санира ЦЯЛА България ГЕРБ и всичко ще се нареди
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев Предлагам да направим ЛЕНИНСИСЪБОТНИК през целия мандат на БСП която ще управлява следващите 10 годоно малко кзах извинявай следващите 50 години
70
2
 
18
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Аз не искам в моята държава Локашенко 2...или по-лошото Ким Чен
69
4
 
1
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
Ще направим всичко възможно България да стане привлекателна за другите!Само че България няма да е привлекателна за българските граждани благодарение на управлението на страната през последните 32 години!Благодарим ви неуважаеми политици и народни предатели!
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеф ти сега ли се сети? 5 години по 15 бона на месец за какво ги взимаше?
67
13
 
3
 
! Отговори
ГЕРБОАКТИВИСТ преди 2 години
Само като прочета Радев....и се насирам и от яд, и от злоба, и заради правилната партийна позиция и спазване на инструкциите. Повече от десетина години постигнахме такива успехи - на първите места по свобода на словото, с един от най-високите стандарти в ЕС, с преборена и прогонена корупция, с перфектно здравеопазване, образование, правосъдие, абе всички ни се възхищаваха и се учеха от нас. Заради Баце чуждите лидери и български зеха да учат...А тоа Радев иска да хапе ръката на Баце дет сочеше
66
2
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 2 години
Хаха че тоя къде се е срещал с президенти, то никой не го бръсне за човек, камо ли за Президент. И Бълария е постигнала това дотук без тоя Ууди Кълвача, този само плюваше по телевизията. Нищо не е свършил.
65
2
 
10
 
! Отговори
Три морета преди 2 години
Едното в Дубай второто в Москва а бе фигуранте в Сърбия нямя море разбери.
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ КАЗА- ГЕРБ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В БЛАТО И РАЗРУХА- ДНЕС НСИ- БГ Е В ТОП ШЕСТ ПО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ В ЕВРОПА ЗА ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НА 2021Г- ДА ПИТАМ СМЪРХОЛЯН, КОСТИНБРОДСКА, ХАДЖИТО- ВИЕ ЧАГЪРТАТЕ ЕДНА УСПЕШНО УПРАВЛЯВАНА ДЪРЖАВА- ТОВА ЗАЩО?!
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев Предлагам да направим ЛЕНИНСИСЪБОТНИК през целия мандат на БСП която ще управлява следващите 10годоно
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП има мерак да завземе БНТ този който наградиха за доБри протести сега трябва да изпълни каквото иска Швефа МУ
61
2
 
20
 
! Отговори
божков фигурант преди 2 години
Рядко тъпо , злобно и нагло същество.
60
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев превърна президентството в комунистически баpдaк. Само че с тия жрици на любовта Йотова и Нинова фалита му наесен е сигурен.