Каракачанов: Не се подвеждайте по манипулациите на Скопие!

Не можело да се променя политика, за да се направи добро впечатление
35
Каракачанов: Не се подвеждайте по манипулациите на Скопие!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев да не се подвеждат по манипулациите на Скопие.

„Не може да си плюеш на сурата и достойнството като загърбиш ей така, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, само и само да направиш добро впечатление на някои фактори на Запад. Политиката, която заедно отстоявахме до вчера, и най-вече националните интереси на България и паметта на всички онези, дали живота си за българщина в Македония, не са за продан, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен“, категоричен е Каракачанов.

Още по темата

Той заявява също, че няколко гласа повече на каквито и да било избори не могат да бъдат цената на националния интерес.

„Ние, патриотите, и аз лично, воювахме 4 години за една достойна българска позиция, за да не допуснем РС Македония към преговори за членство в ЕС, докато политиците там не признаят простичкия факт, че историята ни до 1944 г. е обща, докато не изчистят учебниците си по история от езика на омразата и лъжите, насаждащи омраза към българите и България. Докато нашите сънародници около Вардара не получат своите законни човешки права. Това е една политика, която налагахме като българи и аз не се отказвам от нея, подчертава също така Каракачанов.

„Какви два народа, какви две нации? За какво сближаване и съвместни младежки мероприятия става въпрос? Тук водещ е въпросът защо народът от двете страни на границата се мрази? А отговорът на този въпрос е много простичък и съм го обяснявал стотици пъти, ако не и хиляди пъти. Защото Коминтерновският проект на Сталин и Георги Димитров, който създаде Франкенщайна на Балканите, наречен „македонска нация“, насади една напълно вредна и опасна теза. Тезата на македонизма! Един македонизъм, който съществува само на базата на създаване на омраза към българите и България. Този македонизъм, в името на който след 1944 г. бяха избити хиляди хора във Вардарска Македония, а десетки хиляди други бяха репресирани, само защото продължаваха да наричат себе си българи“, посочва лидерът на ВМРО в социалната мрежа.

Според него политиците в Скопие възпитават поколения наред в омраза към българите, умишлено подменят историята и подмолно и чрез подставени говорители и платени лобисти манипулират европейските лидери, няма как да очакваш приятелско потупване по рамото от страна на България.

„Тази омраза срещу България съществува и до ден днешен. Отказът на Скопие да промени каквото и да е в историческите си лъжи е за да се запази тази омраза, върху която да продължат да градят своята държава и „идентичност“. И тази омраза, искам да подчертая, е едностранна – от страна на македонските политици. За нас Македония и братята ни, които живеят на тази земя, винаги са били нещо много скъпо, те са част от нас. Не може да си плюеш на сурата и достойнството като загърбиш ей така, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, само и само да направиш добро впечатление на някои фактори на Запад. Политиката, която заедно отстоявахме до вчера, и най-вече националните интереси на България и паметта на всички онези, дали живота си за българщина в Македония, не са за продан, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен“, отбеляза Каракачанов.

Той припомня, че България подкрепи Северна Македония за НАТО, както и интеграцията на Западните Балкани в ЕС.

Според него е от стратегически интерес на България  Северна Македония, Албания и другите страни от региона да бъдат част от НАТО и ЕС.

„Но какво направи Скопие в замяна на нашата подкрепа - едно голямо нищо. Нещото, което продължава да прави е тормоз, репресии срещу хората с българско самосъзнание, унищожаване на българските паметници, насаждане на език на омразата чрез образователната система и медиите, клевети и злепоставяне на България на сцената на международната дипломация и т.н. Затова позицията на България не трябва да бъде променяна. България има рамкова позиция, гласувана от предишното правителство през октомври 2019 г., която е потвърдена два дни по-късно с решение на 44-ото НС. Така че призовавам и  служебния кабинет и президента да се придържат към утвърдената държавна позиция и да не се подвеждат по предложенията за т.нар. нови „пътни карти“ и реализиране на „инфраструктурни проекти“, с каквито Скопие идва на среща днес“, посочва Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя предизборно се обажда всеки ден - как му се иска пак да е на софрата дето се делят пачките ! абе ей за какво са ви толкоз пари Бе ? къде ще ги носите ?гледам ги ,абе те "взели-дали " вече миришат на старци ,ама алчни за пари Боже !
4
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно точно е казано. Всичко е по идея и проект на Джугашвили да разбива народи.
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще трябват десетилетия разумна хоритика, за да се изчисти македотизма, тази омраза към българите. Може би, ако САЩ притисне Скопие, но скопските политици, трябва да са убедени в това, което правят.
2
14
 
8
 
! Отговори
Paдев преди 2 години
До 2-Може
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нкой не се подвежда. А ако Радев се подведе ще има да пати.