Стефан Янев: Ако се наложи, ще има още уволнения

Той нарече досегашното управление некомпетентно и корумпирано
16 юни 2021 19:34, Нели Христова
69
Стефан Янев: Ако се наложи, ще има още уволнения
Снимка: БГНЕС

Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление Стефан Янев пред БНТ. Има елементи на дълбоко вкоренени корупционни практики, допълни служебният премиер.

Говорим за милиарди, раздадени непрозрачно и корумпирано, обясни още служебният премиер и посочи примерите дадени досега, като управлението на язовирите.

Хората излязоха на улиците, защото бяха недоволни от това управление, от начина, по който се управляват обществените средства, подчерта служебният премиер. Тези протести показаха и елемент на узряване на българската демокрация - тоест момента, в който гражданите най-после разбраха, че управлението зависи от тях, категоричен е Янев.

Самите граждани трябва да налагат своето мнение и да поставят дневния ред пред политическите партии, смята служебният премиер.

Целта ни не е само да търсим проблеми и да ги вадим. Това, което сме направили до момента е изваждане на най-големите проблеми, които са фрапиращи, обясни Янев.

Не можем да правим сравнение на политическото говорене и правене, при условие, че сме в това управление от 30+ дни. Тоест, въпросът е, че за 30 дни ние не можем да променим курса на държавата и схемата, по която работи институционалната среда, обясни Стефан Янев.

Там, където има данни за престъпления, тези сигнали ще бъдат предадени на прокуратурата, категоричен е премиерът.

За подслушванията той коментира, че тази информация по закон може да бъде предадена само и единствено в парламента на специализирана комисия.

Нашият проблем, на нашето общество е, че хората приемат управлението като нещо дистанцирано. Тази дистанцираност трябва да бъде преодоляно. Хората са факторът, който определя управлението. Те не са субект, подчерта премиерът.

Търсене на професионализъм и вършене на работа по възможно най-добрите стандарти и правила - от това се ръководим. В случая, при отстраняването на ръководителя на държавното разузнаване са нарушени принципи като спестяване на информация, обясни Стефан Янев.

Лоялността на този ръководител на служба и на всички други е само една - към държавата, категоричен е премиерът.

Конституцията е определила правомощията на всеки един служебен кабинет и ние не излизаме от тях.

Принципът за назначенията и уволненията винаги е бил един - професионализъм. Ако се наложи, ще има още уволнения, заяви премиерът.

Стефан Янев призна, че и неговият служебен кабинет прави грешки.

Разбира се, че виждаме грешки на служебния кабинет - те са навсякъде. Ние сме хора и грешим. Нашите грешки ние ги изправяме в движение и продължаваме напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вие пък сте толкова компетентни,е чак е смешно.Кой Рашков ли е капацитет или Кацаров,който май и като лекар не е работил почти,или Минеков,нищо че се води професор?Самият Янев,горкият,дар слово хич няма,като на военен освен "Кръгом марш!" друго не му се отдава много.Харвардските капацитети също не вдъхват много доверие,особенно икономическият министър.Той спокойно може са смени Славунеца в неговата тв,само на публика надува празни балони.
35
25
 
8
 
! Отговори
Точно така преди 2 години
Смачкахте ги крадливите гербери....трябваше да стане отдавна ...!!! Да видят как е ...като мачкаха обикновения българин последните години !!!! Те бяха причината да събера семейство и да емигрираме....ако получат това което заслужават...бихме се върнали обратно в родината си !!!!
34
2
 
20
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Не вие не уволнявате вие назначавате! Само да попитам избори ще има ли?
33
1
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Остана ли още някой несменен.Пощите, Консолидационната компания, Агенцията за метрологичен надзор ...
32
1
 
18
 
! Отговори
И? преди 2 години
Стефан Янев: Ако се наложи, ще има още уволненияУбу, а кога ще свършите/кажете нещо положително?
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно. Заради една такава директорка *** останах преди 6 години без работа. Добре че вече съм емигрант.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералите плашат само с уволнения, иначе правят само пушилка !
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление Стефан Янев" Ох, като чуя някой нарцис да харесва толкова силно себе си и спирам телевизора. Как се сравнява, като нищо не сме видели от него освен уволнения.
28
2
 
23
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Браво на милиционера! Те, шапкарите ни над 50-така са все с милиционерски манталитет и се кълнат най-напред в Русия. Тоя, заедно с Хасковския *** искаше да ни натресе Грипен- самолет отдавна проучен и преписан от руското разузнаване и смятан за калпав. Ама имало и комисионна от шведите .Генералът значи ,или е некомпетентен, или корумпиран, или е част от руската агентура. Също като Хасковския...
27
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се наложи и Радев да уволните. Сега щом и най- големия бос на разузнаването Атанас Атанасов казва, че Радев е агент на Кремъл ще има буря в чашата вода на Радев. Шефът на разузнаването не е от тук от там. Няма как да говори празни приказки. Знае какво казва и има доказателсва за думите си. А, честито ви промени! Сменяйте ги-те ще ви закопаят с ксалифицирана информация. За това тези хора имат мандат. Не се назначават политически. Ама като сте чок отворени-халал да са ви разкритията им!!!!
26
4
 
26
 
! Отговори
Малее преди 2 години
Тия са много гладни. Ако дойдат на власт на 11 юли ще опоскат всичко до Коледа. Продават държавни постове и хич и не се крият. Ще разпродадат и имуществото от кабинетите си канцеларските материали, дори и тоалетната хартия от склада на министерството.
25
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на служебния премиер Стефан Янев ...............не е лесно да се изправиш срещу крадците от ГЕРБ..........те са окупирали като октопод цялата държава................да се махат всички крадливи и лъжливи гербери и свързаните с тях фирми!!!
24
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теб никой не те е избирал,некадърници сте, то се вижда,, и нищо не си построил за таз държава,само си прибирал народни пари,чиските където правите от вашите пари ще плащате като ви осъдат от неправомерните уволнения с ризидинта с цялата ви хунта ,а не на хората от парите.
23
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадците от ГЕРБ.................в затвора.............скоро!!!
22
22
 
3
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
Трябва да е изчегъртат всички от ГЕРБ , трябва да се спрат кранчетата на корупцията , главния кран вече е затворен , но още изтича - тръбите са пълни . Поздравления за Премиера - здрава ръка , срещу корави престъпници .Народа очаква че Държавата ще се справи с рецидивистите , да се надяваме - очакванията са огромни - Слави Трифонов даде заявка че ще продължи промяната на България след Служебното Правителство със същото темпо .Пожелавам Успех на всички Българи - ще се справим .
21
1
 
24
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО ЯНЕВ. преди 2 години
НИЕ ПЪК , КАТО ДОЙДЕМ НА ВЛАСТ...ЗА ЕДНА НОЩ ЩЕ СМЕНИМ ЦЯЛАТА ТАЯ КОХОРТА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ.....ЗАЩОТО ВИДЯХМЕ , ЧЕ ТОВА Е "МНОГО ДЕМОКРАТИЧНО"...ХА,ХА,ХААААА......И СЪВСЕМ НОРМАЛНО!!!!!...НЯМА ДА СТЕ "ВЕЧНИ" , ДРУГАРЮ....НАЛИ ЗНАЕТЕ...??!
20
2
 
13
 
! Отговори
KАНИБАЛ.... преди 2 години
ГЛАДНИТЕ ПРАСЕТА....... НАПАДАТ..... УГОЕНИТЕ ПРАСЕТА..............................................................МНОГО ПРАСЕТА В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ, БЕ....!
19
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Стефан Янев .............100 %..............управлението на ГЕРБ беше корумпирано............ГЕРБ са най-крадливата партия,заедно с ДПС и СДС.............дано напълнят затворите хората от тия партии, където е мястото на всички крадци!!
18
1
 
19
 
! Отговори
къща за гости преди 2 години
се едно прочетох изказване на другарката импексова .
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** моля ви се, не се и съмняваме, че ще има. Белене кога ще го отварят? А може ли някой и друг виц за Резиднтчето? Току виж ни приберат на топло. Например за пурите и коняка, дето не били нам кво си, а биле съвсем законен подкуп.