Военният министър: Майор Терзиев не е докладвал за проблеми с МиГ-а

Шансовете пилотът да бъде открит жив са малки, призна Георги Панайотов
Обновена: 10 юни 2021 09:22 | 10 юни 2021 09:21, Красимир Ангелов
188
Военният министър: Майор Терзиев не е докладвал за проблеми с МиГ-а
Снимка: БГНЕС

Каквото и да се е случило при падането на изтребителя, се е случило внезапно. Това заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов пред БНТ.

Той посочи, че военната операция в Черно море продължава, като се изследва дъното.

Още по темата
Панайотов уточни, че майор Терзиев не е докладвал каквито и да е проблеми. Не е съобщил за нужда от катапултиране и вероятно не е очаквал това, което се е случило.

"Ние търсим какво точно се е случило. Опасявам се, че това ще отнеме доста време. Самолетът, който е пуснал мишената, поразена от майор Терзиев, който е изпълнил поставената му задача, е видял как майорът е поразил мишената. Това визуално е потвърдено, от там нататък нямам данни някой да е виждал каквото и да било", каза още Панайотов.

Военният министър посочи, че жизненият цикъл на този самолет, на който е бил майор Терзиев, изтича през 2029 г. Изтребителят е бил поддържан и е бил технически изправен към момента на започването на задачата.

Днес ще се спусне хидролокатор за обследване на водата. 20 квадратни мили е огромният район, който се обследва – това е към 40 кв. км. Обследва се, търси се самолет. Вероятността да бъде открит жив и здрав майор Терзиев е много малка, за съжаление, добави още Панайотов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
3
 
! Отговори
typ milicioner преди 2 години
До полковник Колев на мен ми прилича на сваляне
135
1
 
5
 
! Отговори
typ milicioner преди 2 години
УБИХА ГО!
134
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Не случи на държава и загина .
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо няма оставки?
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съболезнования на семейството,живота е много несправедлив с добрите!Но кой ще понесе отговорността,те са били обречени на почти сигурна смърт,защо са ги пуснали,пред кога се доказваме?Оствки и всеки виновен да си понесе наказанието
131
1
 
5
 
! Отговори
до Военният министър преди 2 години
и аз не съм видял сапьор да докладва за проблеми
130
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Министър, ти си виновен! Ако беше пенсионирал майора, сега той щеше да си гледа детето. Назначаваш на негово място Радев. Хем пенсионер, хем нямаше да е такава загуба.
129
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Dinosaurus 138За какво да е виновен Президента? За това че иска най-накрая да се спре 30 годишното разграбване на Държавата ли? Че иска да изхвърли *** които съсипаха цветущата ни Родина за 30 години "Демокрация" Един читав политик имаме и вие *** нещастни за пари го плюете. Кой 30 години съсипва Армията а? Не е Президента. Той бе част от нея. Добра и кадърна част.
128
5
 
9
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Бог да прости майора, отиде си истински български воин.Обаче троленето е във вихъра си. Когато неддисциплинирания шофер погуби 20 души в искърското дефиле, само Министър председателя не отиде на съд. Обаче сега Президента-Главнокомандващ -Льотчик е ни лук ял, ни лук мирисал. Виновни няма ,той е чист като червена мъгла и чегърта държавата и българите като цяло. Щот не са за БСП.Импийчмънт, родоотстъпнико. Оди у СССР, да не те пратим у Централния.
127
2
 
4
 
! Отговори
ВИНОВНИТЕ 1 преди 2 години
Най- вероятната ПРИЧИНА за падането на самолета са Облъчващите Базови Станции( антени на А1( ЕМтел ) и Вииваком... Пилота вероятно е бил ОСЛЕПЕН за 10 секунди от тия ОБЛЪЧВАЩИ станции и е катастрофирал с самолета... От тези станции умират МАСОВО птиците, а хората се разболяват от РАК, Левкемия и ослепяват.
126
3
 
1
 
! Отговори
ВИНОВНИТЕ 2 преди 2 години
Трябва да МАХНАТ всички станции на А1 (Емтел ) и Вииваком от градовете и с конкурс да оставят САМО една фирма да слага такива станции, на ПОНЕ 5-10 километра от градове и села. и да се ЗНАЕ къде се намира тази станци, за да НЕ катастрофират самолети и хеликоптери...По- добре, разговорите с мобилен телефон да са СКЪПИ и да РАСТЕ България като Население, отколкото евтини разговори, но БОЛНИ и умиращи Българи и птици...
125
2
 
2
 
! Отговори
ВИНОВНИТЕ 3 преди 2 години
Отделно от това е добре да купуват самолети, с ДВАМА пилоти.. Ако на единия пилот му стане лошо, му прилошее, да може, ДРУГИЯ пилот да приземи самолета..От Електромагнитното излъчване на Мобалните фирми А1(Емтел ) и Вииваком може да БЛОКИРА и електрониката на самолета. И тогава, дори и няколко пилоти НЕ могат да приземят самолета и ще катастрофират.. Затова, мобалните фирми трябва да бягат НАДАЛЕЧЕ от градове , села и военни летища..
124
3
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Пиндосите пак са се объркали. Голема работа, случва се!
123
3
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Бутнали са го крепостниците на Джуджан. Нали Крим го завзеха и сложиха ПВО там
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техническа неизправност или грешка на пилота!
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В разгара на скандала със съмнителните обществени поръчки и явния конфликт на интереси в Електроенергийния системен оператор (ЕСО), държавната компания, УПРАВЛЯВАНА ОТ ПИОНКИТЕ на Бойко Борисов, които останаха неизчегъртани, е обявила нова мегапоръчка за 275.5 млн. лв. без ДДС, което е повече от 333 млн. с данъка, разкри Narod.bg.Търгът е публикуван на 7 юни, а крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 6 юли. Смущаващото в случая е, че отново ще се подписват рамкови споразумения, през които именно и сега става непрозрачното раздаване на стотици милиони о
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
престанете с тази авиация бъдещето е в дроновете
119
5
 
4
 
! Отговори
Българоубийците ГРОБ преди 2 години
........не само това, но често са вписвали и неудобни на ГЕРБ хора като "терористи", включително и протестиращите са били обявени за терористи , след което се е задействала цялата държавна и международна машина като към терористи - проследяване, подслушване, понякога пращане в психиатрия на неудобни(ако кажат,че са следени,за да не им вярват хората и им вкарват медикаменти-експерименти), а ако е необходимо и разболяване и убиване на хора!
118
4
 
4
 
! Отговори
Българоубийците ГРОБ преди 2 години
ГЕРБ са използвали властта, за да унищожават неудобни хора - психически,физически, материално,не само това,но са вписвали тези хора като ОПГ и понеже е нямало никакво ОПГ и е лъжа,понякога са вписвали трето лице като "неизвестен извършител", не само това, но често са вписвали и неудобни на ГЕРБ хора като "терористи", включително и протестиращите са били обявени за терористи ,след което се е задействала цялата държавна машина като към терористи - проследяване,подслушване,ако е необходимо и убива
117
3
 
10
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Миг-29 са надеждни машини....Разбира се по случая за сега може само да се спекулира? Лично аз мисля че майор Терзиев може би е получил внезапен инфаркт,мозъчен удар или е жертва на саботаж или машината не е била подържана и чекирана правилно.