Борисов: Договорът за добросъседство с РС Македония е най-важен

Сега управляващи и Радев ще доведат до лош изход за България, смята той
13 юни 2021 19:36, Анисия Иванова
84
Борисов: Договорът за добросъседство с РС Македония е най-важен
Снимка: БГНЕС

Договорът за добросъседство и приятелство от 2017 г. е в основата на отношенията ни с РС Македония. Нашата цел е, членството на РСМ и Албания в Европейския съюз. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежкия актив на партията и уточни, че е говорил с македонския премиер Зоран Заев.

Борисов предупреди, че начинът, по който сега управляващите и президентът Румен Радев водят преговорите с РСМ може да доведе до лош изход за България или „ще направи между две най-близки държави, народите ни да се мразят десетилетия напред“.

Още по темата

„Нашата стратегическа цел е влизането на РСМ и Албания в ЕС. И вие тук младите хора трябва да направите всичко възможно поколенията, които са сега, следващите поколения да не се намразят. Радев раздели държавата ... сега раздели народа и по темата Северна Македония“, подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

„Започваме от рамката и затова направихме Договора за добросъседство. До този момент аз мисля, че ги лъжат, но да изчакаме Европейския съвет, който ще е 24-25 юни. Преди това е срещата на НАТО. Там дано имат куража и уменията да проведат преговорите, които да направят двата народа на тези две съседни държави най-приятелски“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че през последните 4 години, докато ГЕРБ е бил на власт, България беше фаворитът на Балканите.

„Ние бяхме водеща сила на Балканите. Сега политиката, която се води, ще ни направят да се смразим, да се мразим. След това за какво ще са ни европейските проекти? Влизаш в една държава, която не те обичат. Затова ние със Зоран Заев се опитваме да направим така, че именно отдолу нагоре да тръгнат нещата“, каза бившият премиер.

Борисов подчерта, че историята е важно нещо, но нека да оставим историците да се свършат работата.

„Имаме Договор за добросъседство. Това е най-важната точка. Така се е създал и ЕС – от най-враждуващите държави - Франция, Германия, Великобритания. Вие няма да се подвеждате по омразата на Радев, която той насади в народа“, призова Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
От кога партиен секретар,има право,да коментира международни политики.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този психопат явно още се изживява като премиер. Явно има халюцинации и личностно разстройство. Няма ли да го прибират в психиатрията и да го лекуват.
70
3
 
10
 
! Отговори
,,човекът,, преди 2 години
със своите конклудентни изказвания все повече демонстратира простотията си , дори и събраните от него слушатели не му вярват.няма ли кой да му каже да спре-смешен е
69
3
 
17
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Република Северна Македония ще напада България ли ? За това ли този договор с тях за добросъседство бил най-важен. Бойко Борисов да си разправя историите на младите герберчета, а не да занимава хората с глупостите си.
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ние бяхме водеща сила на Балканите." -- ти беше водещ клоун на Балканите, за което ни се присмиваха в цяла европа.
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професионалният национален предател обучава млади предателчета.
66
11
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Ще е хубаво Македония да влезе в ЕС. Тъкмо легализираха тревата и ще мога да посещавам държавата уикендите вместо да се чувствам престъпник в "напредналата" България.
65
6
 
19
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Защо редакцията занимава българската общественост с този неграмотен човечец. Той в най-добрия случай трябва да продава сладолед пред фонтаните на двореца на културата в София. Оставаме с впечатлението, че това е преднамерено.
64
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъже за Заев. Заев най-вероятно го е карал със Байда и Макарон да притискат Радев за да вдигне ветото.
63
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не показвайте повече Бойко че му пада рейтинга и ще загуби изборите
62
2
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Най- важни са българските интереси. На никой не му дреме за добросъседство с хора които се отричат от гена си. Да признаем нещо на тези, значи ние да се отречем от това което признаваме.
61
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни трябва договор за да ни уважават Македонците.ГЕРБ и ВМРО направиха така ,че Македонците да ни мразят.А иначе нашата омраза към Македонците е по-голяма,защото тя беше създадена целенасочено за последните 30 години и най-вече в последните 10.По нашите медии пускаха само лоши новини за Македония.Най-много се усили кампанията анти-Македония след ветото.ГЕРБ ежедневно ,чрез медиите пускаха манипулации и лъжи.Но това е единствено заради ПУТИН.Той плаща и в двете държави за наличния резултат.
60
6
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ОТ ГЛУПОНТИИТЕ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ???
59
4
 
16
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Винаги съм поддържал позициите и на предходното правителство като принцип, но не и като тактика. Как не го е срам Борисов да говори сега всичко това, след като в момента сме стъпили на един калпав договор, наследен от него и на червени линии, начертани от 44-то НС. Не му прави чест да ги говори сега тези неща точно по македонския въпрос. Каква рамка е оставил - неработеща. Историческата комисия буксува, защото е сбъркана изначално като идея и цели за постигане.
58
5
 
30
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Абсолютно убеден съм, че комсомолците от ГЕРБ нямат идея нито от история, нито от национална идея, нито някакъв усет или чуество към Македония. Те са просто подрастващи партийци. Идеологията на ГЕРБ е единия гол келепир и нищо друго.
57
5
 
15
 
! Отговори
Герберите преди 2 години
Направиха всичко, за да ни намразят до крайна степен. По-нататък война и аншлус.
56
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак със статия от сбирката на анонимните aлкoхoлuцu ни занимават!А трябваше водещия на мероприятието вече да е в затвора.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има договор и има комисия, но не те искат да преговарят и само тупат топката.
54
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че ни мразят не е важно. Те ни мразеха и при Борисов и ни показваха среден пръс. Ако НАТО ни притискат, България трябва да излезе от НАТО.
53
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анти Герб не значи анти ЕС. Напротив тоя нарцис ни вкара в списъците редом със Латинска Америка. Срам за ЕНП. Срам за Американските му рабодатели. Май в АЛДЕ са по свестни.