Локализиран е районът, в който е паднал самолетът МиГ-29

Точното местонахождение на самата машина все още не е установено
Обновена: 9 юни 2021 11:51 | 9 юни 2021 11:51, Камелия Цветанова
104
Локализиран е районът, в който е паднал самолетът МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Локализиран е районът, в който е паднал самолетът МиГ-29, там се намират корабите и хеликоптерите, които провеждат операцията по търсене и спасяване. Точното местонахождение на самата машина все още не е установено, но районът е установен със сигурност. Скоро ще бъде локализирана и самата машина, каза служебният министър на отбраната Георги Панайотов пред БТА.

Още по темата

По-рано днес от Министерството на отбраната съобщиха, че при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на България, в рамките на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 21", самолет МиГ-29 от състава на българските ВВС е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00.45 ч. Провеждането на учението е прекратено.
Все още няма яснота за причините за инцидента, продължава операцията и нямаме окончателни резултати, коментира министърът.

Самолетът е паднал в Черно море. "Черната кутия" на самолета се издирва, тя ще бъде намерена, каза министър Панайотов. Той определи пилота на самолета като опитен.

Пилотът не е предприел опити за радиовръзка с базата около времето, когато е станал инцидентът, няма засечено катапултиране, каза още министър Панайотов. Не са прихванати и радиосигнали от катапулта, и се предполага, че той не е задействан. Каквото и да се е случило, се е случило внезапно, коментира още министър Панайотов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно ли е самолета да е навлязал в чуждо пространство и да са го свалили ?
54
0
 
3
 
! Отговори
до БРАВО ,БЕ... преди 2 години
кой радар бе чук, имаш ли на идея въздушбата обстановка как се води. Аман от експерти домашни с терлици.
53
2
 
2
 
! Отговори
БРАВО ,БЕ... преди 2 години
КОЛКО ВРЕМЕ , ВИ БЕШЕ НЕОБХОДИМО ДА ОЧЕТЕТЕ ДАННИТЕ ОТ РАДАРА....??!
52
2
 
1
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 2 години
До Анонимен 66 Въпросът е, съотношението плюсове и минуси
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова понятие, като съветски или американски "бръкми", бе! И едните и другите самолети си имат своите "плюсове и минуси". Всичко за виси от експлоатацията на самолета, от професионализма на наземния тех. персонал и на пилота!!!! Останалото е бла-бла-бла на дилетанти!
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако със съветската техника за изважадане на съоръжения от дъното на морета и океани има проблеми, да се обърнат за помашч от САЩ. Ония ше им изкарат вси карантии за 24 часа.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да ни нападат, когато генералите и полковниците, карашик с бисмените ни са съветски ибрик.чии.
48
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
F-16 има модерна и съвременна електроника, способна да прехваща летящи обекти до 100 мили и да ги поразява със стелт Спароу въздух-въздух. Та по тази причина Джуджето сакаше Грипени, ама не му се получи номера. Зеленочорапов си остана с мераците.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, другаре! Никой няма да ни напада! Който нападне България, напада НАТО. Като навремето. Който ни нападне, напада Варшавския дагаворь. Немало е такива случаи, няма и да има.
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже навремето ЗКПЧетата казваха за някакъв топ-секретен съветски трактор "Беларусь", който можел не само да влачи редосеялки и плугове, но и за по-бързо летял до другата нива, че даже можел и да призвежда въйстрели, а това е нещо като "зиг-заг" ракетите им, летящи със светлинна скорост, благодарение на анимацията в съветско-руското кино.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма матрял ;) Преди време написах тука за едни други хвърчила .И като видях кво са написали ,,инженерите ,,ни Останах поразен .Не че съм искал да ги пробвам.То така се получи. А аз не съм инженер ,а те би трябвало да са а не разбраха дори какво им казвам. Ужассс .Нямам думи. Нещата са много зле. А ние докато купуваме ф16 Турция продава байрактари вече и на Полша не само на Украйна . Има претенции има ранно пенсиониране обаче насреща няма матрял ;)
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 47 - както 50 е написал ф16 има AESA радар който ще прихване мига много по рано от колкото ще бъде засечен така че до бой така няма и да се стигне, щото ще си е отстрелване буквално. Двигателя е един защото това е лек изтребител за къси разстояния - ние сме малка държава и обсега на ф16 е достатъчен за нас. Освен това е доста по евтино да летиш с един двигател като екплоатационни разходи. Между ф16 и миг29 ф16-ката е много по напред...
43
4
 
10
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ОСТАВКА НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА- РЕВИЗОРА ВЕДНАГА !!!!!!!!!!! ФИГУРАНТА ЗАПО4НА ДА ГИ ПРИЗЕМЯВА ( ПРИВОДНЯВА ) САМОЛЕТИТЕ !!!!!!!!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, ще видиме накрая... кой, кой е. Пийте си водката.
41
3
 
4
 
! Отговори
kuk преди 2 години
До Вуйчо ВаньоМиг 29 нов ? Ф16 на една плоскост с Миг21 ??????? АЛОООООО ДОБЪР ДЕЕЕН на земята ли се намирате или сте още в Нарния ? :D
40
4
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ВСИЧКИ ФАКТИ ПОТВЪРЖДАВАТ ЕДНО : СВАЛЕН Е ОТ РУСКАТА " ОТБРАНА " -БЕЗ ДОРИ ДА "ГЪКНЕ" !!!!! ЗАЩО Е БИЛ САМ - БЕЗ ПРИДРУЖИТЕЛ /СТАРФАЙТЪР-САЩ /!!!??? ЕДИН БГ ПИЛОТ И ЕДИН БГ СЪМОЛЕТ -"КЪДЕ НЕ ОТИШЛИ " ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ ---ВАЖНО Е ПРОБАТА НА РУСКАТА СИЛА В РЕГИОНА !!!!!!!!!!!!!! ПРИЗИВ : ИЗБИВАЙТЕ АМЕРИКАНЦИ !!!!! ЗНАЕТЕ ЛИ ЗА КОЛКО СЕКУНДИ МИГ-29 ДОСТИГА ДО КРИМ -ОТ ШАБЛА ?????
39
6
 
5
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Стига тролете без да имате грам познание в материята.Ф16 е на кантар с МиГ21. За сравнение с МиГ29 И ДУМА да не става. 45годишен самолет с един двигател т.е. ако той откаже самолета е загубен,МиГ29 както всички нови изстребители са с по 2! И все пак Ф 16 води в едно-досега няма такъв български с инцидент :) Щото са виртуални, но за сметка на това солено платени.защо ердоган купува СуХой бе?!? Щото е *** явно.
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги подарим тези летящи москвичи на македонците!Щом путин подарява 50 годишни танкове на сърбите.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това машина ли е, или подобие на такава.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехееее....локализирали са района толкова бързо!!!! А аз си представях снощи как някой генерал от генщаба е казал "Абе утре по светлото ще го търсим"