Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството

Министрите заварили хаос в изпълнителната власт
575
Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния премиер Стефан Янев има съпротива срещу действията на служебното правителство.

Наясно сме, че тези трудности са резултат от едно системно мислене и правене на политика по един определен начин в един определен период от време- това, което наричаме преход. Разбира се, има хора, които са доволни, има хора, които са недоволни. Според мен, повечето български граждани са недоволни, защото на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние сега се опитваме да подобрим начина на комуникация. Да подобрим комуникацията между властите и институциите, така че това да бъде в интерес на хората, каза министър-председателят пред Дарик радио.

Още по темата

Дръжавата трябва да осигурява сигурност, справедливост и възможност на гражданите да благоденстват. Държавата е държава тогава, когато се стреми да осигурява тези три неща, обясни Стефан Янев.

По думите му, служебното правителство е заварило един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-добрия начин да оправим това. Но за съжаление възможностите и времето са ни малко, но се надяваме този процес да продължи и в близките години, каза служебният премиер.

За два месеца не можем да променим управлението, посочи той.

По повод борбата с корупцията и ефекта на санкциите по „Магнитски“, Янев коментира, че българските граждани са наясно с проблемите с корупцията и проблемите в публичния сектор.

"Ние трябва да защитим нашите фирми да попаднат в секционен режим", каза още той и изрази радост от указанията на БНБ. В това действие виждам отражение на нашата мотивация, на изпълнителна власт да вземем мерки. Както решението на МС, така и решението на БНБ, завършва с призив към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени включително на законодателно ниво, коментира Стефан Янев.

Според него, на този етап няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система.

За трансплантациите в болница "Лозенец" Янев каза, че сигналите за нередностите са били подадени на политическото ръководство още през февруари. И не само че не е направило нищо, но дори е препотвърдило мандата на тогавашния директор на болницата.

България ще я има, когато има почтени хора, които мултиплицират тази почтеност, заяви още служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари