БСП: Партньорството с РСМ, но над него е националният интерес

Не са налице условия за промяна в позицията за РСМ
17 юни 2021 13:22, Елка Василева
19

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Виж други галерии »

Уважаваме нашето партньорство, но над него поставяме българския национален интерес. Засега не са налице условия за промяна в позицията ни за Република Северна Македония, това стана ясно след срещата на председателя на БСП Корнелия Нинова с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, състояла се по негово искане.

Още по темата

На срещата от страна на БСП е било заявено, че винаги са подкрепяли присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз. „Подкрепихме Договора за добросъседство, както и декларацията на българското Народно събрание. Приветстваме диалога на най-високо равнище, но не одобряваме езика на омразата, който съществува в Република Северна Македония към България, дискриминацията спрямо хора, които там се определят с българско самосъзнание, както и изкривяването на историческите факти и историческата истина“.

„Разбираме напълно, че към нас като партия очакванията са още по-големи, отколкото към другите партии, тъй като ние и Социалдемократическия съюз, който управлява в Република Северна Македония начело със Зоран Заев, сме сестрински партии и участваме в общите международни организации на социалистическите и социалдемократическите партии. Ние сме партньори, ние сме и приятели, уважаваме това приятелство и партньорство, но над него поставяме България и българския национален интерес. Затова заявихме, че нашата позиция остава непроменена. А тя е, че към този момент не са налице условия за даване на съгласие от страна на България за начало на преговори за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз“, съобщиха от БСП.

„Заявихме, че оставаме отворени за диалог на всички равнища за търсене на решение на въпроса, тъй като принципната ни позиция е, че присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз е гаранция за региона и е възможност за неговото развитие“, е била изразената позиция на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
ГайБаньо преди 2 години
Власт от комунист и нас от *** се взима само с дране!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сменете брояча на герберски гласове, Мишо Константинов!
11
1
 
5
 
! Отговори
Един преди 2 години
Комунисти от всички страни, обединявайте се. БГ *** на една маса със Западно Бг ***.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен На ссср ни натресе Чърчил! Никой не ни е питал.
9
3
 
6
 
! Отговори
не разбирам преди 2 години
импексова като каква се явява в случая ?! мая общата няма ли и тя да се сложи ?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е освободител, Сърбия е окупатор. Освободихме ги 1912 година, 1915 година, 1941 година.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите са най-големите предатели на България. ВИНАГИ И ВСЯКОГА.Натресоха ни на СССР и ни съсипаха 45 години. Сега се разчекнаха да ни кандардисват да се ваксинираме със Спутни. По-голяма по---мия от комунист няма. Нищо че днес се пише социалист.Стана като в приказката за лъжливия Иванчо. Още един път българите няма да се излъжат.
6
3
 
20
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 2 години
Че кога БКП/БСП е защитавало националния интерес??? Когато изби цветът на нацията? Когато предаде костите на Гоце Делчев? Когато ДВА пъти искаше да направи от България съветска република???
5
6
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Явно товарищ радеф е оставил македонският въпрос да бъде съгласуван с партията на г-жа Импексова, което е напълно реззонно имайки предвид, че обособяването на "северномакедонската нация" е станало и с активното участие на БКП, а БСП като неин естествен наследник ще продължва да надгражда тази линия завещана им от Гошо Тарабата и коминтерновските другаре ... !!!
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кака *** мяза на бита лисица на припек пред бай Заю, чак цвекета му подарява...
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излагация, тия македонци не ни имат за нищо, баба Корнелия цветя ще подарява на този заек :)
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова няма ли най-после да признае че БКП, на която БСП е достоен продължител са виновни за създаване на "македонска нация"? Тя си мисли, че българите бързо забравят. Да ама не. И не само това, а и хилядите избити по концлагери също и тези в Света Неделя.Много грехове имат време е да почнат с покаянията.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова и фигуранта са ПОЗOP!!!