Нинова: Наш приоритет са работни места и по-високи доходи

Без развита икономика няма пари за социална политика
14 юни 2021 16:38, Анисия Иванова
50
Нинова: Наш приоритет са работни места и по-високи доходи
Снимка: БСП

Приоритетите на БСП са мерки от държавата в помощ на хората и бизнеса, които създават условия за откриване на работни места и високи заплати, каза Корнелия Нинова при среща с работодателски организации.

Лидерът на БСП се срещна с всички работодателски организации по тяхна покана - Асоциацията на работодателските организации (АОБР) и включените в нея Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара - Съюз на българския бизнес (БСК), Българската търговско промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова изтъкна и стремежа на левицата да намали административната тежест за бизнеса. Като едно от решенията Нинова посочи електронното управление, което да облекчи фирмите и гражданите и даде пример с предложените от БСП електронни регистри. “Те ще намалят и корупцията и ще сложат край на административния, икономическия и политически рекет над фирмите. Належащо е  ускорено въвеждане на електронно управление и трайно и непротиворечащо си законодателство“, каза още председателят на БСП.

Нинова бе категорична, че е необходимо да се създаде възможност за отглеждане на кадри, започващи още от средното и висшето образование. Тя подчерта важността от стратегическо обвързване на образованието с икономиката: “Нуждите, които те имат от определени специалности да бъдат залагани в средните и висши училища. Да бъдат държавна грижа и да са държавна поръчка, и младите хора веднага, когато завършват, да намират работа в българските предприятия“.

Като друга важна тема Корнелия Нинова открои и въвеждането на Плана за възстановяване и устойчивост. Тя подчерта, че от него ще зависи развитието на страната ни в следващите 10 години.

“Поехме ангажимент за дългосрочно сътрудничество по отношение на антикризисните мерки, от които  бизнеса има нужда, за да се стабилизира и да започне растеж. Тези мерки ще са насочени в две места - запазване на работни места, разкриване на нови такива, гаранция за доходите на хората, но и преки стимули за развитие на бизнеса - пряка помощ от държавата в различни посоки, така че да помогнем и на хората, които пострадаха от кризата и в помощ на бизнеса, който  трябва да гарантира ръста на  брутния вътрешен продукт и развитието на икономиката”, поясни Нинова.

"Оставаме в траен диалог и занапред, за да бъдем взаимно полезни с обща цел - развитието на икономиката и след това възможност за развитие на социални политики, които за нас като партия си остават приоритет.”, завърши Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
7
 
! Отговори
Фхп преди 2 години
Тоя пак е объркала партито, проблемът не е в заплащането или липсата на работа, ами в липсата на кадри, та дори те и неквалифицирани
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При БСП е само глад, беднотия, фалити, миззерия и безработица!Тая кого лъже ?
21
1
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Тая *** лъже както диша
20
1
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Тая пак се изка с поредната лъжа.Вече ми е смешна.Интересно с тия лозунги
19
2
 
15
 
! Отговори
СЕЛЯК преди 2 години
ОСНОВНИЯ ПРИОРИТЕТ Е ВЪЗМОЖНО НАЙ БЪРЗОТО ВИ РАЗКАРВАНЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО ,АКО НЕ ГО СТОРИТЕ,ТО НЕИЗБЕЖНО ЩЕ СЕ СЛУЧИ!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия направо са безмислени.Другите поне имат кауза - крадене на европейски пари.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата всичко ще прави ,и деца ли като в оня стар виц.***,за нищо не ставате.Да забатачите,да разрушите да,в това сте майстори с повече от стогодишна история.
16
1
 
10
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Нинка се цунка с Бочи...
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не инвестира при комунистите освен Китай.
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова се чуди какви лъжи да хвърля в медийното пространство, та някой ментално ограничен да гласува за БСП.
13
1
 
23
 
! Отговори
аз преди 2 години
Как? С неграмотна работна ръка ли ще повишите доходите или може би с тая неграмотна работна ръка ще привличате инвеститори?
12
2
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Тази пък и тя, то на всички партии ви е приоритет уж тези неща, ама все нищо не се случва. Единствената функция на комунистите от бсп е комунистите от герб да ги сочат като лошите комунисти които фалират държавата ако не се гласува за комунистите от герб които пак фалират държавата! Няма ли да се закрие вече тази сбирщина от национални предатели. Уж леви и уж десни, а реално все комунисти от БКП сте всичките!
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помним 95/96. Не се притеснявай, всяка година наалявате прогресивно.
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо *** какви по високи доходи ***. Ти пазаруваш ли в магазините *** Бабо. Вече с 50 лв немога да купя продукти за една вечеря да сготвя за 5 човека. Семейството ми тотално гладува. А монополистите ми взимат една четвърт от заплатата за сметки. Това нее пазарна икономика това ограбваща икономика. Не случайто бай Тошо им беше стъпил на врата на търговците защото знаеше че ако ги отпусне ще си правят каквото им е кеф. Затова при него имаше планова икономика. А не Мутренска.
9
4
 
20
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Забелязвате ли, как всички медии мълчат за Чал"гаря! Искат тихомълком да ни го пробутат...докато всички се карат, виждаш ли ,той бил "различния"! Ей сега ще им се вържем...
8
2
 
24
 
! Отговори
Оцелял преди 2 години
За това ли е сложила на първо място в листите професора по фалитите, Румен Гечев! Той със сигурност най-бързо ще ни оправи!
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жата прелива от празно в пусто
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги избирайте тия дърти комунисти!!!
5
4
 
21
 
! Отговори
ЗАЩО НЕ ВИ ВЯРВАМ преди 2 години
ПРИОРИТЕТИТЕ НА ПАРТИЯТА НА МИЛИОНЕРИТЕ ДА НАПРАВЯТ ВИСОКИ ДОХОДИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ- Я ДА ВИДИМ- 1995/97Г МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ- 1.8ДЛ, 2008Г- 180ЛВ, ПРИ ГЕРБ- 650ЛВ.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради такива като Корнелия, изпъкват и успяват такива като Борисов. Може ли такава калпава опозиция? Стегнете се бе!