Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството

Министрите заварили хаос в изпълнителната власт
575
Стефан Янев видя съпротива срещу действията на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебния премиер Стефан Янев има съпротива срещу действията на служебното правителство.

Наясно сме, че тези трудности са резултат от едно системно мислене и правене на политика по един определен начин в един определен период от време- това, което наричаме преход. Разбира се, има хора, които са доволни, има хора, които са недоволни. Според мен, повечето български граждани са недоволни, защото на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние сега се опитваме да подобрим начина на комуникация. Да подобрим комуникацията между властите и институциите, така че това да бъде в интерес на хората, каза министър-председателят пред Дарик радио.

Още по темата

Дръжавата трябва да осигурява сигурност, справедливост и възможност на гражданите да благоденстват. Държавата е държава тогава, когато се стреми да осигурява тези три неща, обясни Стефан Янев.

По думите му, служебното правителство е заварило един хаос в много сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-добрия начин да оправим това. Но за съжаление възможностите и времето са ни малко, но се надяваме този процес да продължи и в близките години, каза служебният премиер.

За два месеца не можем да променим управлението, посочи той.

По повод борбата с корупцията и ефекта на санкциите по „Магнитски“, Янев коментира, че българските граждани са наясно с проблемите с корупцията и проблемите в публичния сектор.

"Ние трябва да защитим нашите фирми да попаднат в секционен режим", каза още той и изрази радост от указанията на БНБ. В това действие виждам отражение на нашата мотивация, на изпълнителна власт да вземем мерки. Както решението на МС, така и решението на БНБ, завършва с призив към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени включително на законодателно ниво, коментира Стефан Янев.

Според него, на този етап няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система.

За трансплантациите в болница "Лозенец" Янев каза, че сигналите за нередностите са били подадени на политическото ръководство още през февруари. И не само че не е направило нищо, но дори е препотвърдило мандата на тогавашния директор на болницата.

България ще я има, когато има почтени хора, които мултиплицират тази почтеност, заяви още служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които пожелават успех на Радев и служебното правителство да изгледат записа и да видят наживо как президентския съветник Пламен Узунов взима пари в плик от митничар и после да дрънкат срещу ГЕРБ.
341
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиперактивните, неокомунисти и натегачи, се провалихте, още преди, да сте започнали. Омръзнахте с вашите лъжи, още в началото. Всички сте фейк, мислите само за себе си. Чао!
340
1
 
32
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Що да не би да сте видели партизани и Горяни ? Мая картечарката ли ви уплаши и саботира.С конкурс за *** ли събира Радев това служебно правителство,все е било но толкова залющен народ не съм виждал .и който не е гласувал за ГЕРБ сега ще ги подкрепи.
339
35
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 351 преди 2 години
Успех на президента Радев и новите министри............няма да им е лесно в борбата срещу олигархията и мафията, подкрепяни от ГЕРБ и ДПС!!!
338
18
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Работа,работа ,работа.......пачки,пачки,пачки
337
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу едноличната диктатура на фигуранта Радев и двойния фигурант как му беше името.
336
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А хората на Радев те богоизбрани ли са? Над закона ли са?
335
0
 
25
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 2 години
Я пък тоя, все едно той не е част от прехода.
334
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, и колко се вдигна стандарта на живот на българите след като дойде това служебно правителство?
333
26
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 346 преди 2 години
БГ-прокурори са некадърни и излълняват политически поръчки...........това е ясно..............за 30 години един мафиот няма в затвора............тръгнали да се занимават с хората на Радев.................Главния прокурор - Каскета да се маха, никой не го иска!!
332
25
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 344 преди 2 години
Комисионните за самолетите ги взе Каракачанов-Шкембе войвода............защото България купува американски самолети, а не шведски...........................разбра ли?
331
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без избори може само във Венецуела, марш там!
330
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и без избори.............аз харесвам служебния кабинет...........да си командват!
329
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега виждаме другият диктатор, който взимаше комисионни от Грипен, който назначаваше любовницата си на два договора, който назначи човек разследван за укриване на 6 млн лв ДДС за шеф на НАП.Диктатор, , чийто съветник е разследван от прокуратурата за корупция и който вчера на запис се вижда как взима от известен корумпиран митничар торба с пари.Този дикатор ще бъде свален!
328
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ............гадове за единно разграбване на България................да се махат веднага от всички възлови места в мининсерства и агенции, от цялата държавна администрация.............тия са крадци и некадърници!!!
327
26
 
3
 
! Отговори
До Ол преди 2 години
1.Всеки е невинен до доказване на невинното, крадците от ГЕРБ бяха 11 години на власт, но се надявам да напълнят затворите!2.Чистки трябва да има................не може крадците от ГЕРБ да командват още 10 години!!!
326
11
 
1
 
! Отговори
До българка 331 преди 2 години
Ама ти нищо не разбираш от политика.............марш в кухнята да наготвиш една манджа на мъжа си...............политиката не е лъжица за твоята уста!!!
325
3
 
18
 
! Отговори
Ол преди 2 години
Защо си траем и коленичим пред тези престъпници?Защо гледаме безропотно как източват банковата ни система под прикритието на думата реформа?И Жан Виденов так говореше за реформи.Вижте колко са високи цените в момента. Защо този *** Янев не коментира този въпрос ами се занимава с политически чистки?
324
20
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 333 преди 2 години
Имаше един диктатор...........който си криеше златните кюлчета и пачките евро в нощните шкафчета..............но всяка диктатура си има край!!!Новите министри са умни, образовани на Запад и в САЩ.............успех на тях и на президента Радев!!!
323
23
 
4
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
Аз също съм доволен от служебното правителство!!!Да са живи и здрави и да си свършат докрай работата..............успех !