Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом

Той коментира думите на Рашков, че трябва да бъде разпитан
20 юни 2021 15:42, Нели Христова
702
Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред младежи от Своге думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че трябва да бъде разпитан, като заяви, че на разпит трябва да бъде извикан шефът на НАП Румен Спецов, който е проверяван как преди години е продал своята фирма с дългове на криминално проявен.

Вицепремиерът заяви това по повод сигнал до него от бизнесмен, който твърди че Борисов му е оказал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема. По случая вече бяха разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, за неофициално се твърди, че става дума.

Борисов говори на предизборна разходка в района на водопада Скакля край Своге в присъствието на бившите министри Младен Маринов, Ангелина Ангелкова и други активисти на ГЕРБ, като Георг Георгиев.

"Това, където инспирират в момента от 2009 г., това е истинска наглост. Министърът ми обявява, че ме призовават, може да ме извикат на 12-и (изборите са на 11-и) и аз искам да отида да питам какво имам от 2009 г.", заяви Борисов в изявлението си, предавано по традиция във Фейсбук профила му.

Той се пошегува, че "едно време, когато партията на Рашков управляваше и колите в милицията бяха жълто и синьо, хората казваха: влизаш жълт, излизаш син".

"Борисов на разпит - това е внушение. Всичко, което говореше Радев преди няколко месеца, сега го правят те. Тази покана е да сплашат всичките власти. И вас, а като гледам не ви е страх, май", обърна се той към публиката си и получи общ отговор: "Неее".

"Аз мислех, че те ще разпитат Спецов - къде е човекът, на който продаде фирмата, цялата държава го издирва - жив ли е, или го убиха? Ако е скрит, къде са го скрили, защо го крият? Те са пуснали на цялата ни ПГ данъчни проверки, а най-големия крадливец не го питат къде скри този човек, с 6 присъди. Да питат Спецов - къде намерихте този човек, там у гората, шумата в Драгоман? А те от 2009 г. - какво правел Миро Найденов, да ме оцапат и мен", каза още бившият министър-председател.

"Няма от какво да се срамувате. Направихме така, че всички лидери до един да идват по няколко пъти в България. Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж в един ден ме приемаха президентът на Франция и премиера сутринта, а следобед - канцлерът и президентът на Германия. Как се прави това протоколно, ако не те знаят на малко име и не си направил много?".

По случая големия църковен празник Петдесетница Бойко Борисов раздаде на младежите от ГЕРБ библии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


702
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
509
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Библии с отбелезалки от 500 евро.
508
2
 
7
 
! Отговори
Щука флига преди 2 години
Точно така със западни инвестиции в Естония са фалирали много комунистически фирми и батки. Дори вез нужните закони. Но в България ние сме Ду.***.давци и е така от 1000 години.
507
6
 
7
 
! Отговори
Щука флига преди 2 години
Единственият който е гален от 3 папи по главата. И може би единственият който можеше да прави евтини пропаганди срещу опозицията както си иска с явните доказателства оставени от предишните управления. И единственият който можеше да увеличи минималното заплащане и да накара неудобните червени да фалират срещу западни фирми с по добри условия. НО УВИ. Сега хората ще гласуват за него но може би и няма въобще за никой.
506
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно от къде е взел библиите? Едва ли ги е купил.
505
5
 
22
 
! Отговори
Мафиота Буци преди 2 години
Луд за връзване или по точно бандит за прибиране. Бая вересия има по народа дълг за плащане а не да се гласи за нови кражби милярди открана с неговата дружина Мафиоти!
504
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в трезора на федералният резерв ходи ли
503
4
 
28
 
! Отговори
Оня от Банкя преди 2 години
Като си седял два пъти на някаква камина, да не си богопомазан. Това какво значи, че можеш да Заплашваш и да си Пълниш Чекмеджетата без никой да те пипа? Това, ако не е наглост.!? Саркози във Франция го Осъдиха. Той също е бил на тази Камина.!!!СЪД за ***
502
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и в Турция, която не е в EU заради едни снимки, махнаха един премиер / Денис Байкал/преди време, който беше поканил в хотелската си стая една МАТА Хари а нашия още се бори за власт вместо да си зарови ТИКВАТА в пясъка като щтраус.
501
7
 
11
 
! Отговори
До US Immigrant преди 2 години
Има сериозни партии, но 80% де били не могат да се усетят, че ги доят като авце и само блеят и чакат новият си пастир. И Възраждане са сериозни, Атака и партията на Минчо Христов и Стела Банкова също са сериозни, но всички действат поединично и затова нищо не постигат. На парламента го пише, но кандидатите са заслепени и не виждат, а там пише-СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА! Без референдуми нищо няма да се промени!
500
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който е трезвомислещ, разбира, че нищо няма да се промени. Кой го е грижа за хората? Мая- предложила Пеевски, Слави, който ходи с охрана като мутра, ДПС, които застанаха зад Пеевски, БСП, ДБ, ГЕРБ? Кой ?
499
6
 
17
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
На 11-ти нищо ново няма да се случи. Изборите ще бъдат поредния провал, и ще бъдат, защото всеки иска да налапа кокала. Новите кадри с червени потници под сини куртки ще съкрушат окончателно България, или както другаря Тодор Живков се беше изцепил на партиен пленум на ЦК на БКП: "Преди деветий беееме на ръбъ на пропастта, а след деветий напраихме решителна крачка НАПРЕД." (бурни овации и френетични ръкоизплясквания) --- Не разбирам на какво се надявате. Няма кьорава сериозна политическа партия.
498
25
 
24
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Бих искал да зная, защо държавната администрация се демонизира, че е от ГЕРБ. Ето,аз познавам доста хора със свободни професии, интелигентни хора, които ще гласуват за ГЕРБ защото са единствената партия,която направи доста неща за прогреса на България. Но се досетих, ами да похват на комунистите-разединявай,очерняй,оплювай. Колко жалко е да си позитански ***.
497
22
 
6
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Като чета позитанските троленета, си представям тези *** с промити мозъченца как се въртят на лоста на Радев.Да вдигнем червено юмруче,другари.
496
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКрайно време е да покажем на Герберския "троляк" колко са некомпетентни и колко са некадърни .. Тия си мислеха, че са хванали ... за шлифера ... Явно се мислят и за умни ... Затова получават 5 и повече хиляди от Държавната администрация ... Да им покажем колко струват ... :)И 5 лева не могат да изкарат на свободния пазар на труда ... А ние бачкаме за 800-900 лв. Венсеремос ... ???
495
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да разбием Герберския троляк в тоя "сайт" - по-скоро "кене'ф" - със следната ОС: https://kali.org/Това е ОС, създадена само за целите на "penetration testing" с вградени инструменти за тестване и хакване ... Може да се използва от виртуална машина (Oracle Virtualbox) и да се изследват уязвимостите на някой сайт ... Тоя сайт на мен лично не ми харесва ... Дали да го тестваме ... ????
494
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До haha... :)Много ми хареса как си уловил стилистиката ... В тоя "невнятен" поток на съзнанието няма ЛОГИКА, няма ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНА връзка, няма ДВОЙСТВЕНО число ... Всичко е .. АЗ ТУК Сега ... В ПРЕИЗКАЗАНО НАКЛОНЕНИЕ ... :)
493
5
 
30
 
! Отговори
До фенове на ГЕРБ преди 2 години
На всички фенове на ГЕРБ единствено, което мога да ви пожелая е да продължавате да си мечтаете за завръщането на вожда. И се окаже в същност какво, че мечтите ви са отишли . Къде????В последната дупка на канализацията на Белия дом!
492
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаех какво точно означава понятието "невнятен" ... Обаче сега ми се изясни ... Направо изкристализира .... Като илюстрация към непозната дума ...Навремето в Езиковата ни мъчеха само с въображение, без илюстрации ... :)
491
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, бушменчета! Как сте? Предполагам още сте добре. И в Гърция ходите. Имате парици. Ама как хубаво плюете! Ако впрегнате отрицателната си енергия в нещо положително, ще сме първи в света. Плюйте си, щом това ви прави значими в очите на слепите. Скоро и това няма да можете да правите, така че забавлявайте се.
490
3
 
16
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 2 години
Ами точно заради това, сега можеш да отидеш до САЩ отново, еднопосочно.И с черен печат за влизане към България!Даже можеш да гостуваш на бившата жена. Може да ти хареса. Вземи си обмени еврото от 500?, които си събираше от заплатите в долари, че се притеснявам да не останеш като Бай *** и да ядеш лук и наденица.Че пак ще ни излагаш пред чужденците!Разкарай се бе човек! Отивай на. Където искаш ходи, но не тормози хората още. Изпрати снимка от САЩ , тагни се от там , че да сме сигурни.