Спортният министър: Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове

Той заяви, че на едно дете му е станало лошо
Обновена: 18 юни 2021 17:00 | 18 юни 2021 17:00, Нели Христова
201

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В най-скоро време от проверките ще станат ясни много неща. Лесно е да събереш 20 човека и да правиш циркове. Предполагам, че тази седмица, може утре, в неделя или понеделник, ще бъдете уведомени. Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват: тото, Спортна база, Академията. Това обяви служебният спортен министър Андрей Кузманов на извънреден брифинг в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Още по темата

Поводът за брифинга бе неочаквана среща на Кузманов с председателя на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки, който по-рано днес се появи пред Министерството със свои сподвижници и влезе в кабинета на министъра, за да поиска обяснение за изнесените данни в сряда от Кузманов и Антон Кутев, че Федерацията по ММА е взела над един милион лева от държавата като финансиране и по програми.

"Обвиненията срещу г-н Недков - меко казано, няма такива обвинения. Просто е констатирано, че г-н Недков, какво всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, единствено той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в никой дом, в личното пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове. ММА бойци, на едното дете му стана лошо", обясни Кузманов.

"Г-н Недков е влязъл тук като председател на Федерацията ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, за да видите как е влязъл. Помолих г-н Недков да влезе като представител на Федерацията, представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат. За 2018 година Федерацията по ММА е получила 177 хиляди лева, 2019 - 192 хиляди, 2020 - 210 хил., 2021 - 220 хил. Сумарно събрано това нещо води до една цифра около милион. По програмите: за 2018 - 34 800 лева, 2020 - 39 953, 2021 - 118 073 лева. Тези пари може да стане ясно как са изразходвани, след като свършат програмите. Всяка една организация в края на годината дава отчет", допълни той.

"Аз съм тук като експерт, в нито една партия не съм бил участник. Не отговарям за чужди думи. Общата сума, която е казал г-н Кутев, ако съвпада с тези цифри, е вярна. Ако той е казал по-различна цифра или е казал тази цифра в определена дейност, питайте го него, може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези програми за хазарта през годините, защото конкурсните правила и критерии за участие будят съмнения. Прави впечатление, че организации, които са отстранени по определени критерии, други организации също не отговарят на тях, но не са отстранени. Прави впечатление, че четири организации всяка година печелят пари", каза още по темата Кузманов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
а защо не изнесеш данни твоята федерация колко пари
157
0
 
1
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Един невзрачен полски съсел,забравен от хората,излезе от дупката си,за да покаже че е жив.Следствие,прокуратура,съд,затвор,връщане на откраднатото от народа,това следва като логика.Не става за домоуправител,индивида сънува "Дондуков"-2,президентската институция.Ако беше лесно,Йоло Денев,днес да е президент на държавата с 15-20-год. стаж.Българинът като усети че се задава дебелият,тича за имунитет,кандитатирайки се за това,онова.Късно е,времето вече е друго.Не е вашето.
156
6
 
6
 
! Отговори
СТЪКИ преди 2 години
ЩЕ ВЛЕЗЕМ И ПРИ ФИГУРАНТА.....БЕЗ ПРОБЛЕМИ , БЕ....! ДА СЕ ГОТВИ И пРАШКОВ...
155
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна е по-умна и може да пее,затова Луна-президент а бай Стъки,че е удрян много в главата-вице.Плюс това Луна е по-красива!
154
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,Стъки и Луна-вицепрезидент!Слави,премиер!Ей-тв'ва е!
153
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъки е следващият Президент!!! Сто пъти е по умен от ***.и не е свързан с никоя партия.Комунистите газ пикаят и е много готино....
152
6
 
7
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Така глутница от празноглави елементи,може да бъде толерирана само в една балканска държава като България!Патериците,бастуните на Борисов,мислят,че все още той е зад тях да ги пази.Днес този попилял държавата,мисли само и единствено за собствената си кожа.Стъки,мъки,никой от вас не е интересен за българите.Стъки президент!?Смях и за кучета.Ако от всяко дърво ставаше кавал и от Йоло Денев президент,щяхме да си хвърляме шапките от радост.Връщайте засмуканите пари от народа и чакайте камионетката!
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета коментарите все повече ми се струва, че 80%-а са верни! Българина някакси обича да го управляват слабоумни бандити говорещи на диалект, без образование или необходимия образователен ценз и не знаещи поне един чужд език, макар и руски да е! Очарователни за българина са силните, но задължително е да са слабоумни! Поздрави от Европа!
150
5
 
6
 
! Отговори
И тези мутренца преди 2 години
се пръкнаха, и те нота дават!? Затова ли този Стъки взе да *** предварително, преди още да са го осъдили, газил ли е лука, да си плаща!
149
9
 
3
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Ей хора ,просто осигурете една амнистия на Пешо Сумиста. Той много бързо ще се справи с хората на Бойко и в частност ,с дребничкия Стъки,както им е набрал за 10 години в затвора.
148
8
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Не си прав, г-н спортен министре. Никак не е лесно да събереш 20 изключително здрави и яки момчета, които са способни на всичко, дори да те набият. Те са си прави да себе си - не може Антон Кутев да прави изявления, че дължат милиони и те да не дойдат да се изяснят! Потърси отговорност от вашият говорител!
147
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Те от собствен опит знаят. Събираха по няколкостотин да правят мизерии на Орлов мост и жълтите павета месеци наред.
146
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бебето нахлула ли е?
145
2
 
7
 
! Отговори
Е преди 2 години
Отдавна знаем, че за вас това е най-лесното нещо !
144
10
 
12
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
Много е лесно да приказаш след това. Идиотско правителство.
143
11
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Стуки, поздравявам те с песента "Радка Пиратка"! И тренирай усилено дуп.ето, че като дойдеш при мене да не се налага да те дисквалифицирам!
142
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъки президент, бабата премиер - идилия за слабо умни!
141
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабата изяла парата и чичо стъки тръгнал да проси.
140
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го казва човек дошъл на власт благодарение на месеци "циркове"
139
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ствъки ще ходиш ли лятото на Черноморец да събираш пари от къмпингарите?