791 секции са разкрити в 68 държави за изборите на 11 юли

Най-много секции ще бъдат разкрити в Обединеното кралство
19 юни 2021 13:20, Петя Славова
63
791 секции са разкрити в 68 държави за изборите на 11 юли
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Oкончателно – ясни са секциите и населените места зад граница, в които българите ще гласуват за нов парламент на 11 юли. На среднощно заседание беше определено - 791 секции ще бъдат разкрити в 68 държави, предаде Нова тв.

Най-много секции ще бъдат разкрити в Обединеното кралство. Там те ще бъдат общо 135. Следващи по брой са Турция, където секциите ще бъдат 121. В Германия ще бъдат разкрити 116 секции, а в САЩ - 58.

Още по темата


В секциите с над 300 души ще се гласува само с машини. До няколко дни се очаква да бъде подписан договорът за доставка на допълнителни 1500 машини. Българите зад граница са подали близо 72 хиляди заявления, което е с около 15-16 хиляди по-малко в сравнение с вота през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
До От САЩНе се учудвам, явно си прихванал манталитета на американците, тези дето пиеха белина и гласуваха за перхидроления Тръмп
55
1
 
2
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
До Анонимен До 53 - не убиват Родината, отмъщават си. Правят ни мръсно, защото те са там далеч от всичко и искат тук да е отврат. Ама не забравят да се приберат за ваксина или да си оправят зъбите. Това е
54
1
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
До помнещда ти честитя 250 000 - 300 000 гласа от Турция. А и тези българи от западна европа, които идват в България да си сложат ваксина, защото тук имаме право на избор. Или да отидат на зъболекар, на лекар и др. И те ще определят кой да ни управлява. Нека започнат да получават български заплати. И там в Англия, Германия, Франция дали гладуват за чалга певец.
53
1
 
5
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
ние имаме излишни пари, ние сме супер богати, по целия свят ще отваряме секции, само и само славчо чалгата да вземе гласове. и да ги препродаде по скъпичко.
52
8
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Ако питате мен лично.Спукана им е работата на ГЕРБ и БСП на тези избори!-:) Сгодини ограничаваха правото на глас,на сънародниците ни в западните държави! А те милите,стискаха и още стискат,българските си пспорти и карти! А ГЕРБ не им давше правото да гласуват!А именно Не откривайки повече секции зад граница!ГЕРБ съзнателно разчиташе само,на пожарна,полициеееееееееея и Държавната им армия от "администрация"! И на "братята" за по едно кебапче и бира и някой лев! ГЕРБ ПРИКЛЮЧИ С ВЛАСТТА В България!
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако българите са умни да не нажежават обстановката като тръгнат на протест към турската граница,това искат ДПС за да мобилизират турците това е игра на Доган
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как българите в чужбина убиват родината си
49
9
 
0
 
! Отговори
До 36 българин преди 2 години
Ами ако си от Плевен и живееш в София, е нужно са си смениш адресната регистрация, не ли? И никой не ти отнема КОНСТИТУЦИОННОТО право да гласуваш, не ли?Стига сте хейтили по тези, които живеят в чужбина, отидете да ревете в Банкя и да питате защо не са направили постъпки да променят Конституцията в тази посока.
48
4
 
6
 
! Отговори
???? преди 2 години
121 секции в Турция..........ужас...............как може да се допуска това???Сега много турци, които не знаят и 10 думи български, ще гласуват за ДПС и няма да е чудно ДПС да вземат 15 %...............и оня Карадайъ да се радва!!!
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно трябва да се въведе отседналост. Простите зад граница гласуват и вкарват недоразумения в парламента, а интелигентните казват, "Аз нямам морално право да ви налагам избор, с които вие да живеете". Това са фактите.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До САЩ Човече ти наистина ли се гордееш, че си за Слави? От 20 год ли не си се връщал в България? Слави някога започна като опонент на комунизма, а след това се превърна в оня който пееше на уше на същата комунистическа олигархия, която унищожи държавата. Тоя човек наложи чалгата, възпитава от 20 г децата да мечтаят да са мутри, а момиченцето танцьорки по *** на дъртите стърчоци, а кючека е запазена марка. В България за Слави гласуват само тия с 3ти клас и от махалите с цръните братчеди.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 35 секции в Турция сега са 121! Благодарим ви скъпи комунисти, чалгари и всички псевдо българи. Сега ще казвам с чиста съвест, че българите в чужбина са депесари!
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, но аз няма да гласувам
43
14
 
4
 
! Отговори
От САЩ преди 2 години
На 11-ти българите в Бостън ще гласуваме основно за Демократична България. Повечето в САЩ са за ДБ и за Слави. Дано ДБ и Слави са на 1-во и 2-ро място и да съставят правителство и България да тръгне по западния и модерния път!
42
5
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
Основно човешко право е (съгласно българската конституция също) че всеки българки гражданин има право да избира(да гласува) и да бъде избиран. Независимо къде живее, работи, дали е пенсионер или не работи. Щом си българин и имаш българско гражданство имаш право да избираш и да бъдеш избиран.
41
1
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
4 - ри кратното увеличение на секциите в Турция се компенсира с същото увеличение(общо) на останалите секции в чужбина - Великобритания, Германия, САЩ, Испания и т. н. При 791 секции общо, ще означава, че гласовете от чужбина ще са минимум 300 000 - 350 000 гласа. От Турция (за ДПС) минимум 60 000 - 65 000 гласа. Април месец бяха 180 000 гласа. Над 30% бяха за ИТН (Славчо) Който има поне основно образование да смята и изчислява.
40
5
 
3
 
! Отговори
Никк преди 2 години
Само да ви кажа че съм вкарал в България стотици хиляди пъти повече свежи, чисти пари отколкото щях да дам от данъци ако бях в Бг за същото време.Да не забравяме че българите зад граница вкарват повече пари от сбора на всички чужди инвестиции. И това по официалните парични потоци. Тук въобще не влизат тези пари които човек си слага в джобчето на прибиране в Бг - 2-3-4 к евро
39
3
 
6
 
! Отговори
друг минаващ преди 2 години
Относно гласуването само за плащащите данъци в България. Няма никакво значение дали работите на светло или в сивата икономика. Дали се осигурявате на 100% или на минимална заплата. От това ще зависи размера на пенсията ви, когато се пенсионирате. Държавата се издържа от това, което харчите, а именно данък добавена стойност или ДДС. За всеки даден 1,20 държавата прибира 20 стотинки. За зареждане на горива, покупка на цигари и алкохол, хазартни игри и много повече, защото там има и акциз.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой президент на държава в ЕС го наричат едноличен диктатор?
37
4
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
По твоята логика не трябва за никого да гласуваме. Те всички ни дърпат към дъното и всеки гледа да ударикьоравото. Българите от чужбина са ти най-малкият проблем.