Спортният министър: Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове

Той заяви, че на едно дете му е станало лошо
Обновена: 18 юни 2021 17:00 | 18 юни 2021 17:00, Нели Христова
201

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В най-скоро време от проверките ще станат ясни много неща. Лесно е да събереш 20 човека и да правиш циркове. Предполагам, че тази седмица, може утре, в неделя или понеделник, ще бъдете уведомени. Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват: тото, Спортна база, Академията. Това обяви служебният спортен министър Андрей Кузманов на извънреден брифинг в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Още по темата

Поводът за брифинга бе неочаквана среща на Кузманов с председателя на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки, който по-рано днес се появи пред Министерството със свои сподвижници и влезе в кабинета на министъра, за да поиска обяснение за изнесените данни в сряда от Кузманов и Антон Кутев, че Федерацията по ММА е взела над един милион лева от държавата като финансиране и по програми.

"Обвиненията срещу г-н Недков - меко казано, няма такива обвинения. Просто е констатирано, че г-н Недков, какво всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, единствено той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в никой дом, в личното пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове. ММА бойци, на едното дете му стана лошо", обясни Кузманов.

"Г-н Недков е влязъл тук като председател на Федерацията ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, за да видите как е влязъл. Помолих г-н Недков да влезе като представител на Федерацията, представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат. За 2018 година Федерацията по ММА е получила 177 хиляди лева, 2019 - 192 хиляди, 2020 - 210 хил., 2021 - 220 хил. Сумарно събрано това нещо води до една цифра около милион. По програмите: за 2018 - 34 800 лева, 2020 - 39 953, 2021 - 118 073 лева. Тези пари може да стане ясно как са изразходвани, след като свършат програмите. Всяка една организация в края на годината дава отчет", допълни той.

"Аз съм тук като експерт, в нито една партия не съм бил участник. Не отговарям за чужди думи. Общата сума, която е казал г-н Кутев, ако съвпада с тези цифри, е вярна. Ако той е казал по-различна цифра или е казал тази цифра в определена дейност, питайте го него, може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези програми за хазарта през годините, защото конкурсните правила и критерии за участие будят съмнения. Прави впечатление, че организации, които са отстранени по определени критерии, други организации също не отговарят на тях, но не са отстранени. Прави впечатление, че четири организации всяка година печелят пари", каза още по темата Кузманов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо стръки и бабата знаменосец.
137
9
 
8
 
! Отговори
kКралев в затвора преди 2 години
Кралев идвай в килията
136
4
 
16
 
! Отговори
izh преди 2 години
Голям смях или голяма простотия. Червените мутри от правителството били ЕКСПЕРТИ, поне в собствените си очи. Сега като си назначат тоалетната хартия с трудно взета диплома от консерватория, и той ЕКСПЕРТ, то едрия приватизационен бизнес ще ни припомни игрите от 1996г. После - вината е на Чалгаря естествено . И отново ще трябва да се чудим защо Европа се е отдалечила с още някоя и друга година Ама затова пък др. Путин се е приближил за радост на една шепа биологичен ***
135
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 11-ти да изчегъртаме модела "Радев"!
134
5
 
8
 
! Отговори
СТЪКИ ПРЕЗИДЕНТ преди 2 години
НАПРЕД , БЪЛГАРИ...НЕ БЪДЕТЕ РОБИ НА ДИКТАТОРА !СВОБОДАТА Е ВАШИЯ ЗАКОН И БЪДЕЩЕ.
133
3
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Значи, ако Кутев е казал някакви цифри, аз нямам нищо общо! Верно е "експерт", и се оправдава че не е "партиец"! Ама да си в това "служебно" недоразумение, и да не знаеш какво е казал говорителя от ваше име , също е несериозно!
132
3
 
13
 
! Отговори
ДОЛУ ХУНТАТА преди 2 години
НАЙ-СИЛНОТО ОРЪЖИЕ Е СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, И ВОЛЯТА ЗА НЕЯ! ИЗБОРИТЕ СА ПЪЛНО МЕНТЕ И ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОГРАМИРАНИ. ИЗГОНЕТЕ ВОЕННАТА ХУНТА.
131
8
 
18
 
! Отговори
Напред българи... преди 2 години
НАХЛУВАНЕТО Е ПАТЕНТ НА МАЯ МАНОЛОВА И БОЖКОВ....ЗНАЧИ Е ЗАКОННО ОЩЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА.
130
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъки е платената мутра на Бойко. Подобно на Волен сидеров
129
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бе то стана по-зле и от бай Тошово време, преди милицията всяваше страх, сега тия с Рашков ги надминаха, какви са тия полицейщини алооо в Европа сме... айде по спокойно и не търсете под вола теле, че на хората вече почна да им писва
128
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало 50 полицая ,и какво са направили полицаите
127
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъки мъки кой им дава право да влизат и да се правят на гангстери
126
9
 
17
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ... преди 2 години
...ВОЕННАТА ХУНТА ОКУПИРАЛА БЪЛГАРИЯ....РАДЕВ Е ГЕНЕРАЛ БЕЗ АРМИЯ....ДОЛУ ВОЕННАТА ДИКТАТУРА!
125
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е лесно особено ако имат палатки и шатри
124
6
 
15
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Ало министъра вярно е че с 20 човека цирк се прави но питай колегата си каменоделец. Как се прави цирк с 10 човека
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат '
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДОЛУ ВОЕННАТА ХУНТА 139 И какво ти диктуват , кажи ?
121
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаят ,че "Цвъки" и неговите псевдо спортисти са една от ударните бригади на ту лу па от Банкя.
120
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли изпълзяхте герберастките ***? Ще ви изчегъртаме до последния! Всички герберасти - вън от администрацията!
119
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде ги извади *** тези нещастници ???Този т.нар. министър е изключителен *** и мошеник ...