Янев към Борисов: Да влизаме в предизборна полемика e несериозно

Служебният премиер отговори на обвиненията на Борисов
Обновена: 22 юни 2021 16:17 | 22 юни 2021 16:17, Красимир Ангелов
158
Янев към Борисов: Да влизаме в предизборна полемика e несериозно
Снимка: БГНЕС

Не мога да коментирам кой какво е казал. Нямам време да следя медийната среда. За това дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм, мисля, че сме отговорили многократно на тези неща, на служебния кабинет знаете какви са му правомощията, основните задачи. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Лом, попитан за коментар на словесните престрелки между правителството и бившия премиер Бойко Борисов.

"Опитваме се да бъдем близо до хората. Да влизаме в чисто предизборна полемика, за това кой ще бъде преследван и разпитван е несериозно и нека да оставим темата за след изборите".

Още по темата
Опитваме се да бъдем близо до проблемите на хората, които живеят в различните райони на България. От гледна точка на местната власт, тази власт, която е най-близо до хората, търсим начини проблемите да бъдат разбираеми и да има добър диалог, търсим начина да подобрим диалога и реалните действия, коментира Янев в Лом.

Пътната настилка от Лом за атомната централа се оказа, че е полагана през 1938 година. Оттогава не е имало сериозен ремонт. При последната буря водата, която се е събрала е изровила почти цялата настилка в стръмната част, добави Янев. Различни министерства и ведомства имат отговорност. Ще направим опит местната комисия за бедствия и аварии ще направим опит да помогнем на хората, каза още Янев, цитиран от БГНЕС.

Ангажиментът на държавата го има, търсим решение, което няма да е само национално, а национално решение, което е в съзвучие с редица европейски регламенти по отношение на водния цикъл, отбеляза Янев.

Той припомни, че България със законови промени е създала ВиК холдинг, а на местно ниво ВиК дружествата трябва да имат съгласие как да се извършват дейностите по пречиствателните станции.

В Ломско има проблем, име една община, която не е съгласна с това. Ролята на държавата е как да не се стига до блокиране на такива решения. Не може заради една община да страда друга. Ще работим в тази посока, допълни още Янев, а кметът на Лом съобщи, че щетите от пороя там още се изчисляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
10
 
! Отговори
ДО 39 преди 2 години
Точно казано - Правителството заобиколи корупционната схема на ГЕРБ фирмата - поръча машини от чужбина на половин цена .
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Орел, рак и щука За огромно съжаление си напълно прав. "Новите" спряха де що имаше вървящи проекти, а хората не си дават сметка, че, освен ако не стане голяма изненада на изборите, Президента ще ни управлява до 20 януари 2022 (защото няма да има правителство, без неговата опека дотогава). За това време нещата ще закъсват ЯКО.
41
6
 
12
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Хе, че нали от 11 юни сме в кампания бе, фуражка?
40
2
 
15
 
! Отговори
до учудения преди 2 години
Щото им е сладко хем да лапкат, хем да лаят. Такава е червената порода, но втори път да ни излъжат - не. На 11 му мислете.
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Орел, рак и щукаКакво очакваш от сайт, който се е продал на шопите, тоест Банкянския :)) Остави кадъната да си развява байряка, те тез неща се помнят после :)
38
2
 
17
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Тоя първо да обясни, защо по гербаджикйска схема поръчват машини за гласуване. Без обществена поръчка(което е противозаконно), през държавна фирма. А точно против тая схема се пениха толкова време. Смешници
37
15
 
7
 
! Отговори
ПЛИКА НА РАДЕВ преди 2 години
До всички Калъфи на Борисов - Радев каза че в плика е имало Документи - как ГЕРБ и Борисов са продали Земи в последния момент - плажовете на България са станали частни.Следващата Битка на Народа - Главен Прокурор - ще спечелим Войната срещу ГЕРБ .България е била винаги с отговор на Агресорите на Територията ни - В момента се води Война по Жестока за България от всички други - загинаха няколко Милиона Българи .
36
11
 
12
 
! Отговори
Сократис преди 2 години
Още преди година и повече дори, когато Борисов стоеше все още стабилно и управляваше със замах, много разсъдливи хора писаха, че това няма да продължи дълго.Лично аз съм писал многократно, че Той все повече се главозамайва, подкрепян от приближените му некадърни и лакоми "калинки", никой(я) от които, не се престраши да му каже истината в очите.Това, което сега се случва е съвсем закономерно, разумно и очаквано от всички честни Българи, които търпяха прекалено много през всичките тези години
35
5
 
20
 
! Отговори
Орел, рак и щука преди 2 години
В предизборен режим сте вие. И днес личев събра журналисти да се похвали как уволнява. Запитан кого е уволнил не може да каже. Запитан за какво е уволнил не успя да каже. Строежът на метрото е спрян, проекта за канализация в район Витоша също, строежър на Хемус тоже. След изборите хаосът ще продължи с пълна сила. От шоуто не са тук да управляват, а да разчистват лични сметки и да плюят. Честито на всички протестиращи. С Бойко пълзяхме във вярната посока, сега спряхме, а от юли следва и регреса.
34
5
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Как да не е сериозно бе, глу.пак, като повечето ви време е в плюене само по ГЕРБ. Поне не бъди нагъл в лицемерието си и замълчи.
33
5
 
17
 
! Отговори
веднага преди 2 години
Фигуранти - вън!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете някоя читава фирма за работа в чужбина, за пакетаж на плодове...
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последния път когато влязах в полемика с военни беше в казармата, висяха ми на главата докато не направих заветните 200 (правил съм и преди, но бех под напрежение) :) Боко не може да направи и 10 лицеви, басирам се :))
30
2
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Хайде сега, чак пък 1938/???/ година! Да допуснем че е грешка на редактора! Къде е плана за възстановяване Бе, гърците вече имат достъп до 30милиарда, а правителството на Фигуранта...0%!Когато Борисов ви изпрати Дончев и Ананиев в Парламента, вие бяхте заети със селските циркове на Костинбродска, Крушовишка,Тошко Касапчето и Фигуранта...!
29
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чегърт, чегърт, тиквеночета.
28
0
 
10
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Епиграми : 1 . След Девети заспа комунист , след Десети се събуди реформист . 2 . Престори се на десидент - за пост висок е претендент . 3 . От рублата отървани - за еврото заковани . Лъвът балкански залиня но ни пораснаха крила . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).
27
9
 
17
 
! Отговори
Празнодумец преди 2 години
Приказки, приказки, приказки !Хайде Янев направете най-после и нещо полезно, освен уволнения !!!
26
6
 
17
 
! Отговори
ресторантьора преди 2 години
Искаме всички пликове на масата фигуранти!
25
1
 
11
 
! Отговори
речника преди 2 години
"ХалюцЕнират" ли червенушке?
24
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, кажи на Радев, че чакаме отговор какво имаше в плика? Той си мисли да се изсули и бърже да забрравим. Обаче се лъже.