Кирил Петков: Важното е парите да не се крадат

Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране
20 юни 2021 12:50, Ния Христова
75
Кирил Петков: Важното е парите да не се крадат
Снимка: БГНЕС
"Не разбирам защо язовирите са към Министерството на икономиката. Интересни са икономическите проекти за растеж... Има надиграване със съществуващия надзор на Българската банка за развитие. В момента има страшно бавене и недаване на информация. Вярвам, че в следващите две седмици ще влезем с много професионален надзор, ще има смяна и сред управителите". 
 
Това коментира пред БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков. 
 
По темата за Плана за възстановяване и устойчивост той каза, че ще се помисли за най-добрите и най-евтините начини България да има електричество.
Още по темата
 
"Има радикална смяна на идеята. Възможност за зелена енергия по умен начин... Индустриални зони и грантови схеми за бизнеса са двата фиша за Министерството на икономиката в този план. Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, гарантирам, че който и да е след мен, няма еднолично или чисто административно Министерството на икономиката да решава кой печели парите. Не е важното държавните пари да се дадат на някого, а тези пари да стимулират частни инвестиции. Държавните пари да бъдат стимул, но не крайното финансиране. Навсякъде по света се прави така", допълни Петков. 
 
Той поясни, че са важни две неща - "къде отиват парите - да е максимално ефективно, и структурата да бъде такава, че парите да не се крадат". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
2
 
! Отговори
Какъв е преди 2 години
Смисълът да бъдем в ЕС, ако не можем да крадем... нищо не се е променило отпреди 20 години: // Их бин българче и ваксна // в нови дни и евро време, // зон на чалга съм прекрасна, //тохтер на крадливо племе.
23
6
 
15
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
Киро ти от дума разбираш ли бе?Дай ДО-КА-ЗА-ТЕЛ-СТВА. Не дрънкай общи приказки лъжи като съпартийците си Ристьо Иванов и жабето генералче Атанасов.
22
8
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Дедовото, пари крадат изтрещяли с пистолети по банковите клонове. Тъпо е министър на финансите да нарича кражба банкови операции и договорни отношения. Автомагистрали са стриителна фирма, без пари ли да работят. И ти крадеш по тази логика, получаваш заплата за празни приказки клевети и локуми. Да не би да "работиш" благотворително? Приятелчетата хич не се подкрепяте,, не правите врътки, ангелчета сте. И по- бързо, че ви останаха две седмици, после у панделата ще ви обучат по-добре от Кембридж.
21
6
 
10
 
! Отговори
До Чебурашка преди 2 години
Ами естествено няма да се краде , ако Радев управлява . Той ще усвоява , нали сега така се казва.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ние това го знаем, реализирай го не приказвай само лозунги
19
13
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
Самоюповдигмаха капака на казана с дяволите.Има причина за 10 години България да изпадне начоследно място чо демокрация, свобода на словото и корупция и да се срине до 64 място по Конкурентноспособност. Та ние не сме в Европа а сме някаква корумпирана страна от третия свят управлявана от мутри където бизнеса е изнудван да дава рушвети и кюлчета а главния прокурор не гони корупцията, а не плаващите на властта бизмесмени. Всички предприятия са под тотален контрол на една шайка измамници.
18
2
 
4
 
! Отговори
До преди 2 години
Всички , когато чуя и видя министър в затвора, тогава ще гласуваме.всичко е приказка на таркалета.ако съм аз там само за 24 часа , България ще е там където и е мястото.ама май всички са в кюпа и не смеят.аз съм българин и 24 часа ще са ми много ми много.
17
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералите назначиха двама послушни Харвардски възпитаници за са ги използват за параван за гонене на вещици и гръмки внушения за "хаус", за да скрият безпомощността и посредствеността си като управленци !
16
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кирчо коя банка ще фалирате скоро коя подкарахте бабин
15
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире Харвардо, голям го вадиш, но само на приказки. Я да те видим в реална ситуация, да актуализираш бюджет, па после и да го защитиш, па сетне и да го разпределиш. Иначе по общите приказки сте много добри, вече знаем!
14
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В това правителство има крещяш кръг от интереси. Министър Василев и Кирил Петков са приятели отдавна, още от кръга около Христо Иванов ДБ/Маджо/. Петков е един от учредителите на тази партия. Спецов е развивал бизнес в Дубай, вероятно и в момента го прави. Петков рекламираше доскоро първокласни колбаси и луканка, за експорт в Дубай. Всички тях- протестъри, метежа срещу парламента, преврата, са финансирани от Божков, който се укрива от закона в Дубай. Съдене сами.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да не ми крадат парите и да не храня търтейте на власт, защото и това е кражба !
12
2
 
2
 
! Отговори
До коментар 11 преди 2 години
Всичко това е писано от мен без грешки,литературно съм грамотен,но когато пусна коментара,ме изкарват неграмотен.щом е така няма да гласуваме моето семейство.не сте колегиални.духайте супата.
11
6
 
9
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Кирчо защо казваш че се крадат пари като такова няма.А може би и ти изпълняваш заданието на гуруто си Прокопиев, който се възползва от призатизациата и увеличи капитала си!
10
4
 
7
 
! Отговори
Да каже преди 2 години
Какво е спаднал като имот в Божурище този възпитаник на Харвард
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То човек ако не си открадне, как ще живее? Тези от властта яко си живеят. Извод: яко крадат.
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите се крадат от червената хунта, в големи размери, още от 1944, до днес. С такива пари е учил в Харвард и Киро Харварда. Но си остава селянин/като вид манталитет/. Издават го: поведението му, артикулацията, докато говори, стойката му, формата на главата му, ниското му чело...целият му вид. Министър Петков да обясни, откъде има 300 000 долара във фондацията си, и закупил ли е наскоро, имот в центъра на София?
7
2
 
9
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Ако сте на власт лед изборите тия министри ще бъдат ли в затвора.да знаем за кого да гласувам е, или си правите реклама.преди изборите е винаги така,а после кучета си лаят керванът си върви.ние сме хора над 50 години и знаем , че България всеки гледа да се облажиш за наша сметка.гласуваме за партията, всеки си оправя децата, внуците, семейството с къщи в България и чужбина,а ние гласоподаватели ряпа да ядем, и ние имаме деца и внуци.май няма гласуваме.станахте милионери без да работите,а ние
6
12
 
8
 
! Отговори
До чебурашка преди 2 години
Кой ти вярва вече, бе *** гербав? Напразно се хабиш.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа, не така! Какво ще правим тогава гражданите за европейско развитие? За какво съществуваме ние?