Бивш военен министър: Спрете всички полети с МиГ-29

Николай Ненчев: Служебният министър да се обърне към нашите съюзници
133

Инцидент с МиГ-29 се случи по време на военно учение през изминалата нощ. Каква може да е причината за катастрофата?

"Аз не бих се наел да дам такава прогноза, че самолетът е бил технически изправен. На този етап няма да изключа нито една от възможните хипотези. Нека да си свършат работата от прокуратурата, от комисията, която разследва този инцидент. Бих искал да отправя едно предложение - да бъдат включени експерти от НАТО, от съюзнически държави, които имат богат опит, включително от Полша и Украйна, които използват тези самолети", заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той подчерта, че е открито против ремонтите на МИГ-овете.

"Тези ремонти в момента, в който разбрах, че правителството се опитва да сключи пореден договор, възразих категорично. Тогава направих едно изказване, че ще загубим и парите, и самолетите си", отбеляза Ненчев.

"Моят призив е да бъдат преустановени всички полети с тези самолети, докато не се изясни причината", заяви той.

Бившият министър на отбраната добави, че "някои хора" си правят пиар и политическа кампания на гърба на това, което се е случило. Той сподели, че това, което е притеснително е, че до момента няма конкретна и реална информация.

"Ако действително е така, както се представят нещата, твърде вероятно е това да е свързано с липсата на съвременна техника и координати, които да избегнат този инцидент", подчерта Ненчев.

За проблемите, свързани с малкото летателни часове, той каза, че няма как да бъдат избегнати.

"Няма как да се справим с този проблем. На първо място, ремонтите се извършват с части, които са втора употреба, което е опасно. На второ място - удължаването на ресурса става от експерти, които идват, оглеждат самолета и казват - да, той може да продължи. Поставям отново въпроса - защо не беше сменена авиониката", заяви бившият министър на отбраната.

"Моят призив е да бъдат преустановени всички полети с тези самолети, докато не се изясни причината. Пилотите са силно стресирани от това. Моят призив е служебният министър на отбраната да се обърне към нашите съюзници, защото ние не можем да си позволим да не охраняваме въздушното си пространство, защото имаме отговорности към НАТО и нашите съюзници", уточни още той за Bulgaria ON AIR.

А работата на служебното правителство, той определи като безумна.

"Радев се стремеше да се стигне до политическа криза, той да назначи служебен кабинет. Многократно съм твърдял, че първото нещо, което ще направи, е да отстрани директорите началници на службите за сигурност и разузнаване", каза още Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 88 преди 2 години
По света се харчат много пари за разследване на катастрофи. Не случайно! Понеже: ако не е човешка грешката, тогава - промени в инструкциите, модификации на самолета и т.н. Ако е грешка на пилота също - що за грешка? Ако не е просто умора - дали да се променят инструкциите, тренировките или друго и т.н.Тук имаме някакви стари таратайки и ако не се разследва, а се натоварят пилотите с вина... това ми се вижда нечестно и безотговорно!
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Земи се скри бе !
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До94. По големи *** от руснаците националисти няма
72
3
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 2 години
До До Само питам 78Ти не си ли разбрал досега че по-големи фашисти от комунистите няма и *** е фешистки диктатор не виждаш ли какво прави с опозицията -то не бяха отрови , концлагери ,затвори , убийства като немцов ипр фашистки номера
71
2
 
4
 
! Отговори
а пилота !!!! преди 2 години
страда неговата майка зарад руска таратайка!
70
5
 
8
 
! Отговори
Тоя смешник преди 2 години
Защо не е в затвора тоя. Най корумпирания министър на отбраната
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 90: Добра идея, НО ... не хвърляйте пари на вятъра. Като дойдат и какво ще кажат, че самолетите са стари, има човешка грешка и в комбинация се е случило каквото се е случило. Не ми благодарете, спестих ви 1 млн евро.
68
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
точно по времето на това недоразумение като министър ремонтираха миговете не в русия заради антируската политика на наведените слуги а в Полша. Естествено от поляк нестава нищо та и ремонта е такъв
67
4
 
12
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Тоя бивш министър може да лети само на лопата. Трудовашка.
66
3
 
8
 
! Отговори
Air Crash Investigat преди 2 години
Журналистката да се запознае как работят нещата по света за да задава по-компетентно въпросите. Има много популярни серии Air Crash Investigation - реалните разследвания на десетки самолетни аварии и катастрофи. Разследването винаги е дълго, подробно, прави се от професионални специалисти които се занимават само с това. Човекът дава добра идея да повикат И такива от Полша, понеже имат богат опит и нямат интерес да прикриват истината.
65
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
инсценировка на лобистите, то си беше ясно.. ето и че точно този първи нареден , зубрил си е сценария няколко седмици и сега се почва..жалко за пилота, ама нали най- важни са кинтите
64
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя закара прасетата пред НС да протестират в подкрепа на Боко.
63
9
 
11
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
Ф16 е морално остарял отдавна самолет, от 70-те години. Все едно на прекрасния мерцедес 220D от 70те да сложите камери и радар и да го пришпорите по аутобана. Майтап.
62
6
 
11
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Никой не е сигурен за причините за катастрофата, но дайте да свалим МИГ-29 от полети. А на какво ще дежурят пилотите ? Дайте да се сложат АН-2, онези селскостопанските!
61
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имахме 6 летящи МиГ-а,вече имаме 5 и не се знае кога ще паднат.Пародия не армия!Подигравка с летците!Още 4 години ще чакаме да докарат 8 нови Ф-16,но до тогава ще са остарели,нищо,че ще са нови.
60
18
 
11
 
! Отговори
До Само питам 78 преди 2 години
В Полша и Украйна е пълно с фашисти и неофашисти...............това си има традиции в тия две държави, още от времето на Хитлер..............но братята - руснаци ще се погрижат всички фашаги да бъдат унищожени!!!
59
8
 
15
 
! Отговори
nzb преди 2 години
Реформаторския Блок..............коалицията на тоя с присадената коса ............отдавна изтече в канализацията на историята..........надявам се един ден да бъдат осъдени тия продажници и антибългари...........Ненчев и Кунева..........вещицата , която унищожи БГ-ядрена енергетика!!
58
15
 
2
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Самолета е народен пилота да го ПЛАТИ ако е жив ,ако НЕ е жив да го плати фамилията му.
57
9
 
19
 
! Отговори
NB преди 2 години
Тоя ямболски текезесар от БЗНС ...........Николай Ненчев ......разбира от самолети, колкото аз от китайски език...............може да разбира само от люцерна и от тор.................но самолетите са му тъмна Индия!!!
56
9
 
14
 
! Отговори
Кубето се изхожда преди 2 години
Кубето се изхожда по въпроса.... Този трябва да носи отговорност, като бивш министър на отбраната.....