Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството

Министрите заварили хаос в изпълнителната власт
575
Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния премиер Стефан Янев има съпротива срещу действията на служебното правителство.

Наясно сме, че тези трудности са резултат от едно системно мислене и правене на политика по един определен начин в един определен период от време- това, което наричаме преход. Разбира се, има хора, които са доволни, има хора, които са недоволни. Според мен, повечето български граждани са недоволни, защото на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние сега се опитваме да подобрим начина на комуникация. Да подобрим комуникацията между властите и институциите, така че това да бъде в интерес на хората, каза министър-председателят пред Дарик радио.

Още по темата

Дръжавата трябва да осигурява сигурност, справедливост и възможност на гражданите да благоденстват. Държавата е държава тогава, когато се стреми да осигурява тези три неща, обясни Стефан Янев.

По думите му, служебното правителство е заварило един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-добрия начин да оправим това. Но за съжаление възможностите и времето са ни малко, но се надяваме този процес да продължи и в близките години, каза служебният премиер.

За два месеца не можем да променим управлението, посочи той.

По повод борбата с корупцията и ефекта на санкциите по „Магнитски“, Янев коментира, че българските граждани са наясно с проблемите с корупцията и проблемите в публичния сектор.

"Ние трябва да защитим нашите фирми да попаднат в секционен режим", каза още той и изрази радост от указанията на БНБ. В това действие виждам отражение на нашата мотивация, на изпълнителна власт да вземем мерки. Както решението на МС, така и решението на БНБ, завършва с призив към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени включително на законодателно ниво, коментира Стефан Янев.

Според него, на този етап няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система.

За трансплантациите в болница "Лозенец" Янев каза, че сигналите за нередностите са били подадени на политическото ръководство още през февруари. И не само че не е направило нищо, но дори е препотвърдило мандата на тогавашния директор на болницата.

България ще я има, когато има почтени хора, които мултиплицират тази почтеност, заяви още служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, нямаше ли друга дума в речника, че точно съпротива си казал? Това е военното ти въображение. Сега не си военен. Но явно Хунтата сте вие. Какво съпротива те гони? Не дърпай дявола за опашката и внимавай какво си пожелаваш защото скоро може и да видите истинска съпротива като продължавате с издънките. Съпротивата през Втората световна война е наименование за организираното по страни движение, включително с въоръжени сили. Голям залък хапни, голяма дума не казвай!
361
3
 
5
 
! Отговори
И преди 2 години
Все пак най-накрая я видя, заслужава похвала и поощрение !
360
3
 
13
 
! Отговори
Споко главоч! преди 2 години
Идват дъждове, ще има язовири за източване.
359
0
 
21
 
! Отговори
Тцтцтцтцтцтц преди 2 години
Не думай. Да не са очаквали всенародни тържества....
358
2
 
27
 
! Отговори
И тоя преди 2 години
Дрънка каквото му напишат. Трудно се издържа да го слушаш и две минути. Скука, предвидимост, клишета, липса на собствена мисъл.
357
5
 
25
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Янев , бързо хващай под ръка московската марионетка ,наречена сполучливо Фигурант и се изнасяйте в Москва , защото наесен ще видиш и разбереш какво е съпротива ! Не дърпай дяволето за опашката, нямаш толкова интелект !!!
356
3
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Кьовеши беше първата , която официално припика мераците на Фигуранта да се откопчи от разследване наесен! Фигурантът получил нервен срив след отказа на Кьовеши да се срещнат! Той знае, че тя знае , че Гешев знае за какво наесен ще има перкане през кокалчетата!
355
5
 
31
 
! Отговори
Партизанин преди 2 години
Каква съпротива видя , бе , Янев ? Кьовеши направо ви хвърли в нокдаун с Фигуранта ! Какъв нокдаун, тя ви се изпика насред България , заедно с вашите платени проституиращи ! Казала е : "Аз с престъпници нямам какво да си говоря!" Хе,хе! Спомнете си как страшно погледна Кьовеши когаро каза, че разни политици изобщо да не и се обаждат ! И отсече, че на прокурор НИКОЙ не може да се бърка !
354
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да поздравите Бойко Борисов за рождения му ден?
353
2
 
26
 
! Отговори
до 365 преди 2 години
Подслушванията ги правят Радевистите. Веселина Томова е бясна побесняла. От утре я закачали на външно с подслушване: "Сто външни да ми пратиш, все ми е тая, но това Е ПОЗОР, КАКТО ЗА ТЕБ, РУМЕН РАДЕВ, ТАКА И ЗА НАЗНАЧЕНОТО ОТ ТЕБ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО И СПЕЦ.СЛУЖБИ!Ако и сега кажеш, че това е манипулация на АФЕРА, извикай Бойко Рашков, Цветан Китов, шефът на ДАНС и ги питай от утре ЖУРНАЛИСТКАТА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА ПОСТАВЕНА ЛИ Е НА ВЪНШНО И ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА!" Тея са агентура отвсякъде.
352
3
 
32
 
! Отговори
Всеки да помисли преди 2 години
Кои иска да го управлява.Да при ГЕРБ се краде, но и нещо се прави добро за България.Другите партии без изключение могат само да крадат и нищо добро от тях не се вижда.Така, че за ГЕРБ на принципа ела зло, че без теб по зло.
351
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Корни приватизациятаНапротив, аутсайдерите и чалгарите харесват Бойко Борисов. Интелигентните и образование хора харесват Румен Радев. Знам, че ще те заболи от истината, но го преглътни.
350
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, какво стана с подслушванията, нали ти твърдеше, че си разбрал от медиите, че имало подслушвания?Може ли да се излагаш толкова да чакаш на медии да ти казват има ли подслушвания или не?
349
1
 
29
 
! Отговори
Андреев преди 2 години
Г,син Янев, къде го видя тоя хаос ,бе ?! Напротив ваша милост и тия дето ви ТУРНАХА за два месеца СЪТВОРИХТЕ ХАОС ! И сега масово търсите ПОД ВОЛА ТЕЛЕ ?! Къде са ви документираните факти,а не "чухме оттук-оттам ","оплакаха ни се " "имаме сигнали,че.." Цялата ви работа е ала-бала ! Остава ви още един месец плюене,храчене и да сътворя вате ваши те пошли компроматчета ....Къде я видяхте съпротивата - съботажи ли има, стачки ли има,шумкари в горите ни ли има ?!Слезте на земята!!!
348
1
 
13
 
! Отговори
Македония преди 2 години
Падна от Австрия. А тоя е скучен.
347
2
 
27
 
! Отговори
Съпротива преди 2 години
Повсеместна съпротива трябва да има срещу диктатурата на Румен Радев! Навсякъде и във всичко - не плащайте данъците си, забавете плащания, отложете големи покупки.Нека Радев и неговата мижитурка Янев останат без пари и приходи в бюджета!
346
1
 
29
 
! Отговори
до 359 преди 2 години
Точно така. Но Нинова едва ли ще има внучета българчета защото снаха и е корейка. Рафи живее с корейката след като го изучи мама за 400 000 щ.д. Дори лъжеше години, че маминото детенце е на стипендия там. Но Бъркли пари на чужденци не дава. От къде е изкопала mаmа 400 000 щ.д да изучи детето не е ясно. Не е ясно и защо касата на БСП е празна, а тока и наема не са платени.Не е ясно и как купува 8 чифта златни очила от магазина на Витошка като е лидер уж на работоническата партия? Неизвестни много
345
3
 
10
 
! Отговори
Дрейк преди 2 години
До До Анонимен 346Защото подгони бандитите и Черепухата ли, а също обеща да провери криминалната приватизация.
344
5
 
33
 
! Отговори
Дрейк преди 2 години
Това са червени реваншисти, които гледайки как се строят магистрали и метро, изпитваха ужас как европарите се използваха по предназнанчение. Корнелина каза: "Те харчат парите на нашите деца", имайки предвид децата и внуците на БСП и производните им жалки червени партийки.
343
1
 
34
 
! Отговори
до 341 преди 2 години
Генерале, марш ще викаш на кокошките си! Това не ти е 1944г. да третираш жените като стадо овце в кухнята! За това ви ненавиждат хората. Комунист от където е минал дори трева не никне.