Няма да има касиране на изборите, убеден е Мартин Димитров

Машините за вота трябвало да бъдат внимателно одитирани
9 юни 2021 09:08, Елка Василева
42
Няма да има касиране на изборите, убеден е Мартин Димитров
Снимка: архив, БГНЕС

Трябва внимателно да бъдат одитирани машините, включително с участието на граждани и журналисти, за да сме сигурни, че всичко е направено както трябва, каза Мартин Димитров от „Демократична България“ пред БНР.

Тази Централна избирателна комисия прави всичко възможно да въведе машинно гласуване, въпросът е дали ще стигнат машините, отбеляза Димитров. Според него машините, с които разполага ЦИК, ще покрият секциите в страната.

Още по темата

4 хиляди лева е била стойността на една машина при предишната покупка, с новата цена нарастването е повече от двойно, поясни Мартин Димитров по повод условията на „Сиела Норма“ и прекратената обществена поръчка за доставка на нови машини. Светът е силно конкурентен и никой не би трябвало да се възползва от кратките срокове, за да иска подобни цени, смята той.

Мартин Димитров вижда възможен изход от ситуацията в междуправителствено споразумение за използване на машини от друга държава.

„Проблемът идва и от това, че през годините бяха само наемани машини за гласуване“, заяви Димитров. По думите му, ако са били закупувани тези машини, сега нямаше да сме в тази ситуация.

Касирането на изборите не е казус и такова няма да има, подчерта той.

За президентските избори казус няма да има, защото има достатъчно време, заяви още Мартин Димитров.

Той изрази увереност, че правителство след вота на 11 юли ще бъде избрано, защото не трябва много дълго страната да остава със служебен кабинет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
пендо преди 2 години
На есен с нова песен. Избори за парламент и президент. Оставям на въображението ви, че опорочени избори ще има и Радев ще командва до тогава! Не, че ми е кеф!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има класиране на изборите, убеден е Румен Грипенов Решетников!!!
18
0
 
11
 
! Отговори
ФЛАШКИТЕ СЕ ПОДМЕНЯТ преди 2 години
..... А , хартиените бюлетини --НЕ!!!!!! ....Това е генералния ПРОБЛЕМ на комунистическите негодници в България-----ЗАТОВА ИЗБРАХА ФЛАШКИТЕ ОТ "МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ"!
17
0
 
13
 
! Отговори
от форумите: преди 2 години
Флашката докато пътува към ЦИК в София може да бъде подменена поне 100 /СТО/ пъти, толкова колкото са регистрираните партии у нас. Да не говорим че техник с администраторски достъп до машината може да направи настройки гарантиращи победа на любимата/ платилата му партия .Вота е АНОНИМЕН , *** после доказвай кой глас на кого е и за коя партия е бил . Но пък ще изчезнат случаите на купуване на гласове. По евтино за партиите е да дадат 100лв на един техник отколкото по 5лв. на цял катун електорат.
16
1
 
11
 
! Отговори
въх преди 2 години
Тази мека китка къде се вре ...
15
0
 
5
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
ЗАКОННО ЛИ Е --- да се "ВЪЗПРЕПЯТСТВА ВОТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ ЛИПСАТА НА МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ"....!!!??......ТОВА НЕ ПОДЛЕЖЕ ЛИ НА САНКЦИИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА ??????????????????!!!!.....СПОРЕД ЗАКОНА---ВСЕКИ БЪЛГАРИН , ИМА ПРАВО НА ГЛАС!!!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най големия ми грях е че едно време гласувах за този неадекватния на снимката и за Иван Костов,бях див неолиберал но ми дойде акъла!!
13
0
 
4
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ще покрият ли секциите, няма ли да ги покрият, не знам. Знам само, че опашка от 50 човека няма да изчакам, та ако ще и за себе си да трябва да гласувам.
12
2
 
1
 
! Отговори
Успокоих се преди 2 години
Щом Мартин казва - няма начин!
11
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До /1/А като видиш прекрасната специалистка по правене на кълбета Илияна Йотова какво ти става?Весело, радостно и се чувстваш окрилен и дръзновен, нали така, товарищ :)))
10
0
 
9
 
! Отговори
Маутинчо... преди 2 години
Нещата са уредени---пуснете маймуните да гласуват!
9
0
 
16
 
! Отговори
Кво ви пука, бе... преди 2 години
НАЛИ ФЛАШКИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ СА ГОТОВИ........КВО ВИ ПУКА ВЕЧЕ ЗА МАШИНИТЕ И ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ....ХА, ХА,ХА,АААА.....
8
1
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До от немско. А бе, миризлив галлош от Полски Тръмбеш, и ти ли почна да и говориш от името на народа, както го правеха комунистите преди 1989? И нито президентска република ще има, нито президент ще е омразният на голяма част от народа хасковски ***.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има ако нагласите софтуеъра да получите достатъчно гласове.
6
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Не,тъжно ми е!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има.
4
17
 
2
 
! Отговори
от немско преди 2 години
До 4 някойТъжно ли ти е ? А ха хха ххах, не само служебно правителство до нова година ами и народа ще гласува на референдум за президентска република с народния президент Румен Радев. Сега на изборите ще гласувам за Божков. Мъка ли ти е ?
3
1
 
22
 
! Отговори
някой преди 2 години
Напротив, ще има, защото скалъпеният набързо изборен кодекс създава условия.Освен това фалът с доставката на машините и възможността за тяхното манипулиране дават сигурна индикация за това! А може би и това е идеята, за да има служебно правителство до нова година!?
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законът казва, секции над 300 души, само машинно гласуване. Никъде не пише, ако има възможност. Всяка една секция с над 300 гласували, без машина е основание да бъде касирана. Да сте мислили преди да гласувате!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го видя този и ми става мъчно за България.Празнодумец,специалист от телевизиите,сигурно и сам не си вярва.Иначе драпа за кокал.