Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан

Бившият премиер отрече да има спомен за натиск
19 юни 2021 09:30, Петя Славова
447
Рашков убеден, че Борисов трябва да бъде разпитан
Снимка: БГНЕС


"Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит". Това обяви пред Нова тв вътрешният министър Бойко Рашков.

Поводът е сигнал до Рашков от бизнесмен, който твърди, че лидерът на ГЕРБ му е оказвал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема.

Още по темата

По същия сигнал вече са разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов. На извънредна пресконференция, по-рано през деня Бойко Борисов обяви, че целта на всички атаки бил единствено той.

Бившите магистрати и настоящ следовател са били призовани в полицията по повод сигнал до министър Бойко Рашков. В него бизнесмен се оплакал, че бившият премиер му е оказал натиск да не уличава министър от правителството. Случаят по думите на Рашков, не бил разследван.

"Факти за оказано давление върху този свидетел от страна на Борисов този човек да оттегли показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно престъпление", посочи Рашков.

Въпреки, че официално от МВР името на Борисов не беше споменато, лидерът на ГЕРБ предположи, че целта е именно той. "Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 година. Нито го знам този човек, нито го познавам.

И сега разиграват целия този панаир, целия този цирк, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени. Целта съм аз. Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв", обясни експремиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
5
 
18
 
! Отговори
ЕЙ, пРАШКОВ... преди 2 години
ИСКАШ ЛИ СЪБИТИЯТА ОТ 1956-та ГОДИНА И В БЪЛГАРИЯ...??! ТОГАВА ..ИЗОБЩО НЯМА ДА ТЕ ВИКАМЕ НА РАЗПИТ ....ХА,ХА,ХАААААААА
210
15
 
6
 
! Отговори
Бай Ставър преди 2 години
Комунистите родината разграждат.Герберистите след тях вървят.Комунисти,герберисти-славен път ви чака,трудов път-в СЦЗ
209
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков ми е симпатичен и му вярвам.
208
8
 
24
 
! Отговори
ЧУЙ , пРАШКОВ... преди 2 години
ИМАМ СРС , НА КОЕТО СЕ УТОЧНЯВА , КОГА ЩЕ ВИСНЕШ НА ЕЛЕКТИЧЕСКИЯ СТЪЛБ ПРЕД МВР-то.....ИСКАШ ЛИ ГО...??!
207
12
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
От 1944 година Милото ни Царство България е саботирано и блокирано за всякакво позитивно развитие от руснаци,турци и евреи. Изключение бяха добрите намерения на семейство Живкови. Руснаците,евреите и турците убиха Великата Людмила Живкова и свалиха от власт бай Тодор, защото семейство Живкови върна Царство България в Европа. Лицето Б Борисов първо арестува другарят Живков, а после,заедно с Доган и Станишев арестуваха Царя. Те са и убийците на Княз Кардам.
206
10
 
12
 
! Отговори
ТОТО преди 2 години
НЕ ИГРАЯ ТОТО.ЗАЩО ДА СПОНСОРИРАМ СТЪКИ И КОМПАНИЯ? ДЕО ЗАБЛУЖДАВА,ЧЕ СПОНСОРИРАМЕ БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ,ТИ ДА ВИДИШ.
205
11
 
30
 
! Отговори
Мухлясъл Рашков преди 2 години
Радев изкара от гардероба старите комунистически скелети да му разчистят пътя към пълната власт и освободят пътя към Кремъл!
204
20
 
8
 
! Отговори
Работа,работа,работа преди 2 години
Джип джип джип джип Белене,новия курорт.Джип джип джип джип бачкане-това ли е живот.
203
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не става да стоиш разкрачен между доброто старо комунистическо време и ЕС! Такива отдавна трябваше да са махнати от обществения живот! Заради такива кадри на соца. сме последни!
202
6
 
28
 
! Отговори
Див врачанин преди 2 години
Тоа добре ли е?Да разправя че Баце ял живи ора.
201
6
 
22
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Разпитан и съсипан, като Богомил Бонев? Много добре знае, че даже не може да повдигне обвинения с този ми каза или онзи е чул. Важното е да съсипе изборите на ГЕРБ. Но има и 2 момент. Хората съчувстват.
200
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашката след 20 дни- пак на улцата
199
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горе се боята за власт, пари и реваншизъм! А долу???Долу, горивото гони 2,50 , цените на хранителните продукти всеки ден с по 10 стотинки растат, баничката гони 2 лв, боба 8 лв.....Спрете се и помислете за народа дърти комунисти
198
5
 
18
 
! Отговори
РАДЕВАТА ХУНТА преди 2 години
РЕСТАВРИРА СТАЛИНИЗМА- ЧАКАМЕ ГУЛАГ.
197
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мути е бита карта след месец! Вън мутрите на Радев!
196
16
 
8
 
! Отговори
Добре преди 2 години
До Чибурашка....колко ти плаща ГерП и Боко ....така яростно да ги защитаваш....?!?!?!!? На твърда заплата ли си на надник ли...има ли свободни места ....за един ПрЕатеЛ питам....
195
4
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
В България никой не може да бъде осъден само по дадени твърдения и само с думите на свидетел. Тук не е САЩ. Ще бъде неговата дума, срещу тази на Бойко. Няма ли свидетел, няма доказателства. Това всички го знаят, ама този дрЪт комyняга е толкова злобен, че разиграва целия този театър да внуши на простите хора, че Бойко е закрилник на корумпирани министри. По същата логика и Бойко може да каже, че при него дошъл някакъв бизнесмен и се оплакал, че Рашков го рекетира. Дума срещу дума. Върви доказвай
194
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комуниста Рашков! Резил е след 30 години да се вадят от долапа кадри на соц. режима! И ние позволяваме!
193
15
 
9
 
! Отговори
Директор-Герб преди 2 години
Съкратиха ме , но хубаво си живях последните 10 години ...за толкова време направих сериозно състояние че и внуците да не се налага да работят !!! Благодаря на партията...
192
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повърхността на комунистическия айсберг е чистката и ежедневната поомия-пропаганда. Под водата незабелязано върви голямата кражба в нап, митниците и навсякъде където има паричен поток. Всички плиткоумници трябва да запомнят, че комунистите имат две главни и основни характерни черти: ЛЪЖА и КРАЖБА!