Щетите и нарушенията в МК - огромни, бюджетът - на привършване

Трябвало да се внимава как се разпределят субсидиите
Обновена: 13 юни 2021 14:56 | 13 юни 2021 14:30, Камелия Цветанова
200
Щетите и нарушенията в МК - огромни, бюджетът - на привършване
Снимка: БГНЕС

Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат да бъдат обработени. Листът с нарушения е огромен, това е смайващо. Към мен има страшно много оплаквания във всякаква форма, но не съм способен да помогна на всички, каза пред БНР проф. Велислав Минеков, служебен министър на културата.

Още по темата

По думите му бюджетът на министерството "скоро ще приключи", а има опасност през него да трябва да се плаща заради злоупотреби с европейски средства.

"Строителство върху оригинални останки е повече от кич, това е унищожение. Какво правим със средства, унищожени от нашия бюджет за глупости?", коментира Минеков.

"Имам няколко основни задачи, ще се справя с тях. Включително и с инициативни комисии за преглеждане на действащи закони и предложения за техните промени - Закон за културното наследство, Закон за авторски права, Закон за радио и телевизия. Министерството трябва да внимава кому и как разпределя субсидиите. Там е една от серията нещастия", посочи той.

Според него "нещо неприятно става в СЕМ".

"Това е странно създание, задължено да работи в името на управляващите, в името на тези, които стоят на политическия връх", каза министърът.

В предстоящата седмица Министерството на културата организира дискусия за държавата и медиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
Както обикновено, нито един коментар по съдържанието на статията.
166
1
 
6
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Срамота, човек станал министър на културата след като хвърлял яйца и домати по паметници на културата, издигсщ бесилки и носещ ковчези , да говори за култура и промени в нея! И не може завършил специалност заради баща си , да разбира от всичко! Но какво да се прави , това е повелята на избрания от Кремъл Радев-всичко предишно да се руши и унищожава , независимо от ценноста!Жалко , много жалко кой ще спечели "съревнованието" между Минеков , Рашков и Кацаров!
165
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го направиха министър му връчиха 3 плика. А той попита : За какво ми са тези пликове. Отговориха му като не знаеш какво да правиш отваряш ги по ред на номерата. Минеков отвори 1 плик , в който пишеше: "Плюй по- предишния министър, колкото повече, толкова повече".Като любопитко, решил да отвори и другите 2 плика. Във втория пишело: "Като не става с първия, почни да правиш реформи,колкото повече, толкова, повече" А в третия пишело: "Подготви три плика"
164
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След шоуто на мая и шоуто на Рачков, шоуто Минеков продължава. Този е комунист паракселанс.
163
8
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Типичен алкохолик. По воднистите очи и торбичките се познава. И никаква работа не върши. Всичко което прави е да плюе по предишните. Така и мен могат да ме назначат в което и да е министерство, дори да нямам никакъв капацитет. Само ще плюя предишните и нищо няма да правя, за да не сгреша нещо...е, и ще открадна каквото има останало от бюджета и ще кажа че предишните са го откраднали....ахахахаха :))) Това правят сегашните фигурантчета
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 153. 0. Някак на нула се римуваш, ама научи малко граматика! Притиснително се пише притеснително - идва от притеснение, а притискането си го остави за вкъщи!
161
1
 
6
 
! Отговори
Е преди 2 години
Как па тъй, след година и нещо пандемия, и някакво си там ''крадливо'' правителство, бедна България все още има пари в бюджета, някой замисля ли се !
160
10
 
6
 
! Отговори
Виц на деня преди 2 години
Двама канибали вьртят гербераст на шиш - единия вика не го вьрти толкова бьрзо , няма да се испече хубаво а другия отговаря - като го вьртя бавно краде от дьрвата
159
1
 
4
 
! Отговори
Й.Ходжаков преди 2 години
Някой ще ми обясни ли защо гледам едно и също по 1ви и 3ти канал на БНТ?
158
4
 
22
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Велислав Величков Минеков.... син на Величко Минеков(роден ceлDяk, приближен особено на бай Тошо) и този ще "оправя културата"!!!
157
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков, кажи как като малък си играеше в резиденциите на Тато?
156
3
 
19
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
А бе, има ли истински журналисти в България ? Един комунистически ги сравнява със земята , а те си траят като уплашени мишки скрити! Явно не владеят словото , за да се защитят! Явно са недоучени ! Явно са ги учили комунистически учители! Жалки са ! Безпомощни!
155
5
 
3
 
! Отговори
мда преди 2 години
опера Русе удари ли над 12 милиона задължения? Ама администрациата и да видиш.
154
4
 
15
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Този от най тъпия културоген на държавата се пробва да бъде и банкер ,дай на *** и злобен ***власт и му гледай сеира ,жалко ,че за сметка и от джоба на народа.
153
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
червените гадове описват апокалиптични картини, за да си крадат на воля.
152
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На *** баща му е склуптор и супер комунистическа червена номенклатура на Тодор Живков.Правил му е паметници и за това е народен представител в НС при Тодор Живков.*** е следвал на запад по Тошово време- как става това ?
151
4
 
38
 
! Отговори
0 преди 2 години
Този старчок ли е носител на новото и промяната - не не и не. Вместо млади хора с идеи се лансират червени злобни старци - адски притиснително.
150
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта ги е избирал на конкурс... От калпав, по-калпав и т.н. Все крастави магарета.
149
2
 
29
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Остава до края на годината, да свърши и валутата в БАНКИТЕ....ХА,ха,хаааа
148
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щетите са само за Радев. Колкото повече си отваряте плюювалника-толкова повече затъва вожда ви Радев. Още 2 пъти излез да се зъбиш на журналисти и Радев е политическитруп.