Какво се случва, ако "Българско лято" влезе в 46-ото НС?

Подкрепата към нас се увеличи многократно, смята Борил Соколов
10 юни 2021 11:23, Ния Христова
60
Втора седмици новината за санкциите от САЩ по закона "Магнитски" е водеща и обсъждана. Ясно е, че това ще е и темата на лятото. В същото време един от санкционираните - Васил Божков, който дори призна, че е давал подкупи, ще се яви за втори път на парламентарните избори. Как е възможно това, какво ще се случи ако Гражданска платформа "Българско лято" мине 4% и влезе в 46-ото НС?
 
"Смятам, че ще влезем в парламента. "Магнитски" влияе, но не по този начин, по който им се искаше. Българите са народ, който не обича чужди господари, подкрепата към нас се увеличи многократно, към нас се обърнаха много хора, така че очаквам дори още по-добър резултат. Това е направено с цел тази партия да бъде спряна, но ефектът е обратен. Малко са подценили интелекта на българина", това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Борил Соколов от "Българско лято".
 
Соколов посочи още, че профилът на платформата "Българско лято" е многолик.
 
"Това са младите, мислещи хора, хора от чужбина, хора, които наистина искат промяна, такива, които не искат да танцуват стария политически танц. Очаквам поне с 3% повече. Разчитаме на гласове и от България, и чужбина, Развихме много добри структури. За 6 месеца успяхме да изградим по- добро структура от такива, партии градени с години", каза още Соколов.
 
И заяви категорично, че биха влезнали в коалиция само с хора, които имат чест и достойнство. 
 
"А като политики - само с "Има такъв народ". Задачата пред нас е много трудна, искам да видя в един човек - да има чест и достойнство, да иска промяна, а не да ме вкарва в клопки и да следва модела Борисов", каза той.
 
Той обясни, и че санкциите по закона "Магнистки" не би трябвало да попречат на предизборната кампания на "Българско лято". 
 
"То е по сигнала на г-н Божков. Ако не беше този сигнал какво правим, още щяхме да се "радваме" на Борисов и неговите репресии. В момента нашите юристи се занимават с това и не би трябвало да има проблем с кампанията", категоричен бе той.
 
И допълни, че до два дни ще бъде представена платформата им.
 
"В момента разработваме проект за децентрализиран солидарен бюджет, който ще премахне корупцията. Може би до 2 дена ще бъде представена цялата платформата на "Българско лято", посочи представителят на партията.
 
Соколов ясно подчерта, че ще осъдят България заради действията на служебното правителство след санкциите на САЩ.
 
"Законът "Магнитски" важи само за САЩ. Действията на българското правителство нарушават закони и те го знаят, ние ще осъдим България след месец, два или три. "Българско лято" е учредена българска партия и г-н Божков не е член на партията, той е в листите", обясни той.
 
Соколов коментира и машинното гласуване.
 
"Защо вместо да се харчат едни 15 млн., защо да не се направи вота в 2 дни. Смятам, че ако правителството си свърши работата и осигури честен вот, машинният би бил по-труден за манипулиране", смята той.
 
И определи Васил Божков като човек, който е променил мисленето си и иска да помогне.
 
"В един момент ще се върне и ще докаже виновен или невинен, ще докаже и това, което е казал за рекета", посочи Соколов.
 
Той коментира и оттеглянето на шефа на кабинета на министър -председателя Елена Фичерова, в деня, когато стана ясно за санкциите на САЩ.
 
"Чудесен специалист и достоен човек е. Тя реши да се оттегли от нас и за мен беше правилно. Ели Фичерова не би си позволила вмешателство в работата", допълни Соколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАМ АЗ ПРОМЯНА, СЕДЕМСТОТИН МИЛИОНА КАКТО РЕКЪЛ Е ЗАКОНА ДАНЪК, НЯМА ДА ИМ ДАМ, ЩЕ СИ КУПЯ НОВИ ПОЛИТИЦИ "МИСЛЕЩИ И МЛАДИ" ДА ЦЕЛУВАТ МИ РЪКАТА ЩО ГИ ХРАНИ И ЩЕ НАТРУПАМ СЕДЕМ МИЛИАРДА ЗА БИЖУТО В КРАЛСКАТА КОРОНА СТИГА СЪМ СЕДЯЛ В ДУБАЙ, ДЕТО КОЙ МЕ ЗНАЙ, ВРЪЩАМ СЕ В БЪЛГАРИЯ ДЕТО ЦАР СЪМ ВСЕКИ ЗНАЙ.
39
2
 
6
 
! Отговори
= преди 2 години
И заяви категорично, че биха влезнали в коалиция само с хорас "Има такъв народ" А като политики - само с "Има такъв народ"Ха сега де - кой е шефа - черепа или учиндолската чалга?
38
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо,ако хората на Божков и те влязат в парламента,точно тая безапелационна намеса на САЩ във вътрешните работи на която и да е страна ме дразни,все едно България да обвини Байдън и да му попречи да стане президент!
37
2
 
5
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
Ще видите до края на седмицата в тубата среща на Божков и Василев с Диков и Цанов за Евроком и Цанов напред и нагоре. Шоуто гарантирано както винаги.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОЖЕ, НЯМА ЛОШО. ВЪПРОСЪТ Е КОЛКО СТЕ ГОТОВИ ДА ПЛАТИТЕ. ЩЕ БЪДА УДОВЛЕТВОРЕН ОТ ПОЛОВИНКА ДО ЕДИН МИЛИОН, НО ПО-ДОБРЕ Е ДА МИ ПЛАТИТЕ МИЛИОН И САМО КЕШ, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ БЕЗ НИКАКВИ УСЛОВИЯ. А ТОВА СОКОЛЧЕ НЕ Е ЧЕЛО КОНСТИТУЦИЯТА ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ЗНАЕ, ЧЕ ИМА чл.10,11,42 и чл.84. т.1 на КОНСТИТУЦИЯТТА,А СЪЩО ИЗБИРАТЕЛНИЯТ КОДЕКС - чл.10 , ЗА ДА ПРЕДЛАГА ИЗБОРИ В ДВА ДНИ, ИЗМАМИ И ЛЪЖИ И СЪС ЗЛОБА ДА ТРЪБИ ЩЕ СЪДИМ БЪЛГАРИЯ. БРАВО "МЛАДИ И МИСЛЕЩИ" АХ ДАЛИ, АХ ДАЛИ ...
35
1
 
2
 
! Отговори
333333 преди 2 години
Нищо не става!!!!!!!!!!
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичко започва с една добра идея, и после наште почват да превземат кадрите на тая уж чиста партия, и един по един, тук някой компромат, там рушвет, назначаваме някой удобен некадърник и след няколко месеца имаме ге рб с ново име и същите стари муцуни:)))
33
2
 
16
 
! Отговори
Божков си е преди 2 години
в парламента - нали вкара Майчето и Хаджигенчо. Даже и на Славчо сигурно е помагал или на неговата шахматиска... Човека залага на сигурно, нали си беше направил тото - разбира ги тези работи - КупИ си 20 фиша и те ти джакпот.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко, рано или късно е Магнитски! Пример: Ако получат субсидия - парите трябва да минат през банка, коя банка ще иска да се самоликвидира?
31
1
 
11
 
! Отговори
Майора преди 2 години
До DBЯвно не си запознат и не разбираш нещата! Не ББ, прездента и назначения от него служебен кабинет играят по свирката на твоя любим създаден от партиятя Череп!Но такива като него нямат чест и достойнство, затакива все някой им е виновен , но Бойко не е Путин че да вкарва олигарсите които не са снего в затвора!
30
5
 
20
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Бил в затвора, попаднал на хора и станал човек... Дрън-дрън ярина. Това голобрадо момче още вярва в дяда си Кореда. Момко и мометата от чужбина покрай теб: Вълкът кожата си мени, но нрава - никога. Бягай сега да си го напишеш сто пъти и като си готов ела да ни говориш пак.
29
21
 
6
 
! Отговори
DB преди 2 години
До МайораИ кво като пуши пури? По хубаво ли е вечно да управляват слугите на олигарсите като питекантропа бойко и клоуна слави, с IQ стайна температура и дипломи от каспичан ( нищо против каспичан, но не като средище на висшето образование). В цял свят има едър бизнес и както ги наричаме олигарси.
28
8
 
13
 
! Отговори
Майора преди 2 години
До Анонимен6Явно много неща не са ти ясни! Както Галеви , Баретата , Таки и други мутри изчезнаха , предупредени от тия които ги създадоха!А колкото до 70 млн -пълна измислица на нечестен човек тип Бабикян- кой ще носи такава сума в джобовете си?
27
7
 
26
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Много интересно как някой да повярва на човека с пура , признат за олигарх и мафиот! И ако е прав защо като ортака си по съдба Василев се крие и не се връща в страната! А колкото до вас младите , много неща не знаете или не аскате да знаете , защото сте потомци на тия , които фалираха държавата и изнесоха парите на хората и възпитани от чалгата на Слави!
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еми нека влязат, а и Митю Стайков и Арабаджиеви, да не забравим и Баневите... всички ще ни оправят, ама ние си го заслужаваме...
25
0
 
5
 
! Отговори
DB преди 2 години
До АнонименЗащото така ти каза САЩ ли ?
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се случва ли? Че то това си е фантастичен разказ. Нещо няма да се случи- все едно да говориш какво ще направиш ако на площада кацне НЛО:))))))))))) тия парламент няма да помиришат
23
6
 
12
 
! Отговори
к1 преди 2 години
В ГП"Българско лято" имаше потенциал до момента на обявяване на закона Магнитски . Ако бяха по предвидливи Божков трябваше да се оттегли. Така или иначе всички знаеха ,че той е ментора. Освен това, наблюдавайки интернет платформата има направени предложения по които няма никаква реакция от ПП. Какво да очакват хората.
22
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се случва, ако "Българско лято" влезе в 46-ото НС?.... ама как какво? Работния ден на тези депутати ще премине под формата на чегъртане на билетчета, талончета. На трибуната се качва печеливш депутат от Българско лято и казва - Спечелих, днес изчегъртах закона за хазарта
21
7
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами какво се случва..нищо необичайно, след вдигнатия юмрук на мUнчо започнаха да се случват такива неща, в Парламента влязоха Адвокатите на мутрите, тюлените с гумените лодки и Шоуто на каналето, така че е съвсем резонно и този който им организираше и финансираше протестите да влезне вътре заедно с русофилите на Копейкин от ударната група на фигуранта..Не случайно от нафталина изпълзяха и физиономиите на Сашо Апашо, Румен Петков, Татяна Дончева и Наско гномчето..да Ви е честита промяната другаре