Нинова: Повишаването на доходите е основен приоритет на БСП

Председателят на левицата проведе среща с КНСБ
15 юни 2021 16:15, Анисия Иванова
71
Нинова: Повишаването на доходите е основен приоритет на БСП
Снимка: БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе среща с КНСБ. Двете страни обсъдиха предизборната програма на левицата и Меморандум на КНСБ за социално-икономическо развитие на България 2021 - 2025 г. Участниците в срещата се обединиха около необходимостта  от провеждане на целенасочена политика за повишаване на доходите.

"Борбата с неравенствата, бедността и демографската ктастрофа са абсолютен приоритет за нас. В следващия парламент ще внесем конкретни предложения в подкрепа на младите семейства, децата и пенсионерите." заяви Корнелия Нинова. Те обхващат необлагаем минимум от 500 лв. за всяко дете на работещи родители. Помощ за раждане в размер на 6500 лв. на дете на родители, които са работили и са си внасяли осигуровките последните 2 години, безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за деца до 14 години.

"За възрастните хора отново ще се борим за преизчисляване на пенсиите и за намаляване ставката на ДДС на лекарствата на 9%. Предвиждаме мерки за повишаване на заплатите, така, че да няма работещи бедни"., подчерта лидерът на БСП.

Двете страни обсъдиха нуждата от реформи в здравния сектор, ВИК сектора, транспорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
kk преди 2 години
И кой ще плаща тези 'социални благинки'? Малкото останали работещи?
16
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
Вчера писах и пак ще пиша същото - С неграмотна работна ръка ли ще повишават заплатите или с таз работна ръка ще привличат инвеститори?
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ту работи за доходите на 50 годишните ченгеджисти за сметка на тия които произвеждат нещо .Комунизма възниква като работническо движение а БСП и профсъюзите го изродиха в службогонско движение. Кво точно иска БСП за производствения сектор не е ясно. Ясно е само че тези хора трябва да дават за лекарства за ранни пенсии за службогонци дупитати усвояване и кво ли още не .Ами нали ще изчезнат тия даващите и кой ще ги храни по хранилките тарикатите ?
14
0
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Да де. Ама само на вас ли?
13
1
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Няма нищо безплатно. Тези пари идват от данъците на работещите. Като ми сложат необлагаем минимум, просто ще зарадват сивата икономика. Не можеш да налагаш на частник колко за плаща, това не ти е държавна фирма. Единственият начин да се увеличават заплатите е нулева безработица и премахването на 90% от специалностите във висшето образование. Трябва да се прехмахнат всички социални, правни и икономически специалности и да се изучава само инженерство, медицина и програмиране.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по добре да пише като заглавие:повишаването НИ на доходите е основен приоритет на БСП.
11
2
 
9
 
! Отговори
NZ преди 2 години
Аз помня как ги направихте преди по 15 000, при 3 000 за долар.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ЗНАМ АМА ГЕЙ ПРАЙДА СЛОЖИ В МАЛКИЯ СИ ДЖОБ ВСИЧКИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПАРТИИ УСТРЕИЛИ СЕ КЪМ ВЛАСТТА С ТОВА МНОГОХИЛЯДНО ШЕСТВИЕ...А ДРУГАРКАТА НИНОВА НЕ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ И ДЕСЕТИНА БАБИЧКИ ОТ КВАРТАЛА НА СВОИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ А КАМО ЛИ ДА НИ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другаря Румен Гечев професора по фалитите на банки,а от там и на цялата държава ще ни вдигал доходите,ха-ха...тея комунисти мръсни срама нямат.
8
1
 
13
 
! Отговори
Вейхайвей преди 2 години
Другари, с вас дори и в ада не бива да се ходи. Че и за доходи ми говорите.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, извинявай ама Бате Им Бойко увеличи заплатите на българите на 1400 и повече пари на тях не им трябват.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Гечев,Румен Гечев,Румен Гечев той може,той направи заплатите по 18 000лв и ако му дадем пак ще ги направи.
5
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 години
Всички обещават едно и също, казват това, което хората искат да чуят. Затова така наречените предизборни кампании са безсмислени.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този приоритет го слушам от 90-те, когато бях на 20.За това време три пъти губих спестявания, работих все на минимална заплата от немай къде и се поболях! Винаги при управление на БСП.Вече минах 50 и ми е на оная работа за приоритетите на Нинова!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, ние знаем, че вашите доходи са ви приоритет, а нашите ?!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Гечев ли ще ни вдига доходите дето ги направи 5$ на месец преди години,тоя некадърник как не го е срам да се появява по телевизията.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От комунист "доходи"?? Аре бегай и си заври доходите където слънце не изгрява.