Янев към Борисов: Да влизаме в предизборна полемика e несериозно

Служебният премиер отговори на обвиненията на Борисов
Обновена: 22 юни 2021 16:17 | 22 юни 2021 16:17, Красимир Ангелов
158
Янев към Борисов: Да влизаме в предизборна полемика e несериозно
Снимка: БГНЕС

Не мога да коментирам кой какво е казал. Нямам време да следя медийната среда. За това дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм, мисля, че сме отговорили многократно на тези неща, на служебния кабинет знаете какви са му правомощията, основните задачи. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Лом, попитан за коментар на словесните престрелки между правителството и бившия премиер Бойко Борисов.

"Опитваме се да бъдем близо до хората. Да влизаме в чисто предизборна полемика, за това кой ще бъде преследван и разпитван е несериозно и нека да оставим темата за след изборите".

Още по темата
Опитваме се да бъдем близо до проблемите на хората, които живеят в различните райони на България. От гледна точка на местната власт, тази власт, която е най-близо до хората, търсим начини проблемите да бъдат разбираеми и да има добър диалог, търсим начина да подобрим диалога и реалните действия, коментира Янев в Лом.

Пътната настилка от Лом за атомната централа се оказа, че е полагана през 1938 година. Оттогава не е имало сериозен ремонт. При последната буря водата, която се е събрала е изровила почти цялата настилка в стръмната част, добави Янев. Различни министерства и ведомства имат отговорност. Ще направим опит местната комисия за бедствия и аварии ще направим опит да помогнем на хората, каза още Янев, цитиран от БГНЕС.

Ангажиментът на държавата го има, търсим решение, което няма да е само национално, а национално решение, което е в съзвучие с редица европейски регламенти по отношение на водния цикъл, отбеляза Янев.

Той припомни, че България със законови промени е създала ВиК холдинг, а на местно ниво ВиК дружествата трябва да имат съгласие как да се извършват дейностите по пречиствателните станции.

В Ломско има проблем, име една община, която не е съгласна с това. Ролята на държавата е как да не се стига до блокиране на такива решения. Не може заради една община да страда друга. Ще работим в тази посока, допълни още Янев, а кметът на Лом съобщи, че щетите от пороя там още се изчисляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
6
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До Mopcku_Тия двамата харвардци гласят голямо точене на пари. Тези малки и средни дето ще получат до 3 млн. кредити не са нищо друго освен партийни касички
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле не е уволнен, а е пенсиониран. Ако го нсзначат на ясла в Столична община, надявам се съдът да го спре.
101
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев се движи с пет джипа охрана, което е противозаконно. Говореше стещу мутрите, а той сам се държи като мутра.
100
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Що да е несериозно. Между щабовете трябва да има спор.
99
11
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
"...защо трябва да избягвам Радев?" Това е все едно да ме питаш защо трябва да избягваш Путин" -----/////------ В България най-близко до Путин е Боко Тиквенията гьз, а ГЕРБ е партия, направена по модела на Единна Просия. И гербавия Главен прокурор си пиеше чая с Главния путински прокурор Юри Чайка. Герберастите си мечтаеха да направят от Тиквения гьз един български Путин, но такава фикура в БГ не може да вирее. На българите още чавка не им е изпила акъла.
98
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти всички служебни министри са настроени реваншистки към ГЕРБ - Кацаров, Рашков, Минеков и др. те даже не крият озлоблението си. На Кацаров смелостта му стигна да уволни Кантарджиев и спря...Ще се покрияе търговията с органи, лобистките клинични пътеки...
97
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство да разследва най корупционата сделка на БСП за руските реактори за Белене. Колко милиарда откраднаха комунистите и сега имаме старо руско железо. С тези пари можеше да си построим магистрали из цяла България и да вдигнем заплатите двойно.
96
14
 
6
 
! Отговори
ХУБАВ преди 2 години
ОТГОВОР. ВАШ БИБИТКО САМО МЕДИИТЕ СЛЕДЕШЕ(СЕФДА) ИНЕ МУ ОСТАВАШЕ ВРЕМЕ ЗА ДАУПРАВЛЯВА КАЧЕСТВЕНО.
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То цялото ви правителство си е несериозно...
94
6
 
12
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Несериозно е ,защото не ти отърва.Разхождат се използва България внушаваш лъжи и после се измъква. Стари селски номера.Не на нас тия
93
18
 
14
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Оказа се, че дори и служебно, когато правителството иска да работи може. Дори ще се радвам да видя занапред министрите на финансите и икономиката - Василев и Петков в бъдещ кабинет. Аман от гербаджийско крадене. Никога повече тая крадлива партия/
92
7
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 години
АТАКА ПОБЕДА!!! Вече сме 4-ти, а още малко ще станем и първи. Ако не искате тиквата и чалгата да ви управлява, гласувайте за Атака! Ние вече 15 години работив за национализма в България.
91
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
Много администрация и мноого индийци в тая държава бе, за коментиращите под мен,всичкото от герб бе
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ubiici na bg piloti, uuuuuu! teroristi out!
89
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е много по интелигентен от Борисов. Взе цялата власт без да е печелил избори, даже само с 14% гласували за комунистическата партия. За нула време разпердушини гордостите на Борисов: спря магистрала Хемус и ваксинацията. Назначи спецов и сега червените касички се пълнят с народни пари. Браво БСП!
88
12
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
никои да не влиза в обяснителен режим с герб даже и да получат наи многогласове да връщат веднага мандата защото няма кои да ги подкрепи
87
4
 
7
 
! Отговори
Е как няма време преди 2 години
да следи медиите - нали от там се информира кой кого подслушва
86
6
 
7
 
! Отговори
Бий Кауня преди 2 години
По главата, бий, бий...
85
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберският плач е сигнал, че се движим в правилната посока . Колкото и да манипулирате форма няма никакво значение. Заминавате си.
84
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, защо умишлено убихте пилота ан МиГ 29? Това е втората паднала машина под управлението на Румен Радев. Една такива нова стриува 80 милиона лв. Отделно загиналия топ пилот поради вашата престъпна небрежност!