Радев с най-висок рейтинг, след него Манолова и Трифонов

Служебният кабинет спечелил доверието на почти всеки втори
400
Радев с най-висок рейтинг, след него Манолова и Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като цяло, оценките за работата на служебното правителство са преобладаващо позитивни и силно контрастиращи на фона на оценките на предишното правителство.  Вероятно, действията на служебното правителство по ревизия на предходната власт силно са се отразили и на оценките за главния прокурор Иван Гешев, както и на рейтинга на бившия министър председател Бойко Борисов.  Това сочат изводите от национално представително проучване на „Медиана“.

45% от анкетираните смятат, че работата на служебното правителство вдъхва доверие, докато на обратното мнение са 27 на сто. Оценката към кабинета Янев е положителна за разлика от това към последното правителство на Бойко Борисов, от което  62% признават, че са разочаровани.

Още по темата

Президентът Румен Радев се радва най-висок рейтинг. Доверие в работата му има 56% от анкетираните. На второ място се нарежда Мая Манолова с доверие от 30%. Трети е шоуменът Слави Трифонов с 29% доверие.
Работата на лидера на ГЕРБ одобряват 26% от участвалите в проучването. Доверието в червената шефка Корнелия Нинова е 25%, а това в лидера на ДБ Христо Иванов -20%.

Проучването тества и отношението към главния прокурор Иван Гешев. Според 52% той не работи добре и трябва да бъде сменен.

Друг извод от изследването е, че се очертава сериозен проблем с ваксинацията срещу коронавируса. Над 40 % от пълнолетните у нас не възнамеряват да се ваксинират, а още 29 % се колебаят дали да го направят. Остава да се надяваме, че нова вълна на корона епидемията няма да пришпори процеса на ваксинация.

******

Изследването е проведено в периода 10-15 юни 2021 г.  с 1008 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
2
 
1
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Тези соц. проучвания са нагласени. А и са пропуснали да отбележат, че Христо Иванов Бойкикев и той е към червената партия.
290
1
 
1
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Христо Иванов и лидер са две самоизключващи се неща!
289
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Как пък ги измислихте тия 20% за Иванов...???
288
2
 
3
 
! Отговори
До 334 поглед в бъде преди 2 години
ААА ха ха ха ха . На коя поредна доза си другарю герберски ? Радев отново ще го изберем народа за президент. Мъка ли ти е ? Между другото ще гласувам сега за Божков. Мъка ли ти е ?
287
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на служебния кабинет и на президента Радев ...............да са живи и здрави и да си свършат докрай работата!!!
286
4
 
4
 
! Отговори
поглед в бъдещето преди 2 години
На зима глад и оправдания. Догодина Радев в затвора.
285
5
 
3
 
! Отговори
Радев капут преди 2 години
Разликата между правителството на ГЕРБ и Радев е в това че правителството на ГЕРБ работи, а на Радев търси да намери нещо да се заяде. Така скоро постигнатото от ГЕРБ ще бъде похабено, а Радев пак ще се оправдава ... Обаче оправданията не пълнят чинията.
284
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този наистина си верва,радвай се още малко ти остава!
283
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво на политиците, скоро ще почнем да се мразим един друг.
282
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става извън България, протестърите не ги интересува. Македония се погрижи след май 2020 имиджът на България да се изтрие. Радев и външно спят сега, а до преди 2 месеца блокираха нормалната работа на правителството. От основен играч за Западните Балкани България беше изритана извън терена. Дори не сме поканени на следващата среща на Западните Балкани. Македония успя да настрой, заради хаосът и бездействието в България, Хърватска, Словения, Германия, Холандия и от преди 2 дни и Франция срещу
281
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво г-н.Радев,явно народа ви харесва.Честит втори мандат на първи тур.Нещата са ясни-Вие победихте!
280
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мърсотия спретнаха на Борисов. Няма друга държава, в която, като не си доволен от управлението, си намираш поп, банда истерични жени и черни пликове и ходиш пред дома на премиера. Няма друга държава, в която министър да носи ковчези. Трябва да се съберат кадри от всички клипчета с омраза и да се разпространят извън България. За да си поемат отговорността за срама Христо Иванов, Манолова и Радев.
279
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
както е тръгнало - политиците, които вкараха езика на омразата и разделението в ежедневието, са най-тачени от народа.
278
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българина е свикнал да го крадат. КТБ не стигна, искат още. Чалгата ще промени народа към добро !
277
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха , Спеца Спецов ви е с най - голям рейтинг . Хем голям бицепс , хем голям крадец. Ей такива хора ни трябват на нас , всички да ни оправят.
276
4
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Янаки Стоилов бил казал така... Стоилов е стар онанист, на такива съзнанието се размътва, гледат като ударени или ошашавени. Простено му е.
275
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОВЕРКИ ОТ ХУНТАТА НА РАДЕВ- МИНИСТЪРЪТ НА ПРАВОСЪДИЕТО- ГЕРБ СА НАРУШАВАЛИ ЗАКОНИТЕ ЗАКОННО....ЕТО ЗАТОВА,ЗАЩОТО ЦЕЛИЯТ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ Е ИЗГРАДЕН ОТ ЧЕСТНИ И МОЖЕЩИ ХОРА , ТЕ СТИГНАХА ДО ТОЯ ИЗВОД НАПРАВЕН ОТ ЯНАКИ СТОИЛОВ ПРЕД БНТ- ПО ВЕЧЕРНИТЕ НОВИНАРСКИ ЕМИСИИ...МЪДРИТЕ ХОРА СА КАЗАЛИ- ЕЗИК МОЙ- ВРАГ МОЙ И ОЩЕ ГОВОРИ ПО МАЛКО, КАЗВАЙ ПОВЕЧЕ И ЕТО ЯНАКИ Е УНИКАЛНО МЪДЪР И УМЕН- ДА ПОВТОРИМ НЕГОВАТА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА МИСЪЛ- ГЕРБ СА НАРУШАВАЛИ ЗАКОНИТЕ ЗАКОННО....
274
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе пичове и с прякори и без да им слагате, Славчо, Маичето и джуджето генерал ще ви "резнат" зелките. То за това е тоя вой щото много има дето сте блажили тези 10 г под крилцето и с индулгенцията на Вожда Винету.
273
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога видя корумпиран политик в затвора тогава ще ме спечелят, които и да са те.
272
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъки е светлинни години по умен от Мунч .о. А тези смехотворни провокации на социолозите ,правят така ,че ГЕРБ - СДС да спечелят голяма победа...